Nárok na dovolenou - nástup do práce v prosinci

Anonymní
8.11.16 11:36

Nárok na dovolenou - nástup do práce v prosinci

Prosím chápu to dobře, že pokud nastoupím do pracovního poměru nyní k 1. 12., nebudu mít nárok na dovolenou v prosinci? (jedná se mi samozřejmě o vánoční svátky, jinak by mě nenapadlo čerpat dovolenou hned v měsíci nástupu do práce). Předem děkuji za případné info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.11.16 11:37

Ne, nemáš nárok na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
8.11.16 11:39

Sotva někam nastoupíš, už bys chtěla dovolenou? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.11.16 11:41

Nárok nemáš, ale zkus se domluvit ;) třeba ti vyjdou vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.11.16 11:46

Máš nárok na 1/12 dovolené, pokud odpracuješ alespoň 21 pracovních dní, tedy cca na 1,5 - 2 dny dovolené a můžeš se se zaměstnavatelem domluvit na jejím vybrání v prosinci, pokud bude souhlasit, tak není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
8.11.16 12:12
@Shreya píše:

vždyť psala že to je jen kvůli svátkům, jinak by si dovolenou brát nechtěla. :roll: Není třeba mít hned bl. bé poznámky ;)

nárok zakladatelko asi nemáš, ale třeba ti zaměstnavatel den-dva povolí, záleží jak to ve firmě chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.11.16 12:14

@j.a.n.i1 souhlas.
Pokud zaměstnavatel vstříc nevyjde (nemusí), budeš mít nárok na 1,5 dne, ale vybrat si to můžeš až v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.11.16 12:16

@Mar__tanka1983 No, tak úplně pravda není, když zaměstnavatel nebude chtít, tak ji to nemusí umožnit ani v lednu, neb čerpání dovolené určuje on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
8.11.16 12:20

@j.a.n.i1 jo, takhle :) no to samozřejmě ;), na druhou stranu - jde o dovolenou za rok 2016, takže zaměstnavatel nejspíš bude sám chtít, ať ji vybere spíš dříve než později.
U nás se např. může převést až 5 dní z lońska, ale musí se vybrat do konce března…
ale tak to už asi zacházíme do detailů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.11.16 12:25

@Mar__tanka1983 To jasně, tak ono nevíme, kde pracuje, ale třeba u nás by ji nejspíš nařídili vybrat ještě v prosinci mezi svátky, protože to je tam mrtvo a chtějí stáhnout topení a tak, takže maximum lidí lifrují na dovolenou (tedy ona si ji většina bere celkem dobrovolně, že :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.16 13:37
@Shreya píše:

Jak jsem psala, jde mi o svátky, snad to není taková hrůza, že je chci strávit s dítětem?
Ostatním díky za odpověď, předpokládám, že to asi bude tedy hlavně o domluvě.

• Citovat
  • Upravit
970
8.11.16 15:42

No to víš, dovolila jsi si moc. Nastoupíš a hned se chceš „flákat“ doma. To je ta empatie, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.16 15:46
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, jde mi o svátky, snad to není taková hrůza, že je chci strávit s dítětem?
Ostatním díky za odpověď, předpokládám, že to asi bude tedy hlavně o domluvě.

Asi takhle, ve zkušební době musíš počítat s tím, že ti dovolená nebude umožněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.16 15:47

Anonymní, a co se domluvit tak, že nastoupíš až od ledna a užiješ si vklidu vánoce doma s dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.11.16 16:24
@hudečice píše:
Asi takhle, ve zkušební době musíš počítat s tím, že ti dovolená nebude umožněna.

Tak s tim musi kolem vanoc pocitat spousta zamestnancu a vubec nemusi byt ve zkusebni dobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat