DPČ - odměna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
DPČ - odměna
Ahoj! Najde se mezi vámi nějaká šikovná mzdová účetní? Od 1. 3. 2013 pracuju na DPČ, ve smlouvě mám napsáno, že moje měsíční odměna je 10 000 Kč při úvazku 0,3. Není tam uvedeno, kolik hodin týdně nebo měsíčně mám odpracovat. Úvazek 0,3 odpovídá 12 hodinám týdně, což mi je jasný. Mzdová účetní mi řekla, že tento měsíc mám odpracovat 50,4 hodin, abych dostala 10 000 Kč. Bere to jako 21 pracovních dní * 8 hodin * 0,3. To taky chápu.
Ale nevím, jak se to bere v měsíci, pokud na pracovní den připadne svátek. Zda pak vychází z fondu pracovní doby včetně svátků, nebo bez. Abych věděla, zda si mám „nadpracovat“ svátek, abych dostala celých 10 000 Kč. Nemáte s tím někdo zkušenost, jak to má být? Moc děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem mzdová, pouze mám obchodku..dle mého se u takového úvazku svátek nezohledňuje a máš tedy odpracovat dobu vypočtenou podle pracovních dnů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paluška01 a máš stanovenou pracovní dobu? Pokud bys měla předem stanoveno, že např. každé pondělí budeš dělat tři hodiny a na to pondělí připadl svátek, tak pak máš nárok na náhradu, pokud nemáš stanoveno předem, kdy si ty hodiny odpracuješ, tak ti nepřísluší náhrada za svátek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím to stejně jak Regina Hero. A jen dodám, že fond pracovní doby včetně svátků by se tě týkal v případě, že máš stanoveno, že pracuješ v „nepřetržitém provozu“ (mám ho taky).
I když, důležité je zjistit si i to, jak si to vykládá tvůj zaměstnavatel/přímý nadřízený. Protože tím se člověk může vyhnout nepříjemnostem. Lidi bývají různí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, potřebovala bych radu ohledně DPČ, je tu nějaká účetní, nebo někdo, kdo tomu rozumí? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bulina No, účetní nejsem, ale řekněme nadstandardně informovaný laik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka píše:
Taky jedna mzdovka a personalistka v jednom![]()
děkuju, už mi holky poradily ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
úvazek 0,4
Chtěla bych vás poprosit o radu:
Mám pracovní úvazek 0,4 a nemám stanovenou pracovní dobu, mohu pracovat někdy i z domova, zaměstnavateli předávám výkaz odpracovaných hodin, dle přidělené práce, ale stalo se, že jsem měla práce méně a tak jsem odpracovala za měsíc 5/2013 jen 59h. Na ostatní zbylé neodpracované hodiny jsem dostala neplacené volno. Zaměstnavatel mi chce převést na nižší úvazek, nebo na některou z dohod. Ctěla bych se zeptat jak se vypočítává počet hodin, které mám odpracovat na 0,4 úvazku, a kolik bych pracovala hodin případně na 0,3 úvazku.
Moc děkuji za radu. Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzoreček už tu jednou byl řečen, ale je to počet prac. dní dejme tomu, že 21 krát 8hodin každý den - to ti vyjde plný úvazek a to vynásobíš 0,4 nebo 0,3 úvazkem, takže v tomto případě by to vyšlo… 21×8×0,4= 67,2 na 0,4 úvazku nebo 21×8×0,3= 50,4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit