DPP a DPČ na mateřské dovolené

800
9.11.16 19:57

DPP a DPČ na mateřské dovolené

Hezký den, začala jsem na mateřské dovolené pracovat pro dva zaměstnavatele, u jednoho mám DPČ a u druhého DPP, a v tom druhém zaměstnání mi tvrdí, že když jsem na mateřské dovolené (na rodičovskou budu nastupovat začátkem roku 2017), tak si můžu vydělat max.4000,–. To se mi nezdá, měla jsem za to, že výdělek není omezený. Nevíte někdo jak to je? (jinak jsem zaměstnaná na dobu neurčitou u třetího zaměstnavatele a u těch dvou vykonávám jinou práci)
Moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
9.11.16 20:05

@Miasofi není to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 20:10

@Kaspinka
A je někde odkaz v zákoně / zákoníku? Nemůžu to nikde najít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
9.11.16 20:37

@Miasofi na MD/PPM nesmíš vykonávat práci pro stejného zaměstnavatele na stejnou pracovní smlouvu. Info najdeš na ofiko stránkách MPSV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
9.11.16 20:52
@matkabagristy píše:
@Miasofi na MD/PPM nesmíš vykonávat práci pro stejného zaměstnavatele na stejnou pracovní smlouvu. Info najdeš na ofiko stránkách MPSV

muzes ale az v roce dítěte. vydelek na DPP nad 10 000 znamena ze zamestnavatel musi odvadet myslim ze zdravotni a mam pocit ze se to i daní pak. nevim jsem na dpp a jedine omezeni jsou hodiny za rok. myslim ze 300

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 20:59
@matkabagristy píše:
@Miasofi na MD/PPM nesmíš vykonávat práci pro stejného zaměstnavatele na stejnou pracovní smlouvu. Info najdeš na ofiko stránkách MPSV

Jj to vím. Proto jsem psala, že dělám u jiných zaměstnavatelů jinou práci. Zarazil mě právě ten výdělek 4000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 21:01

@miskakr
U té DPP se určitě nad 10tis nedostanu a ano je to 300h / rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
9.11.16 21:01

@Miasofi myslim ze ten vycdelek je hloupost. ja mam dve dpp jedno u stejneho zamestanavatel a druhe jinde. musim odvadet akorat dan…odvadim u jednoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
9.11.16 21:05

@matkabagristy, @miskakr Na stejnou smlouvu se nemůže při mateřské, pak už jo. Ale jen 300h ročně. Daní se srážková vždy, nad 10t u DPP i to ostatní (zdrávko, sociální). u DPČ je to horší, tam se zdrávko a spol platí v podstatě hned (od 2500kč)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
9.11.16 21:07

@Miasofi ty 4000 hranice možná něčeho byla, ale teď si nemůžu vzpomenout. Ale určitě ne výdělku. Pokud něco tak zas nějaká hranice pro odvody daní. Mám pocit, že jsem něco takového řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 21:26
@Ornwen píše:
Na stejnou smlouvu se nemůže při mateřské, pak už jo. Ale jen 300h ročně. Daní se srážková vždy, nad 10t u DPP i to ostatní (zdrávko, sociální). u DPČ je to horší, tam se zdrávko a spol platí v podstatě hned (od 2500kč)

A vyplatí se příští rok podepsat prohlášení (to růžové) tam kde mám DPP nebo DPČ? U obou je výdělek cca 3000,–. Teď ho mám podepsané u svého zaměstnavatele, budu ještě po MD vybírat dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 21:28
@miskakr píše:
@Miasofi myslim ze ten vycdelek je hloupost. ja mam dve dpp jedno u stejneho zamestanavatel a druhe jinde. musim odvadet akorat dan…odvadim u jednoho

Taky si myslím, že je to hloupost

Příspěvek upraven 09.11.16 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
9.11.16 21:28
@miskakr píše:

Taky si myslím, že je to hloupost ale nevom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
9.11.16 23:22

@Miasofi a proč máš u jednoho dpč? Vždyť je to nevýhodné. Pokud vím můžeš mít DPP u různých zaměstnavatelů paralelně.
A když máš takhle dva stejné, tak je to asi fuk. Respektive si udělej na začátku roku daně sama. Z obou ti vrátí slevu na poplatníka (jako teda jednu, ale protože máš ty výdělky malé, tak se uplatní na oba najednou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
10.11.16 03:48

@miskakr omezení věkem dítěte je ptákovina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie