DPP a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.9.21 13:14

A ještě blbá otázka. 11.10 mě vyřadí u evidence, nastoupim do práce. Je za ně placeno už za ten měsíc úřadem zdravotní? Já jen, zda prostě by to nešlo z nějakého důvodu, abych měla aspoň tohle hrazeno

• Citovat
  • Upravit
9793
30.9.21 13:27

Podle mě se ale nejedná o vhodné zaměstnání, když je to DPP, tedy bys měla mít možnost to odmítnout, i když to je na doporučenku. Zkonzultuj to na ÚP. Nechala bych si nachystat dohodu o provedení práce k prostudování předem a s tím došla na ÚP, že ti místo inzerovaného pracovního poměru dali jen DPP. Případně ať ti na tu doporučenku napíšou, že se jedná o DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 13:28

@Lendeš Já dnes na ÚP byla s doporučenou, kterou mám předběžně vyplněnou, že jsem zařazena do VŘ. Referentka se mě jen ptala, zda si vydělám nad 10 tisíc. Říkala jsem, že ano. Myslela jsem si to, podle včerejšího pohovoru a toho, že nemají lidí. Ale teď vidím, že se docházka na říjen úspěšně zaplňuje.

Smlouvu mi ještě neposlali

• Citovat
  • Upravit
9793
30.9.21 13:31

§ 20

(1) Fyzická osoba má právo na zprostředkování vhodného zaměstnání. Vhodným zaměstnáním, pokud tento zákon nestanoví jinak, je zaměstnání

1. které zakládá povinnost odvádět pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti,21)
  1. jehož délka pracovní doby činí nejméně 80 % stanovené týdenní pracovní doby,22)
  1. které je sjednáno na dobu neurčitou, nebo na dobu určitou delší než 3 měsíce a
  1. které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno její kvalifikaci, schopnostem, dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání.

(2) Pro uchazeče o zaměstnání, který je veden v evidenci uchazečů o zaměstnání po dobu delší než 1 rok, je vhodným zaměstnáním i takové zaměstnání, které

1. splňuje podmínky stanovené v odstavci 1 písm. a), b) a d), nebo
  1. splňuje podmínky stanovené v odstavci 1 písm. a), c) a d) a délka jeho pracovní doby činí nejméně 50 % stanovené týdenní pracovní doby22).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
30.9.21 13:33
@Anonymní píše:
@Lendeš Já dnes na ÚP byla s doporučenou, kterou mám předběžně vyplněnou, že jsem zařazena do VŘ. Referentka se mě jen ptala, zda si vydělám nad 10 tisíc. Říkala jsem, že ano. Myslela jsem si to, podle včerejšího pohovoru a toho, že nemají lidí. Ale teď vidím, že se docházka na říjen úspěšně zaplňuje.Smlouvu mi ještě neposlali

Nechápu smýšleni referentky. Můžeš odpracovat MAx 300 hodin za rok. Takze pri 200.-/hod si vydelas maximalne 60.000.- ročně… tj… 5.000.-/mes. To, ze zvládneš odpracovat 160hodin a jeden mesic ti to udělá nad 10.000.- prece neresi tvoji situaci se zaměstnáním …. Opet budes na UP. To mate referentky trochu neobeznamene s problematikou DPP. A tahle firma ti bude dávat podepisovat dpp neustale, akorat s jinou hlavickou. A uprimne, která firma by si delala praci s DPP, kdyby mela v planu svému zamestnanci priznat nad 10.000.-??? Tak ti daji rovnou PP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 13:33

@Lendeš Rok tam nejsem, ale brzo budu :roll:
Ale k úřadu jsem měla schválenou brigádu. /ZP i SP jsem hradila/ Která měla postoupit na PP, ale nestalo se tak, vzali raději studenty a důchodce :nevim:

Tak že co mám teď dle vás dělat? Na jsem fakt na vážkách

• Citovat
  • Upravit
2637
30.9.21 13:34

Je to neseriózní jednání a není to Pracovní Poměr….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 13:35

@Bubllenka Máš pravdu, abych to řekla že zkušenosti. Už jsem za dobu co si hledám práci se setkala s tím, že mi narovinu řekli: DPP, 10 tisíc na vaše jméno, zbytek napíšeme na koho to půjde, pracovní doba 40hodin týdne, misto je na 3-6 měsíců

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.21 18:43

Tak mě asi vyřadí z evidence. Napsala jsem vysvětlující email firma, že prostě DPP pro mě není řešení, mrzí mě to, kdyby byla nabídka hop jak bylo uvedeno v inzerátu beru to všemi deseti. A zda by mi vypsali doporučenku, že jsem odmítnuta z toho důvodu.

Ve zkratce: firma mě vymáhala z docházky a do dneska mi neodepsala zpět, ani neposlala doporučenku. Komunikaci mám, i to, že jsem se jim snažila dovolat.

Tak že to vidím na vyřazení za neplnění podmínek pro úřad práce.

Zítra na firmu zkusím dojít, ale nesídlí tam. Sídlo je někde XXX km od nás, tady byly jen dva mladí poskoci co to řeší. Chci se zeptat, když se vyřadil z evidence sama. Bez udání důvodu, třeba na konci týdne. Je možné s přihlásit zas za měsíc, kdybych nic nenašla? Protože sankční vyřazení skrz tohle se mi nechce, to raději dám vale sama od sebe, dál budu hledat a uvidím zda to půjde nebo ne. Zatím. Arazim jen na samé DPP, dpc kde by mě hned vzali.

• Citovat
  • Upravit
7188
30.9.21 19:36
@Anonymní píše:
Tak mě asi vyřadí z evidence. Napsala jsem vysvětlující email firma, že prostě DPP pro mě není řešení, mrzí mě to, kdyby byla nabídka hop jak bylo uvedeno v inzerátu beru to všemi deseti. A zda by mi vypsali doporučenku, že jsem odmítnuta z toho důvodu.

Ve zkratce: firma mě vymáhala z docházky a do dneska mi neodepsala zpět, ani neposlala doporučenku. Komunikaci mám, i to, že jsem se jim snažila dovolat.

Tak že to vidím na vyřazení za neplnění podmínek pro úřad práce.

Zítra na firmu zkusím dojít, ale nesídlí tam. Sídlo je někde XXX km od nás, tady byly jen dva mladí poskoci co to řeší. Chci se zeptat, když se vyřadil z evidence sama. Bez udání důvodu, třeba na konci týdne. Je možné s přihlásit zas za měsíc, kdybych nic nenašla? Protože sankční vyřazení skrz tohle se mi nechce, to raději dám vale sama od sebe, dál budu hledat a uvidím zda to půjde nebo ne. Zatím. Arazim jen na samé DPP, dpc kde by mě hned vzali.

Jde to. Já byla před asi třemi lety na ÚP a nenahlásila jsem jim brigádu (podepisovala jsem papíry v pátek asi ve tři odpoledne, myslela jsem, že stačí dát vědět v pondělí, no nestačilo) a hrozilo mi sankční vyřazení. Mě by vyřadili tak jako tak, ale kdyby sankčně, tak bych se nemohla asi půl roku přihlásit znovu. Takhle mi paní referentka poradila, ať tam napíšu, že se chci vyřadit na vlastní žádost, a v novým měsíci můžu přijít znovu. Ničemu to nevadí. Jen nevím, zda ti nepokrátí podporu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 19:41

@Azeretereza dekuji. Já stejně hlavně budu hledat dál sama. Zítra ještě skočím za touhle firmou sem na místo pracoviště…

Jinak za říjen, když ukončím evidenci třeba 10.10 mám pojištění zaplacené nebo se platí zpětne jako u OBZP? Čili za říjen v listopadu atd? Jinak si ho samozřejmě sama zaplatím, jen chci vědět abych neměla sankcí.

Ještě jednou děkuji. Jako fakt jsem měla myslet a mít zatemeny mozek práci, jakoukoli práci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.21 19:21

Tak mi doporucenku vyplnili, ale jak říkám důvod je, že jsem odmítla, protože se nejedná o hlavní pracovní poměr

Čili počítám, že mě vyřadí z evidence a nebude je zajímat, že se jedná o DPP - s tím jsem souhlasila, ale ne za podmínek, že na mé za měsíc zbyde 10 směn. :nevim: kdyby bylo nejhůř zkusím referentce navrhnout, že se odhlásil sama

• Citovat
  • Upravit
9793
1.10.21 19:38
@Anonymní píše:
Tak mi doporucenku vyplnili, ale jak říkám důvod je, že jsem odmítla, protože se nejedná o hlavní pracovní poměrČili počítám, že mě vyřadí z evidence a nebude je zajímat, že se jedná o DPP - s tím jsem souhlasila, ale ne za podmínek, že na mé za měsíc zbyde 10 směn. :nevim: kdyby bylo nejhůř zkusím referentce navrhnout, že se odhlásil sama

Můžou tě vyřadit jen za odmítnutí vhodného zaměstnání. DPP nesplňuje tu charakteristiku vhodného zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat