DPP na koho napsat smlouvu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.22 13:06

DPP na koho napsat smlouvu ?

Kdo může mít na sebe napsanou smlouvu na DPP a nemít z toho problémy?
Když má člověk smlouvu na DPP a může si vydělat pouze do 10 000 kč, aby nemusel platit odvody.
Je možnost, že zbytek peněz (nad limit), půjde na smlouvu někoho z příbuzných. Ale koho?
Prarodič kterému je skoro 80 let, invalidní důchodce, žena na mateřské, člověk na nemocenské a nebo normálně pracující člověk? Aby to nebylo nápadné a neohrozilo to dotyčného člověka, který si na sebe smlouvu nechá napsat…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
30.9.22 13:08

Jkao vážně si myslíš že ti tu někdo bude radit jak udělat podvod?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
30.9.22 13:12

Ve skutečnosti DPP na straně zaměstnance nikdo nekontroluje, na straně zaměstnavatele jedině hloubkový audit.

Opravdu ale nemáš možnost si najít práci na HPP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
30.9.22 13:19

Nejlepší na toho na nemocenské… :potlesk: :potlesk: :mavam: :mavam: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16967
30.9.22 13:50

Pomineme li moralni hledisko tak zalezi asi i na druhu prace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 14:25
@Ou píše:
Ve skutečnosti DPP na straně zaměstnance nikdo nekontroluje, na straně zaměstnavatele jedině hloubkový audit.Opravdu ale nemáš možnost si najít práci na HPP?

Kdyby ta možnost byla, tak samozřejmě jdu na HPP a půjdu, aspoň bych nemusela řešit sociální a zdravotní a měla bych nárok na dovolenu atd.
Ale teď mi přijde lepší mít brigádu a nesedět na ÚP než jít někam na HPP kde mě to nebude bavit např. do kauflandu (nic proti, sama jsem tam pracovala) a pak se horko, těžko od nich dostávat. Když mi nepovolí odejít na dohodu a budu tam muset být ve výpovědní lhůtě.

• Citovat
  • Upravit
101498
30.9.22 15:08
@Anonymní píše:
Kdyby ta možnost byla, tak samozřejmě jdu na HPP a půjdu, aspoň bych nemusela řešit sociální a zdravotní a měla bych nárok na dovolenu atd.
Ale teď mi přijde lepší mít brigádu a nesedět na ÚP než jít někam na HPP kde mě to nebude bavit např. do kauflandu (nic proti, sama jsem tam pracovala) a pak se horko, těžko od nich dostávat. Když mi nepovolí odejít na dohodu a budu tam muset být ve výpovědní lhůtě.

Tak proste nepodvadej a zaplat si odvody a mas vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
30.9.22 15:50
@Ou píše:
Ve skutečnosti DPP na straně zaměstnance nikdo nekontroluje, na straně zaměstnavatele jedině hloubkový audit.Opravdu ale nemáš možnost si najít práci na HPP?

jak - jedině hloubkový audit? :think: můj drahý bejvalý má firmu a co si pamatuji, tak DPP běžně kontrolovala PSSZ a tam chodil na kontroly… no, asi jednou za dva roky? :think: pozvánky ke kontrole mu chodily zcela pravidelně. a na DPP se zaměřovali vždycky, smlouvy, výkazy… jestli nááááhodou nepřekračují povolené limity a nemělo se z nich odvádět pojistné. ale je fakt, že už jsem rozvedená asi deset let, možná se přístup ke kontrolám za tu dobu změnil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
30.9.22 19:50

@sagina je to porad stejné. Při každé kontrole předkládám veškeré DPP. A kontroly probíhají každé 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 21:43
@Hanula1212 píše:
@sagina je to porad stejné. Při každé kontrole předkládám veškeré DPP. A kontroly probíhají každé 2 roky.

A jak hodně se to kontroluje, co je zajímá?
Některé firmy totiž zbytek peněz dají načerno na ruku, jiné peníze převedou do dalšího měsíce a někdo chce uzavřít smlouvu s někým s dalším rodiny… Tak jako tady u té firmy, ale samozřejmě nechci nikoho ze svých známých ohrozit, že by z toho mohl být průser

• Citovat
  • Upravit
613
1.10.22 00:44

Při výdělku na DPP do 10 000 Kč měsíčně nevzniká povinnost podat roční zúčtování daně, tzn. že pokud má zaměstnanec podepsané růžové prohlášení poplatníka u zaměstnavatele, může daňové přiznání podat zaměstnavatel a tuto DPP do 10 000 Kč nemusí to v tomto případě nikde uvádět. Takže pokud máš možnost to napsat na někoho z rodiny, kdo má HPP, tak se to jeví jako nejlepší možnost. Nicméně už ti neodpovím na to co se kontroluje, nebo nekontroluje. Pokud člověk na HPP nemusí přiznávat další příjem na DPP do 10 000 Kč, tak vážně nevím, co by u něj měli kontrolovat, takže těžko říct, co by z toho mohlo nebo nemohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
1.10.22 08:40

@thommaska jenže pokud u té DPP nepodepíše ten, kdo má HPP prohlášení, sráží se srážková daň, tím pádem je z 10000 jen 8500. A pro zaměstnavatele je to práce navíc. Proto se ty DPP píšou na různé důchodce a studenty, kteří to prohlášení můžou podepsat. A jen pro info: zaměstnavatel za nikoho žádné přiznání nepodává, ten provádí roční zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
1.10.22 08:48
@Anonymní píše:
A jak hodně se to kontroluje, co je zajímá?
Některé firmy totiž zbytek peněz dají načerno na ruku, jiné peníze převedou do dalšího měsíce a někdo chce uzavřít smlouvu s někým s dalším rodiny… Tak jako tady u té firmy, ale samozřejmě nechci nikoho ze svých známých ohrozit, že by z toho mohl být průser

Tak většinou chtějí tu smlouvu, hodiny, vyplacenou částku. Já vím, že se to dělá tak jak to popisuješ. Taky jsme to udělali, kdy jedna studentka byla na brigádě o prázdninách, přešvihla 10000, tak jsme nechali smlouvu ještě na září a zbytek jí papírově vyplatíme až v zářijové výplatě. Byla by škoda o ty peníze dojít. Ale správně to není. Ale nevím, jestli třeba nemá socka nějaký systém propojený s pracákem a ty peníze z dohod tam nezadává. Pak to může ovlivnit třeba soc. dávky, pokud tu dohodu napíšeš na někoho, kdo je pobírá a on tento příjem neuvede. Peníze na černo na ruku si může dovolit firma, která má i nějaký příjem na černo, protože pokud přiznávají všechno, ty vyplacené peníze bokem by v účtu prostě chyběly. Například ten Kaufland si to určitě dovolit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat