Změnit práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.2.21 09:50

Momentálně mám práci na 3/4 úvazku. Je to lehká práce, vychází mi vstříc kvůli dětem, peníze nic moc, něco mi vadí, ale všude se něco najde. Manžel mě tlačí do plného úvazku. Dokonce i na konkrétní místo, které se jen tak neobjeví (to neznamená, že by mě vzali). Do toho se objevila ještě další možnost - plny úvazek, těžká práce, ale super zaučení, dvojnásobny plat, dojizdeni (to se mi už nenaskytne, šance jsou vyšší).

Dvě děti na prvním stupni a škola je v době bez covidu otevřena 7 - 15 h. Prarodiče teď nehlídají kvůli covidu, jsou už starší. Manžel přijede kolem 16. h. (někdy později), ale vetšinou jezdí ještě pryč (to by mohl vzít děti). Nechat děti jezdit samotné a bez dozoru ráno i odpoledne? To mě trošku děsí. Hlavně mladší dítě je nesamostatné a možná bude mít odklad. Školka je do 15.30.

Měla bych plný úvazek zvládnout, všechny to zvládáte. S dětmi se určitě budu muset učit. Znamená to, že přijedu domů, uděláme úkoly, večeři. Všechny kroužky mimo školu budu muset zrušit - musely by tam jezdit samy, což asi není kvůli spojům možné. Zatím jsem děti samotné moc nenechávala.

Jak to vidíte? Sly byste do toho? Nebo to nechaly tak, jak to je a víc se dětem věnovaly? Je jasné, že o víkendu budu dohánět vše - praní, úklid, učení, co dětem nepůjde (mladší má nějaké indispozice, tak netuším, jak to bude komplikované ve škole - třeba to půjde, ale spíš problémy budou).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.21 09:57

Já kvůli dcery odešla z původní práci a šla do klidnější s docházkou abych pro ní mohla po 14 hodině do školky. A tak to určitě nechám minimálně do jejich cca 10ti let, kdy mě bude potřebovat na dohlídnutí se školou atd. Jsem ráda že mám prostor na domácnost, dceru… a pak se uvidí zda se budu realizovat. Muž pracuje jak kdy někdy do 14hod, ale spíše tak do 17-18hod. On je živitel.
Anonym prosím.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.2.21 10:03
@Anonymní píše:
Momentálně mám práci na 3/4 úvazku. Je to lehká práce, vychází mi vstříc kvůli dětem, peníze nic moc, něco mi vadí, ale všude se něco najde. Manžel mě tlačí do plného úvazku. Dokonce i na konkrétní místo, které se jen tak neobjeví (to neznamená, že by mě vzali). Do toho se objevila ještě další možnost - plny úvazek, těžká práce, ale super zaučení, dvojnásobny plat, dojizdeni (to se mi už nenaskytne, šance jsou vyšší).

Dvě děti na prvním stupni a škola je v době bez covidu otevřena 7 - 15 h. Prarodiče teď nehlídají kvůli covidu, jsou už starší. Manžel přijede kolem 16. h. (někdy později), ale vetšinou jezdí ještě pryč (to by mohl vzít děti). Nechat děti jezdit samotné a bez dozoru ráno i odpoledne? To mě trošku děsí. Hlavně mladší dítě je nesamostatné a možná bude mít odklad. Školka je do 15.30.

Měla bych plný úvazek zvládnout, všechny to zvládáte. S dětmi se určitě budu muset učit. Znamená to, že přijedu domů, uděláme úkoly, večeři. Všechny kroužky mimo školu budu muset zrušit - musely by tam jezdit samy, což asi není kvůli spojům možné. Zatím jsem děti samotné moc nenechávala.

Jak to vidíte? Sly byste do toho? Nebo to nechaly tak, jak to je a víc se dětem věnovaly? Je jasné, že o víkendu budu dohánět vše - praní, úklid, učení, co dětem nepůjde (mladší má nějaké indispozice, tak netuším, jak to bude komplikované ve škole - třeba to půjde, ale spíš problémy budou).

A potřebujete nutně ty peníze navíc? Od toho bych se odpíchla. A pokud „tlačí manžel“, tak by bylo potřeba si s ním sednout a domluvit se, jaké povinnosti na něj přejdou navýšením tvého úvazku-například udělat s dětmi ty úkoly jakmile přijde z práce, uvařit večeři apod.
Co se týče dojíždění dětí-nenapsala jsi, jak složité to dojíždění je a co znamená přesně „děti na prvním stupni“-první druhá třída nebo starší? Náš třeťák (a to mu bude 9 až v létě) už do školy i ze školy zvládá jet autobusem sám, ale dali jsme tomu tréninku dost času. Starší děti už podle mě musí zvládat s přehledem, i ty kroužky. Přece je nebudeš rozvážet ještě na druhém stupni, práce/nepráce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 10:06

Mam take praci na 3/4 uvazku, kde mi vychazi vstric co se deti tyce, penize nic moc, ale uplne hrozne to take asi neni - cca 17-18.000 cisteho. Mela jsem moznost brat praci s vydelkem pres 30.000 cisteho za stejny uvazek, ve stejnem oboru, ale neudelala jsem to prave proto, ze tam by mi nevysli vstric kvuli detem. Mam dve na prvnim stupni a jeste skolkove k tomu. Muz s tim souhlasil, ale on chodi domu cca 18:30-19, takze je vse na mne. Anonym-finance.

• Citovat
  • Upravit
6664
16.2.21 10:06

A proč tě tlačí do plného úvazku? Vycházíte finančně špatně? Nebo má pocit, že by ses měla víc pracovně realizovat? Nebo si doma na tu práci stěžuješ - že je to tam na prd a ještě tě moc neplatí, tak navrhuje jinou alternativu? Nebo si prostě myslí, že málo pracuješ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 10:15
@unuděná píše:
A potřebujete nutně ty peníze navíc? Od toho bych se odpíchla. A pokud „tlačí manžel“, tak by bylo potřeba si s ním sednout a domluvit se, jaké povinnosti na něj přejdou navýšením tvého úvazku-například udělat s dětmi ty úkoly jakmile přijde z práce, uvařit večeři apod.
Co se týče dojíždění dětí-nenapsala jsi, jak složité to dojíždění je a co znamená přesně „děti na prvním stupni“-první druhá třída nebo starší? Náš třeťák (a to mu bude 9 až v létě) už do školy i ze školy zvládá jet autobusem sám, ale dali jsme tomu tréninku dost času. Starší děti už podle mě musí zvládat s přehledem, i ty kroužky. Přece je nebudeš rozvážet ještě na druhém stupni, práce/nepráce.

Peníze navíc se hodí vždycky. Manžel určitě dělat úkoly nebude. A s tou večeři to taky vidím bledě. Na druhém stupni je rozvážet nebudu. Teď je dojíždění 15 minut pěšky na bus, od autobusu je to do školy tak 5 minut. Na kroužky už je to komplikovanější - tam jet busem a jít pěšky přes x přechodu a časove to bude tak, že třeba hodinu by dítě čekalo nebo nenavazuje vubec spoj. Mladší dítě je momentálně předškolák - hodně malý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.21 10:17
@klamonožka píše:
A proč tě tlačí do plného úvazku? Vycházíte finančně špatně? Nebo má pocit, že by ses měla víc pracovně realizovat? Nebo si doma na tu práci stěžuješ - že je to tam na prd a ještě tě moc neplatí, tak navrhuje jinou alternativu? Nebo si prostě myslí, že málo pracuješ? :think:

Kvůli financím. A asi má pocit, že málo pracuji. Já si nestěžuji.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.2.21 10:17
@Anonymní píše:
Peníze navíc se hodí vždycky. Manžel určitě dělat úkoly nebude. A s tou večeři to taky vidím bledě. Na druhém stupni je rozvážet nebudu. Teď je dojíždění 15 minut pěšky na bus, od autobusu je to do školy tak 5 minut. Na kroužky už je to komplikovanější - tam jet busem a jít pěšky přes x přechodu a časove to bude tak, že třeba hodinu by dítě čekalo nebo nenavazuje vubec spoj. Mladší dítě je momentálně předškolák - hodně malý.
:lol: Tak to máš doma skutečně oporu :roll: Žene tě na plný úvazek do práce s tím, že na tobě zůstanou všechny povinnosti doma, co předtím? :roll: Takže primární důvod jsou ty peníze, nebo proč na tebe tlačí s tou prací?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.21 10:18
@Anonymní píše:
Kvůli financím. A asi má pocit, že málo pracuji. Já si nestěžuji.

Aha, jasně. Já bych mu na to kejvla pod podmínkou, že si od té doby rozdělíte i práci o domácnost a děti fifty fifty. Když je té práce málo, tak mu jistě neuškodí si jí část vzít na starost. Boha jeho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27598
16.2.21 10:20

Upřímně pokud manžel tlačí a nejsou důvodem peníze tak bych na to přistoupila jen s jasnými podmínkami co manžel převezme za domácí práce na svoje bedra, jinak záleží na dítěti máme dítě plašana co se kochá tak v klidu jde v zimě do školy bez tašky a v létních botách takže ten by dojíždění nedal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 10:26
@Anonymní píše:
Mam take praci na 3/4 uvazku, kde mi vychazi vstric co se deti tyce, penize nic moc, ale uplne hrozne to take asi neni - cca 17-18.000 cisteho. Mela jsem moznost brat praci s vydelkem pres 30.000 cisteho za stejny uvazek, ve stejnem oboru, ale neudelala jsem to prave proto, ze tam by mi nevysli vstric kvuli detem. Mam dve na prvnim stupni a jeste skolkove k tomu. Muz s tim souhlasil, ale on chodi domu cca 18:30-19, takze je vse na mne. Anonym-finance.

To, co máš v čistém, já mám v hrubém. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.21 10:33
@unuděná píše:
Aha, jasně. Já bych mu na to kejvla pod podmínkou, že si od té doby rozdělíte i práci o domácnost a děti fifty fifty. Když je té práce málo, tak mu jistě neuškodí si jí část vzít na starost. Boha jeho :zed:

On na to nemá čas. Myslí si, že začnou hodně pomáhat prarodiče. Ale prý oboje, abych si nemyslela, že jen jeho rodiče. Jenže kvůli covidu je to všechno v háji.

• Citovat
  • Upravit
53190
16.2.21 10:36
@Anonymní píše:
On na to nemá čas. Myslí si, že začnou hodně pomáhat prarodiče. Ale prý oboje, abych si nemyslela, že jen jeho rodiče. Jenže kvůli covidu je to všechno v háji.

Vždyť jsi psala, že chodí z práce v 16hod? Tak jaktože nemá čas? I ta pomoc prarodičů by musela být přesně definovaná a nedá se na to 100% nikdy spolehnout. Tohle si musíte vykomunikovat a naplánovat spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27598
16.2.21 10:40
@Anonymní píše:

a co dělá když přijde domů že nemá čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
16.2.21 10:40

Tlačí tě na plný úvazek plus na tobě nechává kompletní péči o domácnost i děti? 8o Takže má problém s tím že on teda vydělává a ty děláš úplně vše ostatní ale on má dojem že málo. Úplně to vidím :zed:

Ne, s malým dítětem jsem na plný úvazek nešla. Dítě je přednější než peníze, pokud nejste na hraně přežití. Máš k tomu ještě domácnost a vše kolem dětí. Ty budeš reálně makat víc než ten chlap až se z toho jednou zhroutíš :nevim:

Předstoupila bych před muže s plánem ROVNOMĚRNÉHO rozdělení práce doma, ale fakt. Žádný že nechce nebo neumí, ty taky musíš a nikdo to za tebe neudělá. Takže až bude doma VŠE půl na půl tak bych o tom uvažovala. Do té doby ani náhodou.

Tvůj muž by koukal jak to funguje jinde. Já pracuju na poloviční úvazek, dítě máme ve 2. třídě, je autista. A věř nebo ne, doma mi chlap velmi pomáhá i přesto že pracuje na plný úvazek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat