DPČ - chyba na výplatnici?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud nemáš DPČ, kde je jasně uvedeno, že s jedná o malý rozsah, je to spočítané správně.
Chyba by bylo sražené zdravotní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
může mi někdo říct, kde naše mzdovka napočítala odvod na pojištění?Mám za to, že u DPČ je odvod pojištění od 2500,– výdělku + jsem dokládala, že jsem student.
Přikládám výplatnici.
PS: Není to kvůli blbým 18,–, ale ráda bych věděla, jak to je. A pokud je to chyba, tak už je to jejich několikátá za měsíc, co tu teď jsem a asi bych už dál s nimi nechtěla mít nic společného.
A.
a jakou částku máš uvedenou ve smlouvě?
Pokud je dohoda sepsána na měsíční odměnu 2.500,– Kč nebo vyšší a zaměstnanec této odměny z nějakého důvodu nedosáhne, tak se odvádí pojištění i z odměny nižší, třeba z tisícovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
a jakou částku máš uvedenou ve smlouvě?
Pokud je dohoda sepsána na měsíční odměnu 2.500,– Kč nebo vyšší a zaměstnanec této odměny z nějakého důvodu nedosáhne, tak se odvádí pojištění i z odměny nižší, třeba z tisícovky.
Omlouvám se, takto jsem to myslela taky a napsala malý rozsah
, pardon
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petruše33 píše:
Pokud nemáš DPČ, kde je jasně uvedeno, že s jedná o malý rozsah, je to spočítané správně.
Co se týče rozahu mám ve smlouvě pouze toto:
Rozsah práce je sjednán v souladu s 76 ZP, a to nejvýš na polovinu týdenní pracovní doby pro sjednanou práci, tj. maximálně 20h týdně, počítáno průměrně za dobu, na kterou je tato dohoda uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů od začátku výkonu práce. Jedná se o maximální rozsah pracovní doby, Zaměstnavatel však nemá povinnost v tomto rozsahu Zaměstanci sjednanou práci přidělovat. Sjednaná práce bude konána dle aktuální potřeby Zaměstnavatele.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co se týče rozahu mám ve smlouvě pouze toto:
Rozsah práce je sjednán v souladu s 76 ZP, a to nejvýš na polovinu týdenní pracovní doby pro sjednanou práci, tj. maximálně 20h týdně, počítáno průměrně za dobu, na kterou je tato dohoda uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů od začátku výkonu práce. Jedná se o maximální rozsah pracovní doby, Zaměstnavatel však nemá povinnost v tomto rozsahu Zaměstanci sjednanou práci přidělovat. Sjednaná práce bude konána dle aktuální potřeby Zaměstnavatele.
musíš mít ve smlouvě i nějaké částky, ne? Rozsah DPČ je stanoven zákonem, ale částky mohou být různé… jde o to, jestli máš při těch 20 hodinách za měsíc mít 2500 a víc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
musíš mít ve smlouvě i nějaké částky, ne? Rozsah DPČ je stanoven zákonem, ale částky mohou být různé… jde o to, jestli máš při těch 20 hodinách za měsíc mít 2500 a víc…
Mám tam pouze hodinovou odměnu.
- Citovat
- Upravit
A máš u tohoto zaměstnavatele ještě i jinou dohodu? Nebo smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
A máš u tohoto zaměstnavatele ještě i jinou dohodu? Nebo smlouvu?
Ne.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ne.
tak pokud máš mít jen 100 za hodinu, pak je to chyba… pokud z dohody je jasné, že budeš mít maximálně méně než ty 2500, pak by ti neměli srážet sociální pojištění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přikláním k tomu, že je to dobře. Takto máme u nás postavené DPČ a sociální srážíme také vždy, z dosaženého příjmu, ikdyž je menší než těch 2500,–. Prostě ta dohoda není sepsaná tak, aby z ní jasně vyplynulo, že příjem bude do 2500,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petruše33 ano, pokud to z dohody není zřejmé, tak se to prostě srazí…
Edit: teď se dívám, že si protiřečím… chtěla jsem tím prvním komentářem napsat, že pokud je v dohodě stanoveno, že bude příjem maximálně do těch 2500, pak by to pojistné byla chyba, pokud to není zřejmé, tak je to sraženo správně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
tak pokud máš mít jen 100 za hodinu, pak je to chyba… pokud z dohody je jasné, že budeš mít maximálně méně než ty 2500, pak by ti neměli srážet sociální pojištění…
Ale z té dohody to jasně nevyplývá, ne? Má 100 za hodinu a ve smlouvě napsaný, že může odpracovat maximálně 20 hodin týdně. To znamená maximálně 2000 za týden a cca 8000 za měsíc… Jasně, je to maximální částka, ale o tu by mělo jít, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
Ale z té dohody to jasně nevyplývá, ne? Má 100 za hodinu a ve smlouvě napsaný, že může odpracovat maximálně 20 hodin týdně. To znamená maximálně 2000 za týden a cca 8000 za měsíc… Jasně, je to maximální částka, ale o tu by mělo jít, ne?
joo… hahah… už vím, co mě bylo divné… neumím počítat… 20 hodin týdně za měsíc je víc jak 2500 korun… já už blbnu… samozřejmě to tak je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
může mi někdo říct, kde naše mzdovka napočítala odvod na pojištění?
Mám za to, že u DPČ je odvod pojištění od 2500,– výdělku + jsem dokládala, že jsem student.
Přikládám výplatnici.
http://prntscr.com/9jywfp
PS: Není to kvůli blbým 18,–, ale ráda bych věděla, jak to je. A pokud je to chyba, tak už je to jejich několikátá za měsíc, co tu teď jsem a asi bych už dál s nimi nechtěla mít nic společného.
A.