Smlouva na DPČ a DPP + paragraf
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
smlouva na DPČ a dpp a paragraf
Dobrý večer chci se zeptat, máte někdo zkušenost nebo je tu někdo kdo se v tom vyzná. K am smlouvu na DPČ a nevím zda mám nárok na paragraf když je dcera nemocná. Dekuji za případné odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na paragraf nevím, při splnění určitých podmínek máš nárok na proplacení neschopenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaké podmínky by to měly být? Měsíčně mám minimálně 70-90 hod a plat překračuje 5tis čistého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jasankova Žádné podmínky. Z DPČ nikdy nevzniká nárok na ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem byla v prosinci na paragraf a mela jsem DPČ a nedostala jsem nic a pritom jsem mela stejne podminky hodiny a vše jak hpp 12000 měsíčně a ted prd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petjir NO, stejné podmínky nemáš, nemáš pracovní poměr, ale dohodu o pracovní činnosti a tedy nemáš na paragraf nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejne je to nefér kdyz ti nic jineho nezbyde a na ten paragraf musíš a nikdo te neupozorni ale nebudeš mít narok nebo tak proste kdyz je maly nemocný tak si dejte paragraf mi vam volno nedáme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petjir Na co tě má kdo upozorňovat? Podmínky nároku na paragraf jsou jasně dané zákonem, takže pokud ho chceš mít, tak musíš trvat na tom, že chceš pracovat na pracovní smlouvu (klidně se zkráceným úvazkem) a pokud to zaměstnavatel nebude chtít akceptovat, tak si najít jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petjir tak u dohody je to přece jasné, s tím do toho člověk jde, že nemá stejné výhody jako běžný zaměstnanec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Obnovuji diskuzi. Zajímá mě situace , kdy si ke svému hlavnímu pracovnímu poměru najdu přes léto přivýdělek na DPP. Jedná se o práci ve večerních hodinách. Jak se tohle řeší v případě onemocnění dítěte? Když dostanu ošetřovné na dítě, můžu i nadále chodit na přivýdělek na DPP, když se jedná o práci od 17.00 do 21.00 , tedy v čase, kdy už je doma manžel a o dítě je postaráno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Díky. Měla jsem strach , abych nemusela ošetřovné pak vracet nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuju diskuzi.
Aktuálně jsem na OČR z důvodu uzavření školky. Dostala jsem nabídku na domácí práci na DPP nebo DPČ (jiná firma, než u které pracuju). Můžu uzavřít? Budu nadále dostávat OČR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď musíš hlidat dítě a musí tě živit stát. Nebo můžeš pracovat a nepotřebuješ OČR. Pokud se nepletu, tak to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit