Smlouva na DPČ a DPP + paragraf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16235
18.3.20 09:26
@Rosomacka987 píše:
Buď musíš hlidat dítě a musí tě živit stát. Nebo můžeš pracovat a nepotřebuješ OČR. Pokud se nepletu, tak to nejde.

Pleteš se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
18.3.20 09:28
@lleennttiillkkaa píše:
Obnovuju diskuzi.
Aktuálně jsem na OČR z důvodu uzavření školky. Dostala jsem nabídku na domácí práci na DPP nebo DPČ (jiná firma, než u které pracuju). Můžu uzavřít? Budu nadále dostávat OČR?

Můžeš, pokud budeš mít výdělek do 10tis., vyplatí se ti DPP (protože pojistné ti je placeno z HPP, daňovou slevu dostáváš u hlavního zaměstnavatele, takže při DPP budeš platit jen srážkovou daň 15%, při DPČ bys od 3tis. platila i pojistné a moc by ti nezbylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
18.3.20 09:29
@lleennttiillkkaa píše:
Obnovuju diskuzi.
Aktuálně jsem na OČR z důvodu uzavření školky. Dostala jsem nabídku na domácí práci na DPP nebo DPČ (jiná firma, než u které pracuju). Můžu uzavřít? Budu nadále dostávat OČR?

Z ciste moralniho hlediska, pokud mas osetrovne a prijimas za to penize, mas se venovat diteti. Jestli jsi schopna zajistit hlidani ditete treti osobou, nepotrebujes osetrovacku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
18.3.20 09:32
@cecetka píše:
Z ciste moralniho hlediska, pokud mas osetrovne a prijimas za to penize, mas se venovat diteti. Jestli jsi schopna zajistit hlidani ditete treti osobou, nepotrebujes osetrovacku :think:

Co je to za nesmysl? Dejme tomu mám HPP s pracovní dobou 8-16:30, z tohoto poměru jdu na ošetřovačku (protože mám šestileté dítě, které nesmí do školy a družiny). Dostanu nabídku od jiné firmy na zpracování faktur, které budu dělat doma na DPP v čase 21-23h večer. Nikomu třetímu to šestileté dítě nedávám, uložím ho do postele a jdu pracovat, kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 09:38
@cecetka píše:
Z ciste moralniho hlediska, pokud mas osetrovne a prijimas za to penize, mas se venovat diteti. Jestli jsi schopna zajistit hlidani ditete treti osobou, nepotrebujes osetrovacku :think:

Jako tohle je práce z domova, takže o dítě postaráno bude, výdělek by neměl a ani nepřekročí 10 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 09:39

@Rosomacka987 jedná se o domácí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 09:42
@zrcadlo píše:
Co je to za nesmysl? Dejme tomu mám HPP s pracovní dobou 8-16:30, z tohoto poměru jdu na ošetřovačku (protože mám šestileté dítě, které nesmí do školy a družiny). Dostanu nabídku od jiné firmy na zpracování faktur, které budu dělat doma na DPP v čase 21-23h večer. Nikomu třetímu to šestileté dítě nedávám, uložím ho do postele a jdu pracovat, kde je problém?

Ano přesně tak. Nehledě na to, že to dítě si stejně většinu času hraje a mě potřebuje akorát k uvaření jídla.
Jako děvčata věřte, že bych mnohem radši chodila do práce, vozila děti do školy a do školky. Doma mi hrabe, nejsem z těch, co by se vyžívaly v tom, být doma. Vzhledem k hypotéce a všemu okolo, bych ráda ještě nějak přispěla do rodinného rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 10:04

@zrcadlo Tak to se omlouvám za chybnou informsci. Z morálního hlediska je to hnus vyžírat stát a pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
18.3.20 10:21
@Rosomacka987 píše:
@zrcadlo Tak to se omlouvám za chybnou informsci. Z morálního hlediska je to hnus vyžírat stát a pracovat.

Za mě je tedy z morálního hlediska pořád lepší varianta být z hlavního pracovního poměru na OČR a po večerech se snažit zacelit díru v rozpočtu pomocí další práce na DPP, než jít na OČR a následně žádat na socce o mimořádnou dávku pomoci, protože mi spadl příjem na 60%.
Hnus by byl, pokud by jí firma poslala na OČR a pak platila bokem za stejnou práci, v takovém případě by to bylo jasné zneužívání systému. Ale pokud je schopná a ochotná si najít práci jinde a na doma a zmírnit dopad snížení příjmu, tak spíš tleskám :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 11:05
@zrcadlo píše:
Za mě je tedy z morálního hlediska pořád lepší varianta být z hlavního pracovního poměru na OČR a po večerech se snažit zacelit díru v rozpočtu pomocí další práce na DPP, než jít na OČR a následně žádat na socce o mimořádnou dávku pomoci, protože mi spadl příjem na 60%.
Hnus by byl, pokud by jí firma poslala na OČR a pak platila bokem za stejnou práci, v takovém případě by to bylo jasné zneužívání systému. Ale pokud je schopná a ochotná si najít práci jinde a na doma a zmírnit dopad snížení příjmu, tak spíš tleskám :potlesk:

Vzhledem k tomu, že máme hypotéku, tak mi sociálka nic nedá.
@Rosomacka987 hele moralistko, napsala nám obec, že ta firma hledá, někoho na šití roušek. Neboj, miliony mi z toho nepotečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 11:09

@Rosomacka987 a můžu tě ubezpečit, že v životě jsem stát neojebávala na dávkách, výdycky jsem brala maximálně rodičák a i při něm jsem chodila na brigádu. Když jsem po skončení prvního rodičáku byla nezaměstnaná, tak jsem se hanbou propadala, že jdu na pracák, když jsem tam šla po týdnu nahlásit, že jsem si našla práci, koukala na mě úřednice nevěřícně a div mi nevynadala, že jsem si tu práci našla tak rychle. Po brigádách, lítám od svých 15. Neumím jenom natahovat ruku. Pokud nemáš jasnou odpověď na můj dotaz, tak si nech moralistický kecy pro sebe nebo pro někoho kdo napíše diskuza na téma - na co všechno mám nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
18.3.20 11:14

@zrcadlo vzhledem k situaci u nás ve firmě budu ráda, když dostanu výplatu za minulý měsíc. Takže, že by mě platili bokem to fakt nehrozí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
18.3.20 11:42

Už asi 10 let podnikám na vedlejší činnost, k tomu chodím do zaměstnání. Momentálně jsme doma na OČR, ale podnikám dál. Nechápu, proč bych měla zastavit podnikání jen z toho důvodu, že jsem na OČR a pobírám ošetřovačku? To je naprosto stejný případ. Nějak ta ekonomika fungovat musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat