Práce zootechnika?

326
27.12.15 13:58

práce zootechnika?

Zdravím všechny můžete mě poradit jde o to že se mě naskytla práce zootechničky na kravíně. Slibují i zajímavé peníze ale přítel mě říkal že určitě nebudou za 8 hodin a že mě mě může kráva zranit pokopat a navíc pohotovost i so ne tak nevím je tu někdo kdo tuto práci dělat a může popsat nápln práce dost dobře si to nedovedu představit mají tam 400 kusů krav. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
27.12.15 14:09

No tak záleží jestli máš školu a trošku o tom víš. Já tohle dělala, ale bylo nás tam více zootechniků. Teď jsem na jiném pracovišti a dělám bohužel podřadnou práci, ale jsem na kravíně. Takže jako zootechnička, jsem do práce chodila dle potřeby, nebylo to tak jako v závodě od do, ale opravdu dle potřeby. Dělala jsem papírování, píchala jsem krávy, telila, vyhledávala říjí, kontrolovala lidi jestli dělají to co mají, kontrolovala krmení, plánovala směny, atd. je toho moc. Teď jsem na jiném pracovišti a tam zootechnici jsou jen muži a dělají podstatně míň věcí než jsem dělala já. Telí zásadně dělníci, když to nejde tak volají doktora, zootechnici plánují směny, kontrolují lidi, atd. Službu mají o víkendech, a v noci, prostě když se zavolá tak jedou, a nebo se domluví. Je toho fakt hodně, pokud jsi v tom nikdy nedělala ani nestudovala tak je to těžší. kdyby jsi chtěla ještě něco vědět tak napiš zp. A co se týká toho kapance tak můžeš dostat to má přítel pravdu. Já měla naražené žebra při telení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
27.12.15 14:48

No tak představu o tom samozřejmě mám ale jen mlhavou mám zemědělskou školu do kravína jsme chodili na praxi i pracovat ale bylo tam pár kusů dobytka ne 400 to si neumím představit je tam ještě zootechnička ale je to i asistence vetrináři mám ráda zvířata na statku ve švýcarsku jsem se starala komplexně o zhruba 20 kravek ale tohle je něco jiného nabídli mě 20 000 ale přítel říkal že to nebude za 8 hod prac dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1676
27.12.15 15:17

@loulek já zootechničku dělala a dělám a zootechnik nemá opravdu nikdy práci osm hodin denně, když je potřeba byla jsem tam celý den, když chyběli nutně lidi chodila jsem i na dojírnu, u zvířat se může stát cokoliv a opravdu když méte končit ve tři tak nejde se vším praštit a odejít, třeba když se kráva telí. Je to těžká práce, ale podle mě i krásná a různorodá, žádný den není stejný. Peníze nebývají špatné, ale kolikrát jsou opravdu vydřené. Já jsem měla třista krev plus teletník s tak stopadesáti telaty. Práce spočívala v tom hlídat lidi na dojení, práce s veterinářem, evidence skotu, plánování odstavů a přehánění, převozy, dělala jsem lidem i výplaty a všechny papíry okolo. Vlastně všechnu práci co je potřeba, kromě krmení, to měl na starosti hlavní zootechnik. Je to i práce s lidmi umět se s nimi domluvit a ohlídat aby svojí práci krmiči i dojiči odvedli pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
27.12.15 15:40

@loulek Tak hlavně by ses měla informovat na tom konkrétním pracovišti. Já pracuji jako zootechnik (ne u skotu), nyní na MD.Ano, finančně jsem byla velmi dobře ohodnocená, ale je to něco za něco. Na pracovišti jsme byly 3 zootechničky a 1 veterinářka. Takže to vycházelo každý 3.víkend služba, u nás od 7:00-12:00 pokud se nic nedělo, pokud ano samozřejmě déle, plus pohotovost na telefonu a být kdykoliv k dispozici. Opravdu to není práce s pevnými 8 hodinami denně, občas jsem chodila do práce i ve 4:00, často na 6:00. Vše záleží na kolektivu, u nás kdykoliv někdo potřeboval volno, nebyl problém, prohodit víkend nebyl problém. Byli jsme sehraný tým i s podřízenými, takže já si nemohu stěžovat. Co se týče práce- kontrola odvedené práce, vše je tvá vizitka, evidence zvířat, docházka pracovníků, odstavy, krmení, plánování stavu dopředu, výplaty, pravá ruka veterináře, o víkendu i práce veterináře (samozřejmě v rámci normálu, pokud se něco dělo, veterinář se volal) atd… prostě jak píše @klariiss a hlavně je to různorodá práce ;) Mně se to líbilo, ale jak jsem psala, my jsme spolu všichni vycházeli a snažili se, co nejvíc si vyjít vstříc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
27.12.15 16:51

Taky jsem dělala zootechničku nyní na MD… jde o to jaký tam mají systém, my měli systém dvě zootechničky kolem 350ks dojnic, dvě směny, ranní od 3-12h a odpolední od 12-20h. Při ranní jsme tak většinou trávili víc času - nejvíce práce, inseminace, vet, sono, přehazování krav, krmivář, odvoz mléka, teletník, atd.. odpoledne bylo více času na papírování, evidence, výplaty, po dojení se chodilo domů. Mi jsme byli s dojičkama na dojírně a hlídali jak pracují. Víkendy jsme byli na telefonu, i svátky, když bylo potřeba člověk tam byl i o víkendech, svátky, prostě jak bylo potřeba, přesně jak píšou holky, je to tvoje vizitka všechno jak to funguje, lidi, zvířata, je to náročný na psychiku, fyzičku a pevné nervy :) Určitě tam člověk stráví víc času než má ve smlouvě, je to práce pro ty kdo milují zvířata :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
27.12.15 18:48

poděkování

Děvčata děkuji vám za vaše názory zvířata mám moc ráda bez toho tato práce nejde dělat ale spíše řeším jinou věc zajímalo mě jestli je tam osm hodin protože mám dceru která má čtyři a nemám hlídání jen tatínek může hlídat ale spíš fakt hledám kde je pevná prac doba protože moji rodiče jsou nemocní a z jeho strany to také nefunguje a jak se tam dala snést zima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
28.12.15 09:43

@loulek no tak 8 hodin jak kdy jak kde, někdy jsem tam byla 8h někdy míň někdy prostě když to nešlo - vypadl proud nebo prostě se něco dělo tam člověk musel zůstat..

zima jak kdy, ale dalo se to :) horší byla zima v ovocných sadech - nikomu nepřeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat