Nemocenská v době těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zálěží, jakou má pojistku. pokud nemá speciální na tehotěnství, tak se to velmi pravděpodobně vztahovat nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky, omlouvám se za anonym, ale nechci aby to věděla známá. Kámoška je těhotná, pracuje už asi 2roky. Nicméně má smlouvu na dobu určitou a prodlužuje se jí vždy po roce. Pak by nejspíš museli dát neurčitou po nějaké době. Každopádně dotaz je takový, má s manželem pojistku - na pracovní neschopnost (úraz, nemoc) a ostatní pojištění pro tento případ.
Jelikož bude za nějakou dobu odcházet na neschopenku - hrozí jí předčasný porod (jednou mimčo neudržela a porodila dříve), tak se chci za ní zeptat, zda jí to pojišťovna vykompenzuje v době neschopenky (nemocenské) nebo se to na těhotenství nevztahuje.Děkuji za odpovědi![]()
Ne nevykompenzuje, tehotenstvi vyloučili. Resila jsem loni. Dokonce je neschopenka v tehotenstvi vyloucena i u pojisteni pro ženy, zaplatili by ji maximalne 14 dni, pokud by se jednalo o operaci z jinehu duvodu nez tehotenstvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova jj dobře, moc děkuju za odpověď. Je to nespravedlivý co…
No ale což, dnes je nespravedlivých spousta věcí - jako např porodné apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik píše:
@xjuklickova jj dobře, moc děkuju za odpověď. Je to nespravedlivý co…No ale což, dnes je nespravedlivých spousta věcí - jako např porodné apod.
tak ono je to hlavně pro to, že je dneska doma každá druhá těhotná jen kvůli nevyhovující práci, nebo že se jí nechce. tak to máš pak těžký. to by pojišťovny přišly na buben
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik píše:
@xjuklickova jj dobře, moc děkuju za odpověď. Je to nespravedlivý co…No ale což, dnes je nespravedlivých spousta věcí - jako např porodné apod.
Vzdy je nutne cist podminky pri pojisteni…tehotenstvi byva vylouceno temer vzdy, ale at si zkontroluje, co ma ve smlouve. To neni o spravedlnosti nebo nespravedlnosti, ale o kalkulaci rizik, podminky mela urcite k dispozici, nez pojistku uzavrela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky, omlouvám se za anonym, ale nechci aby to věděla známá. Kámoška je těhotná, pracuje už asi 2roky. Nicméně má smlouvu na dobu určitou a prodlužuje se jí vždy po roce. Pak by nejspíš museli dát neurčitou po nějaké době. Každopádně dotaz je takový, má s manželem pojistku - na pracovní neschopnost (úraz, nemoc) a ostatní pojištění pro tento případ.
Jelikož bude za nějakou dobu odcházet na neschopenku - hrozí jí předčasný porod (jednou mimčo neudržela a porodila dříve), tak se chci za ní zeptat, zda jí to pojišťovna vykompenzuje v době neschopenky (nemocenské) nebo se to na těhotenství nevztahuje.Děkuji za odpovědi![]()
Existují i pojistky, které rizikové těhotenství zahrnují. Ale i ty ti pojistku vyplatí jen v případě, že máš fakt rizikové těhotenství a ne, že máš „nevhodnou práci“, „točí se ti hlava“, „bolí tě záda“ atd. Takže třeba, když se krátí čípek, při preeklampsii atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl nemas pravdu, v roce 2014 udelali pojistovny zmenu podminek, na vsechny pojistky. Vydali nove dodatky, ze ani rizikove tehotenstvi nevyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wevik píše:
Co je na tom nespravedlivého? Pojistné podmínky zcela jistě měla k dispozici ještě předtím, než tu smlouvu podepsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kdy má pojistku sepsanou a za jakých podmínek. Já jsem v pojistce rizikové tehu měla a taky mi to pojišťovna proplatila. Ale musí to doktor taky správně sepsat a při každé kontrole opakovaně psát do zprávy diagnózu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám pojištění u AXA a vztahuje se mi i na rizikové pojištění. Ale bylo to rovnou v podmínkách pojištění a vím že je to jedna z mála pojišťoven co to nemá v naprostých vyjímkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xjuklickova píše:
@Bábrdl nemas pravdu, v roce 2014 udelali pojistovny zmenu podminek, na vsechny pojistky. Vydali nove dodatky, ze ani rizikove tehotenstvi nevyplácí.
Myslím, že pravdu nemáš ty ![]()
Viz třeba: https://www.modrykonik.cz/…istovny-axa/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl uznavam porážku ![]()
Mam uzavreno nekolik pojistek, vcetne pojisteni pro ženy, a nikdo mi neuznal rizikove tehotenstvi z duvodu nestabilni jizvy po sc. Vysvetleni jsem dostala to co jsem psala. Omlouvam se za spatne informace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož bude za nějakou dobu odcházet na neschopenku - hrozí jí předčasný porod (jednou mimčo neudržela a porodila dříve), tak se chci za ní zeptat, zda jí to pojišťovna vykompenzuje v době neschopenky (nemocenské) nebo se to na těhotenství nevztahuje.
Děkuji za odpovědi