Změnit práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
628
8.11.16 17:40

změnit práci?

Chtěla bych hrozně moc odejít ze své současné práce, ale zároveň nevím… Nyní mám práci v domově pro seniory na 3/4 úvazek, kde mám smlouvu na 120 hodin měsíčně, ale ve skutečnosti dělám průměrně tak 146 h… Plat celkem ujde a ani nemusím nikam dojíždět, ale práce mě ani moc nebaví, i když mi nevadí, ale s radostí tam nechodím. Jsem už dost unavená, protože ještě chodím 1× týdně do školy a 1× týdně vypomáhám u dětí. takže můj volný čas je nula nula nic :( Je mi jasný, že už to takhle dlouho nevydržím. Snažím se aktivně hledat jinou práci, ale za ty dva měsíce jsem nic lepšího nenašla, jen teď jednu práci, která by mě bavila, ale bohužel je 25 km a peníze mizerný.. Zas na druhou stranu je to asi jediná možnost jak si udělat praxi a zároveň mít volný víkendy, abych si taky trochu odpočinula… Nevím jak se rozhodnout. Vím, že bych se nějak uživila, ale nic mi z tý výplaty nezbyde a když si neušetřím do budoucna teď, tak už asi nikdy.. :nevim: Jak byste se rozhodli vy? Já už fakt nevím, a bohužel mi doma taky nikdo neporadí, musím se přece rozhodnout sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6698
8.11.16 17:50

Ahoj! A nedá se ta současné práce nějak vylepšit? Nevím, co konkrétně v tom domově děláš, ale třeba by sis to mohla nějak zpříjemnit, realizovat se - např. organizovat výlet, pořádat kurz, udělat BINGO, apod. Dojíždění je také náročné a brzy tě omrzí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 18:04

Práci bych si určitě po dobu studia nechala. V sociálních službách není vůbec samozřejmý plat, který ujde a tolerance ke studiu. ;) A navíc to máte v místě. Když chodíte do školy, tak únava plyne i z toho. Také jsem studovala při zaměstnání a pracuji jako sociální pracovnice v podobném zařízení. Zkusila bych třeba vynechat tu pomoc u dětí, abyste měla více volného času. Po ukončení studia bych se případně dívala po další práci. Je současná práce v oboru, který studujete?

• Citovat
  • Upravit
628
8.11.16 18:22
@Anonymní píše:
Práci bych si určitě po dobu studia nechala. V sociálních službách není vůbec samozřejmý plat, který ujde a tolerance ke studiu. ;) A navíc to máte v místě. Když chodíte do školy, tak únava plyne i z toho. Také jsem studovala při zaměstnání a pracuji jako sociální pracovnice v podobném zařízení. Zkusila bych třeba vynechat tu pomoc u dětí, abyste měla více volného času. Po ukončení studia bych se případně dívala po další práci. Je současná práce v oboru, který studujete?

taky mi to přijde rozumnější, říkám si vydržet aspoň do léta.. než si něco našetřím. Ale tady jde o to, že nemám čas vůbec na přítele ani na rodinu a ani na štěňátko.. o učení vůbec nemluvim :? práce se zatím vydržet dá, ale je to taky tím, že jsem ve zkušebce a zatím mě „nechávaj“ dýchat, je mi jasný, že až budu mít po zk. tak mě začnou „dusit“ atd. jako všechny ostatní.. Ta druhá práce v oboru je, hlavně je to práce s dětmi, což je moje vysněná práce… ale peníze hrajou důležitou roli dneska, co si budeme povídat. Nevím jestli se rozhodnout hlavou nebo srdcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
8.11.16 18:29

Zustala bych tam, kde jsi, nez dojizdet a za mensi penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
8.11.16 18:30
@Online píše:
taky mi to přijde rozumnější, říkám si vydržet aspoň do léta.. než si něco našetřím. Ale tady jde o to, že nemám čas vůbec na přítele ani na rodinu a ani na štěňátko.. o učení vůbec nemluvim :? práce se zatím vydržet dá, ale je to taky tím, že jsem ve zkušebce a zatím mě „nechávaj“ dýchat, je mi jasný, že až budu mít po zk. tak mě začnou „dusit“ atd. jako všechny ostatní.. Ta druhá práce v oboru je, hlavně je to práce s dětmi, což je moje vysněná práce… ale peníze hrajou důležitou roli dneska, co si budeme povídat. Nevím jestli se rozhodnout hlavou nebo srdcem..

Az ted ctu toto. Prestehovat se do druheho mesta je nerealne? Usetris za cesty. Nebo zijes u rodicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
8.11.16 18:46

@blumen žiji u rodičů, sama bych byt neutáhla :/ Snad až přítel na jaře dostuduje a najde práci, tak půjdeme spolu do bytu, zatím je to v plánu…Já bych se samozřejmě od rodičů nejradši odstěhovala hned, ale bohužel… Jsem ráda, že mě tu nechají bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85288
8.11.16 18:57

@Online jasny, tezko radit, penize jsou taky dulezity :( vadily by mi ale pracovni vikendy, no. S tim se asi nic delat neda, delas hodne prescasu, zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
8.11.16 18:59

Děvče nevím kolik ti je, ale nepracuješ ani na plný úvazek a k tomu máš 2× týdně nějakou aktivitu (škola, děti), dojíždět nemusíš a připadá ti že máš toho moc a nestíháš? Nemáš čas na štěnátko? To je potřeba si rozmyslet před pořízením zvířete jestli na něj bude čas.
Nemáš čas na učení? A co děláš ve volném čase? Nepracuješ ani 8 hodin denně, 8 hodin dejme tomu spíš, co děláš zbylých 8 hodin?
Nevím, přijde mi to s prominutím směšné, ale opravdu.
Jsou lidé co pracují 250 hodin měsíčně a nestěžují si. Pak jsou matky co pracují s přesčasy 180 hodin měsíčně na tři směny, k tomu mají doma školou povinné děti, úkoly, domácnost, vaření a babičky daleko. Zkusila bych změnit přístup jinak to budeš mít v životě hodně těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 19:53
@Online píše:

Dokud studuješ, tak bych si zatím tuto práci nechala. Studovat nebudeš věčně a ostatní aktivity bych zatím omezila. Také jsem neměla na nic jiného čas během studia a práce. ;) Na praxi si člověk vybíral dovolenou. To je prostě fakt. Neznám nikoho, kdo by to takto neměl. Švagrová také studovala a vzala práci jakou zrovna sehnala (mimochodem také v domově seniorů) a po skončení školy šla dělat tu práci, kterou vždycky chtěla. Zaměřila bych se na cíl a za tím šla, i když po tu dobu budeš muset udělat řadu ústupků (jak v práci, tak ve volném čase).

• Citovat
  • Upravit
137
8.11.16 20:03

@Online Hledat,hledat a zase jen hledat :think: Dnes je to vsechno o znamych, dobre fleky se najdou tezko…ale najdou! Nezoufej :hug: ja jsem ted taky ve fazi hledani… Nebavi me delat praci, co me nebavi a chodit z vyplaty do vyplaty… Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
8.11.16 20:50

@Big boss ty jsi taky směšný opravdu. Jen tak pro informaci, jedna směna v práci má 12,5 h., takže asi těžko pracuji 8 hodin denně ;) Navíc nemám jednu směnu za týden… ve škole trávím 12h + cestu a ve školce 8h.. a světe div se taky mi to všechno udělá přes 200h za měsíc, kdybych to měla počítat. Nemám ani 8 hodin na spaní, natož 8 hodin volna jak říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
8.11.16 20:51

@Cenzurejsn děkuji, tobě taky posílám štěstí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
8.11.16 21:44
@Online píše:
@Big boss ty jsi taky směšný opravdu. Jen tak pro informaci, jedna směna v práci má 12,5 h., takže asi těžko pracuji 8 hodin denně ;) Navíc nemám jednu směnu za týden… ve škole trávím 12h + cestu a ve školce 8h.. a světe div se taky mi to všechno udělá přes 200h za měsíc, kdybych to měla počítat. Nemám ani 8 hodin na spaní, natož 8 hodin volna jak říkáš.

Fajn, tak jestli směna trvá 12,5 hodiny tak v tom případě pracuješ pouze 12 dnů v měsíci, to je 3 dny v týdnu+ den škola+ den děti, to máš pořád dva dny v týdnu normální volno, stejně jako ostatní pracující lidi. Pořád nechápu na co si stěžuješ. Běž makat do fabriky na tři směny + přesčas, nebo do hospody, po měsíci se ti bude zdát že jsi v předešlém zaměstnání měla volno pořád. Jestli se to to zdá moc tak vypusť ty děti a máš o den volna navíc, nechápu kde je problém. Práci potřebuješ, něco tě živit musí, plat máš ok, dojíždět nemusíš. Škola je důležitá, byla by blbost se na to vykašlat. To poslední ti jen překáží, tak to nedělej. Jestli je ta práce taková jak píšeš tak tam prostě zůstaň, jen tě pálí dobré bydlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
12.11.16 17:17

@Big boss díky za jiný úhel pohledu. Máš celkem pravdu, ale ono ani nejde o to jak dlouho jsem v práci.. někdy máme osmičky, jindy 12…Taky do toho mám občas noční, tak ten den po noční se cítim jak opilá, moc si neodpočinu - je fakt, že ta práce je dost na psychiku, ty děti mě baví a chodím si tam odpočinout. Musím najít nějaký kompromis, abych měla i chvilku čas na sebe… Práci si zatím nechám tuhle. Děkuji všem za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat