Změnit práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33343
16.2.21 11:17
@Anonymní píše:
Peníze navíc se hodí vždycky. Manžel určitě dělat úkoly nebude. A s tou večeři to taky vidím bledě. Na druhém stupni je rozvážet nebudu. Teď je dojíždění 15 minut pěšky na bus, od autobusu je to do školy tak 5 minut. Na kroužky už je to komplikovanější - tam jet busem a jít pěšky přes x přechodu a časove to bude tak, že třeba hodinu by dítě čekalo nebo nenavazuje vubec spoj. Mladší dítě je momentálně předškolák - hodně malý.

Hm, tvůj manžel je vtipálek. Tlačí tě do plného úvazku ale pro něj by se nic neměnilo? Proč by nemohl s dětmi udělat úkoly a udělat večeři? Ty přece taky pracuješ, tak proč má být všechno jen na tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.21 11:23
@arinecka píše:
Hm, tvůj manžel je vtipálek. Tlačí tě do plného úvazku ale pro něj by se nic neměnilo? Proč by nemohl s dětmi udělat úkoly a udělat večeři? Ty přece taky pracuješ, tak proč má být všechno jen na tobě?

Vtipálek jo? Tak mě napadlo asi deset výrazů, ale vtipálek mezi nimi teda fakt nebyl :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33343
16.2.21 11:54
@unuděná píše:
Vtipálek jo? Tak mě napadlo asi deset výrazů, ale vtipálek mezi nimi teda fakt nebyl :lol: :lol:

No jooo, taky bych ho nazvala jinak, ale tady to nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 06:56
@arinecka píše:
Hm, tvůj manžel je vtipálek. Tlačí tě do plného úvazku ale pro něj by se nic neměnilo? Proč by nemohl s dětmi udělat úkoly a udělat večeři? Ty přece taky pracuješ, tak proč má být všechno jen na tobě?

On má ještě přivýdělek obcas. Myslím, že to není moc efektivní, ale třeba do budoucna to bude lepší. Úkoly nezvládne. Češtinu určitě ne. Matematiku buď nevi nebo to udělají rychle - když dítě nevi, tak mu to hned řekne. Večeři by snad někdy ohřál. Nebo namazal pečivo, ale denně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 07:06
@unuděná píše:
Vždyť jsi psala, že chodí z práce v 16hod? Tak jaktože nemá čas? I ta pomoc prarodičů by musela být přesně definovaná a nedá se na to 100% nikdy spolehnout. Tohle si musíte vykomunikovat a naplánovat spolu.

No pomoc prarodičů jsem byla zvyklá. Moje rodiče mi pomáhaly klidně denně. Ale kvůli covidu se nevídame. Prarodiče z manželovy strany pomůžou občas, ale netuším, jak dlouho a vždycky je to s výčitkami - proto jsem je o hlídání prosila jen v největší nouzi. Vždy jsou to nervy pro mě. Nemůžu ocekavat pomoc často - nemají čas, mají svůj život. Už teď se děsím, jak to bude v létě. Celé prázdniny byly po babičkách a to jsem měla dost dovolené, tak se to zvládlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 07:10
@unuděná píše:
Aha, jasně. Já bych mu na to kejvla pod podmínkou, že si od té doby rozdělíte i práci o domácnost a děti fifty fifty. Když je té práce málo, tak mu jistě neuškodí si jí část vzít na starost. Boha jeho :zed:

Doma mi občas pomáhá. Děti jsou moje práce a v domácnosti toho zase tolik nedělám. Když děti chodily do školy a na kroužky, tak jsme 3 dny jezdili domu v 17, 18 h. Do toho někdy logopedie, nějaký lékař… Mně přišlo, že mM dost velký fofr normálně. Musely by se ty kroužky zrušit, ale zase jich není tolik. Každý má dva, z toho jeden pohybový.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.2.21 08:30
@Anonymní píše:
On má ještě přivýdělek obcas. Myslím, že to není moc efektivní, ale třeba do budoucna to bude lepší. Úkoly nezvládne. Češtinu určitě ne. Matematiku buď nevi nebo to udělají rychle - když dítě nevi, tak mu to hned řekne. Večeři by snad někdy ohřál. Nebo namazal pečivo, ale denně…

Máš doma sobeckýho, línýho a nevděčnýho chlapa, na tom není co rozebírat :nevim: Jako můj manžel taky okolo běžných denních povinností dětí a domácnosti dělá minimum (ale umí to, kdyby bylo potřeba!), ale rozhodně by ho nenapadlo na mě nějak tlačit, ať koukám makat víc :zed: Naopak - když jsem nedávno měnila práci (za lepší, ale časově náročnější), byl z toho docela nešťastnej, abych to zvládala.. Takže na tvém místě bych jeho nátlak ignorovala nebo okamžitě opakovala, že pokud mám jít na plný úvazek, bude prostě ty děti ráno vozit do školy, odpoledne s nima dělat úkol, brát nákup cestou z práce apod.-prostě cokoli, co vám zajistí, že budete fungovat bez nutnosti tvého totálního kolapsu případně zapojení prarodičů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 08:52
@unuděná píše:
Máš doma sobeckýho, línýho a nevděčnýho chlapa, na tom není co rozebírat :nevim: Jako můj manžel taky okolo běžných denních povinností dětí a domácnosti dělá minimum (ale umí to, kdyby bylo potřeba!), ale rozhodně by ho nenapadlo na mě nějak tlačit, ať koukám makat víc :zed: Naopak - když jsem nedávno měnila práci (za lepší, ale časově náročnější), byl z toho docela nešťastnej, abych to zvládala.. Takže na tvém místě bych jeho nátlak ignorovala nebo okamžitě opakovala, že pokud mám jít na plný úvazek, bude prostě ty děti ráno vozit do školy, odpoledne s nima dělat úkol, brát nákup cestou z práce apod.-prostě cokoli, co vám zajistí, že budete fungovat bez nutnosti tvého totálního kolapsu případně zapojení prarodičů :zed:

Tak on vozit nemůže, pracuje více hodin, takže ráno jezdí hodně brzo. On je dost pracovitý, ale něco mu prostě nejde, a to jsou povinnosti kolem děti. Kroužky podle něj nejsou vůbec důležité, tak žádné neměl (já taky ne). Nakoupí, ale nikdy ne větší nákup a kolikrát věci, které si myslí, že jsou potřeba a naopak to, co je potřeba, nekoupi. Lepší je, kdyz si to zajišťují sama. K lékařům taky radši vše já. Podle něj není potřeba to řešit. Nikdy nebude s nemocnym dítětem doma. A když je OCR, tak taky on si chodí do práce a já nemůžu, pokud mi někdo nepohlida. Říkám si, že jsem líná já, když ostatní to zvládají. Ale zároveň si říkám, že je to nad me možnosti. :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
17.2.21 08:54
@Anonymní píše:
Tak on vozit nemůže, pracuje více hodin, takže ráno jezdí hodně brzo. On je dost pracovitý, ale něco mu prostě nejde, a to jsou povinnosti kolem děti. Kroužky podle něj nejsou vůbec důležité, tak žádné neměl (já taky ne). Nakoupí, ale nikdy ne větší nákup a kolikrát věci, které si myslí, že jsou potřeba a naopak to, co je potřeba, nekoupi. Lepší je, kdyz si to zajišťují sama. K lékařům taky radši vše já. Podle něj není potřeba to řešit. Nikdy nebude s nemocnym dítětem doma. A když je OCR, tak taky on si chodí do práce a já nemůžu, pokud mi někdo nepohlida. Říkám si, že jsem líná já, když ostatní to zvládají. Ale zároveň si říkám, že je to nad me možnosti. :think:

Mě se z něj fakt otvírá kudla v ruce, už to radši nebudu komentovat. Jediné co - jaký si to uděláš, takový to máš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
17.2.21 09:08
@Anonymní píše:
Tak on vozit nemůže, pracuje více hodin, takže ráno jezdí hodně brzo. On je dost pracovitý, ale něco mu prostě nejde, a to jsou povinnosti kolem děti. Kroužky podle něj nejsou vůbec důležité, tak žádné neměl (já taky ne). Nakoupí, ale nikdy ne větší nákup a kolikrát věci, které si myslí, že jsou potřeba a naopak to, co je potřeba, nekoupi. Lepší je, kdyz si to zajišťují sama. K lékařům taky radši vše já. Podle něj není potřeba to řešit. Nikdy nebude s nemocnym dítětem doma. A když je OCR, tak taky on si chodí do práce a já nemůžu, pokud mi někdo nepohlida. Říkám si, že jsem líná já, když ostatní to zvládají. Ale zároveň si říkám, že je to nad me možnosti. :think:

on nezvládá kolem dětí? no a dala jsi mu šanci? proč nemůže k mudr? na tom není nic světoborného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 09:12
@ka2ka píše:
on nezvládá kolem dětí? no a dala jsi mu šanci? proč nemůže k mudr? na tom není nic světoborného

Je v práci, k lékaři nemůže. On je přece živitel, děti jsou moje práce. Jako všude jinde. Nezná chlapa, který by se staral a takové věci zajišťoval. Pak bych se asi nic nedozvěděla. Stačí mi, když jde někam sám, tak pořád něco řeší a ptá se mě. Děti teď vozí, musí se starat, ale kolikrát si říkám, jestli mi to za to stojí. Musí mít hromádky oblečení…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 09:14
@unuděná píše:
Mě se z něj fakt otvírá kudla v ruce, už to radši nebudu komentovat. Jediné co - jaký si to uděláš, takový to máš :nevim:

Tak já se snažím, aby se víc zapojoval. Ale někdy je to boj. Někoho prostě nepredelas. Třeba tchýni a tchána v zadnem případě. A to bys koukala, co mu jsou schopni valit do hlavy. Ale už se to trochu zlepšilo, na začátku to bylo horší. To jsem dělala špatně absolutně všechno. I když to teď dělám taky.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.2.21 09:17
@Anonymní píše:
Je v práci, k lékaři nemůže. On je přece živitel, děti jsou moje práce. Jako všude jinde. Nezná chlapa, který by se staral a takové věci zajišťoval. Pak bych se asi nic nedozvěděla. Stačí mi, když jde někam sám, tak pořád něco řeší a ptá se mě. Děti teď vozí, musí se starat, ale kolikrát si říkám, jestli mi to za to stojí. Musí mít hromádky oblečení…

Takže ještě manipulátor k tomu, výborně :potlesk: :roll:
Hele, jestli on je živitel a tvoje práce jsou děti, tak proč bys jako měla chodit na plný úvazek do práce? I poloviční je moc. Protože práce kolem dětí a domácnosti, to je taky plnej úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27592
17.2.21 09:17
@Anonymní píše:

hmmm tak tohle nemá význam komentovat, děti nejsou tvoje práce děti jsou vás obou takže starat byste se měli obá ale jak jsi si to zařídila tak to máš navíc ho v tom podporuješ takže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 09:26
@ka2ka píše:
hmmm tak tohle nemá význam komentovat, děti nejsou tvoje práce děti jsou vás obou takže starat byste se měli obá ale jak jsi si to zařídila tak to máš navíc ho v tom podporuješ takže :nevim:

Nepodporuji. Snažím se ho zapojit. Když není v práci, tak hlídá. O víkendu je má na starosti. Ale je to boj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat