Výpověď zaměstnance

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1491
24.3.13 18:40

Výpověd zaměstnance

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemá nějaká z Vás zkušenost s výpovědí zaměstnance a zaměstnavatel nejdřív ústně slíbí že se domluvíme na datumu co jsem navrhla 13.2. a 14.2. už jsem podepsla novou smlouvu v jiné firmě. Ten den co jsem měla podepsanou smlouvu v nové firmě a čekala na podepsání z původního zaměstnání, tak vedoucí volá že je to naprosto nepřijatelné najednou obrat o 160° a 2 měsíční výpovědní lhůta… Doporučení náhrady najednou nechce, při pohovru se jí slečna líbila a že je to teda ok a najednou den po domluvě nechce mě pustit.. Tak moje otázka zní co teď? :mrgreen: nový zaměstnavatel o tom ví a říká že mu to nevadí že si na mně prostě léčí ego.. ale i tak mě to mrzí že po tolika letech se šprajcla a domluva je pryč a dělá problémy.. :pocitac: a jak to řešit s pojišťovnou nebo jestli to něčemu nevadí když mám ve finále dvě zaměstnání.. :think: díky za rady.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
24.3.13 18:41

Proč se ptáš na únor, když je březen?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
24.3.13 18:43

Už do té staré práce nechoď, daj ti sice asi výpověď za hrubé porušení, ale protože máš novou práci a nejdeš na pracák tak to vůbec ničemu nevadí. ;) Hodně štěstí…Někteří lidi jsou prostě k :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1491
24.3.13 18:43

Jéé chybička se vloudila!!! Je to březen díky za upozornění @Lenka512 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.3.13 18:46

Přesně tak…nastup do nové práce a je to…
V původní ti dají Áčka, pak ti dají hrubé porušení a bude to… Jen je dobré to říci novému zaměstnavateli.

A kde teď teda pracuješ?? Nebo od kdy máš nástup k novému??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
24.3.13 18:48

A ještě jsem jí před tím než mi to zavolala řekla že bych jí mohla ještě chodit pomáhat když budu mít volno zaučovat tu novou.. :twisted: a pak mi napsala email kdyžý jsem se jí ptala kdy mi podepíše výpověd, tak mi napsala:Věřím, že na své směny dorazíš. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
24.3.13 18:48

No já bych osobně počkala na písemné potvrzení výpovědi ze staré práce a až pak podepsala novou smlouvu (zkušenosti). Pokud to v nové práci nevadí, tak se s nimi domluv, ať ti posunou nástup o dva měsíce /nech si udělat novou smlouvu/, záleží na nich, zda ti to umožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
24.3.13 18:59

Tak záleží na tom, jakého máš zaměstnavatele. jak už bylo psáno, je to hrubé porušení pracovní povinností a teoreticky ti může zaměstnavatel dát k náhradě škody, které mu tvým nechozením do práce vznikly :nevim: jinak zákony platí pro všechny, tedy pokud jste se zaměstnavatelem nepodespali dohodu o ukončení pracovní poměru, měla bys dát normální výpověď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
24.3.13 19:18

Souhlas s @Les2311 Ačka jsou jedna věc, ale zaměstnavatel může požadovat náhradu vzniklé škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
24.3.13 19:21

@Lenka512 stejně tak se ale může současný nový zaměstnavatel těšit, že ho v budoucnu může zakladatelka taky vypéct áčkama a ztrácí tím kredit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
24.3.13 19:26

Nejdříve bych dořešila původní práci tak, jak se to má a pak teprve nastupovala do nové.

• Citovat
  • Upravit
85280
24.3.13 20:14

Já chtěla do příspěvku napsat to stejné, ať si dochodíš tu starou práci a nenapsala jsem to. Ta náhrada škody je docela pravděpodobná, přece jen je to hrubé porušení prac. povinností, protože ti to ta ženská nedala písemně :-(
Ale pokud o tom ví v té nové práci a nemají s tím problém, tak se to vyřešilo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
24.3.13 20:35

V nove praci jiz jsem a ptala jsem se na to jestli je nejaky problem s pojistovnou nebo tak neco..novemu zamestnavateli jsem vse rekla a chape to a respektuje.. vypejkat je opravdu nehodlam menit praci jako ponozky neni muj styl… To je poprve co se mi neco takoveho stalo a navic jsem nevedela ze me vedouci takhle vypece…byly jsme domluvene a cekala jsem na ddruhy den co jsem si mela jet pro podepsanou vypoved.. Pocitam s tim ze mi neda zadnou vyplatu, napari acka a buhvi co jeste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
24.3.13 20:43

Tak novému zamestnavateli to může být úplně jedno, ne? /když pracuješ, jak jste se dohodli/. Ponaučení pro příště, nechat si vše písemně potvrdit. Já si po zkušenostech nechávám potvrdit vše, nic nenechávám na ústní dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
24.3.13 20:45

To je pravda… Co je psane to je dane… Myslela jsem si ze po tolika letech spoluprace to bude v klidu a verit ji kdyz jsme se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat