Změnit práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Nepodporuji. Snažím se ho zapojit. Když není v práci, tak hlídá. O víkendu je má na starosti. Ale je to boj.
Co přesně je boj?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Co přesně je boj?
Třeba dohodnout se. Někdy je to marné a někdy se dětem věnuje, postará. Já se mu pořád snažím vysvětlit, že si ani večer nesednu, když oni sedí a třeba si hrajou. Ale to jde o to, že já si to taky neumím dobře zorganizovat, jsem pomalá. Ostatní to zvládají vše mnohem lépe. Nevím, jestli bych měla fakt přidat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Třeba dohodnout se. Někdy je to marné a někdy se dětem věnuje, postará. Já se mu pořád snažím vysvětlit, že si ani večer nesednu, když oni sedí a třeba si hrajou. Ale to jde o to, že já si to taky neumím dobře zorganizovat, jsem pomalá. Ostatní to zvládají vše mnohem lépe. Nevím, jestli bych měla fakt přidat.
Bohužel, ať ti tu normální ženský napíšou cokoli, stejně už je pozdě. Chlap, co se chová jako macho už si tě totálně omotal kolem prstu, sama to už ani nevidíš. Jsi typickou obětí manipulátora. Zkus si sehnat poslední pomoc - psychologa. Myslím to dobře, rozhodně ne jako nějaké rýpání. Ty poslední 3 věty jsou prostě signifikantní pro každého, kdo se s tím jen náznakem setkal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Je v práci, k lékaři nemůže. On je přece živitel, děti jsou moje práce. Jako všude jinde. Nezná chlapa, který by se staral a takové věci zajišťoval. Pak bych se asi nic nedozvěděla. Stačí mi, když jde někam sám, tak pořád něco řeší a ptá se mě. Děti teď vozí, musí se starat, ale kolikrát si říkám, jestli mi to za to stojí. Musí mít hromádky oblečení…
On je živitel, děti jsou tvoje práce. On nemůže tohle, on nemůže tamto
Ale ty koukej jít do práce na plný úvazek a zařiď si to jak chceš jo? Nezná chlapa, co by tohle zajištoval? Můj muž to dělal úplně normálně a problém s tím neměl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Bohužel, ať ti tu normální ženský napíšou cokoli, stejně už je pozdě. Chlap, co se chová jako macho už si tě totálně omotal kolem prstu, sama to už ani nevidíš. Jsi typickou obětí manipulátora. Zkus si sehnat poslední pomoc - psychologa. Myslím to dobře, rozhodně ne jako nějaké rýpání. Ty poslední 3 věty jsou prostě signifikantní pro každého, kdo se s tím jen náznakem setkal.
Ale tak ona to je pravda. Jsem pomalá. Vím, že některé věci neumim. Vařit moc neumím. Je to ostuda v mém věku. Ale asi na to nemám buňky. A ostatní mají vše mnohem rychleji. To je prostě realita.
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše:
On je živitel, děti jsou tvoje práce. On nemůže tohle, on nemůže tamtoAle ty koukej jít do práce na plný úvazek a zařiď si to jak chceš jo? Nezná chlapa, co by tohle zajištoval? Můj muž to dělal úplně normálně a problém s tím neměl
Tak v okolí to tak opravdu je - dá mi i příklady. A má pravdu v některých věcech. Ale jsou v okolí i ti, kteří opravdu pomáhají. Kdyby měl vozit na kroužky, tak tam ty děti nepůjdou, protože to je podle něj k ničemu. Tak si vše zajišťuji já. Ale někdy si s dětma fakt vyhraje, někdy pro ně něco vymyslí, až překvapí. Každopádně mě to mrzí, že přijdu o super možnost, rozvíjení se, finance, ale ten plný úvazek odmítnu, protože je to nad me možnosti (ale vím, že spousta z vás by to zvladla). Horší bude, až manželka jednoho kamaráda půjde na plný úvazek. To budu mít na talíři pořád, protože ona bude vše zvládat a já ne ani se zkráceným úvazkem.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale tak ona to je pravda. Jsem pomalá. Vím, že některé věci neumim. Vařit moc neumím. Je to ostuda v mém věku. Ale asi na to nemám buňky. A ostatní mají vše mnohem rychleji. To je prostě realita.
Jak víš, jak rychle co stíhají jiné maminky?? Tohle je „pravda“, kterou ti do hlavy nasadil manžel, aby ses cítila méněcená a nepotřebná a mohl s tebou manipulovat tak, jak potřebuje. Jeho „potřeba“ je zjevně jen taková, že se mu nechce doma a s dětmi nic dělat. Proto taky ti to znepříjemňuje, když už ho do něčeho donutíš. Kdyby chtěl, naučí se pár večeří a bez keců párkrát v týdnu uvaří. Kdyby chtěl, zvládne s dětmi češtinu, matiku i cokoli jiného. Kdyby chtěl, vydělá mnohem víc a tebe nebude honit do práce.
Jak byste si to jako představovali? Tak pokud oba máte pocit, že ty spoustu věcí nestíháš a jsi pomalá, jak by vám mělo doma pomoci, že půjdeš na plný úvazek?? Vždyť je to přesně naopak. Nebo teda vydělané peníze investujete do paní na úklid, hlídání a dovoz jídla? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak v okolí to tak opravdu je - dá mi i příklady. A má pravdu v některých věcech. Ale jsou v okolí i ti, kteří opravdu pomáhají. Kdyby měl vozit na kroužky, tak tam ty děti nepůjdou, protože to je podle něj k ničemu. Tak si vše zajišťuji já. Ale někdy si s dětma fakt vyhraje, někdy pro ně něco vymyslí, až překvapí. Každopádně mě to mrzí, že přijdu o super možnost, rozvíjení se, finance, ale ten plný úvazek odmítnu, protože je to nad me možnosti (ale vím, že spousta z vás by to zvladla). Horší bude, až manželka jednoho kamaráda půjde na plný úvazek. To budu mít na talíři pořád, protože ona bude vše zvládat a já ne ani se zkráceným úvazkem.
Proč bys to ale měla zvládat všechno sama? Jste snad rodina, děti i domácnost jsou jak tvoje, tak i jeho. A kecy o tom že žena kamaráda to zvládne… On s nimi žije? A i kdyby zvládala, tak se přece nebudeš řídit podle ní ne? Fakt to je mega sobec. To můžeš klidně najet na jeho systém. Chodím do práce, živím rodinu, tak už nic okolo nemusím ![]()
Fakt nechápu, nejsi přece jeho podřízená, ale jeho žena. Nemusíte fungovat tak jak chce on přece.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka On bude zásadní problém v tom, že chlap moc dobře ví, jak na ní. K lékaři nepotřebují, na co nějaká preventivní prohlídka. Nejdu. Kroužky jsou k ničemu, nejdu tam s nima. K večeři si můžeme klidně dát chleba se salámem, nevařim. Nepořádek mi taky nevadí, neuklízim. Ale ženská tohle nevydrží. Manipulace jako poleno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@arinecka On bude zásadní problém v tom, že chlap moc dobře ví, jak na ní. K lékaři nepotřebují, na co nějaká preventivní prohlídka. Nejdu. Kroužky jsou k ničemu, nejdu tam s nima. K večeři si můžeme klidně dát chleba se salámem, nevařim. Nepořádek mi taky nevadí, neuklízim. Ale ženská tohle nevydrží. Manipulace jako poleno.
Nepořádek mu strašně vadí. Uklízí často. Já to nestíhám.
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše:
Proč bys to ale měla zvládat všechno sama? Jste snad rodina, děti i domácnost jsou jak tvoje, tak i jeho. A kecy o tom že žena kamaráda to zvládne… On s nimi žije? A i kdyby zvládala, tak se přece nebudeš řídit podle ní ne? Fakt to je mega sobec. To můžeš klidně najet na jeho systém. Chodím do práce, živím rodinu, tak už nic okolo nemusím
Fakt nechápu, nejsi přece jeho podřízená, ale jeho žena. Nemusíte fungovat tak jak chce on přece.
Když ostatní zvládají, proč ne já?
Vim, že kamarádka často dělá něco pozdě a to já teda fakt nedělám. Ani mě nehne. Jsem na to líná. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Když ostatní zvládají, proč ne já?Vim, že kamarádka často dělá něco pozdě a to já teda fakt nedělám. Ani mě nehne. Jsem na to líná.
No jestli fakt jsi, tak co na to říct?
Prostě nebuď! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
No jestli fakt jsi, tak co na to říct?Prostě nebuď!
Ano, měla bych. Když nestíhám přes den, tak musím teda večer, později večer (myslím tím 21.-23.h.), ale jsem často dost unavená, tak se mi fakt nechce. Všechny v tu dobu ještě něco děláte nebo už odpočívate? Někdy usinam brzo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, měla bych. Když nestíhám přes den, tak musím teda večer, později večer (myslím tím 21.-23.h.), ale jsem často dost unavená, tak se mi fakt nechce. Všechny v tu dobu ještě něco děláte nebo už odpočívate? Někdy usinam brzo.
Já nevim, ale proč se srovnáváš s ostatníma? To přece není vůbec důležité, jak si to kdo doma dělá, každému vyhovuje něco jiného
Hlavní je, jestli je hotové vše, co hotové má být, ne?
Jestli má muž pocit, že se flákáš a ty tu říkáš, že skutečně jsi líná a flákáš se, tak je jeho apel na větší pracovní nasazení asi v pořádku, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale houby zvládají. Vždy musí jít něco stranou. Tady matky, které pracují na plný úvazek s takto malými dětmi, tak si platí hlídání a mají paní na úklid.
Já mám také třičtvrtě úvazku, a to až od tak 8 let mladší dcery. To co vložíš do dětí, to se ti několikanásobně vrátí. Čas rychle utíká, pak už tě děti nebudou potřebovat a budou samostatnější. Kdyby si měla práci v místě a nemusela nikam dojíždět, tak i tak je to hukot. S dojížděním by si se úplně vyčerpala a pak doma nebyla schopná ničeho zvláště pokud nejsi hyperaktivní. Každý musí znát své limity. Já nejsem superžena a ani jí nechci být.
Ať si manžel říká co chce, pokud se nechce více zapojit, tak by měl smůlu. Co to jako je? Po tobě chce plný úvazek a k tomu komplet děti a domácnost. Pokud budeš mít plný úvazek jako on, tak jedině půl napůl. Ale tomu bych ve Vašem případě nevěřila, ani kdyby to slíbil.
- Citovat
- Upravit