Neschopenka po víkendu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neschopenka po víkendu?
Ahoj holky, tak konečně prvně taky něco přidám.
Ve středu jsem lehla s nateklými mandlemi, bolestí nosohltanu a kůže. Samozřejmě byl svátek, takže jsem se k mojí doktorce nedostala.
No včera jsem se sebrala že si nechám vystavit neschopenku čtvrtek pátek abych se z toho mohla vyležet, a po zdlouhavé cestě městskou dopravou jsem zjistila že doktorka má na dveřích vyvěšeno čtvrtek pátek dovolenou, zastupující doktor v menším městě kolem 20km daleko, bus tam jede jednou co dvě hodiny.
Volala jsem do práce jak to je, schválili mi být den doma, že se mám ozvat dneska jak to se mnou vypadá.
V noci zvýšená teplota, vodnatá a později hustá rýma, zimnice.
Do práce jsem poslala email s vysvětlením proč ještě dnes nepřijdu, a že si neschopenku zkusím zařídit v pondělí.
Moje otázka je, jestli mám vůbec nějakou šanci dostat takhle neschopenku čtvrtek pátek zpětně? Nebo popřípadně i jenom pátek? ![]()
Mám vyfotit teploměr a svoje mandle kdyby chtěla doktorka důkaz?
Moc děkuju za odpovědi, jsem z toho celá mimo, prvně co vůbec řeším nějakou neschopenku, vždycky mi stačilo když udeřila migréna den dovolené.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zavolej zastupujícímu doktoru a domluv se s ním telefonicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adaneli a to jsem volala i včera asi 4×, dovolat se je peklo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki648 tak zkoušej opakovaně, u mojí doktorky je to výkon se tam dovolat. U covidu mi nakonec vystavila neschopenku na dálku, tak si zkus udělat test, jestli ho máš doma? To by tě zastupující doktor asi ani vidět nechtěl. Pokud se nedovoláš, budeš tam muset zajet, nemůže tě někdo odvézt, když ti je špatně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki648 neschopenku ti můžou vystavit zpětně na 3 kalendářní dny, takže pátek ano, čtvrtek ne. Jsi si jistá, že se v pondělí k lékaři dostaneš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je to blbá situace, ale asi ti nezbyde nic jiného než jet k zastupujícímu lékaři. U nás když má doktorka zástup, tak ani po telefonu neschopenku nevystaví. Každopádně pokud máš nateklé mandle, tak bych šla na ORL v době pro akutní případy a situaci jim řekla. Za předpokladu že máš teda ORL blíž.
- Citovat
- Upravit
@Aduš8 v pondělí se s klidem dostanu, to už mi bude na 100% tak dobře že budu moct i do práce, u mně nachlazení přechází celkem rychle.
A i kdyby ne, máme systém „sestra Emmy“, přes který si to všechno můžu vyřešit i bez návštěvy.
Jde mi jen o to kdy by mi uznala neschopenku, a jestli vůbec..
No přinejhorším si to budu muset nechat vzít z dovolené a na vánoce si nadělat hodiny navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki648 tu aplikaci máme taky, to by mohlo stačit, že tam přes to dneska napíšeš, že je ti špatně, ale těžko říct, jestli ti uzná i ten čtvrtek. Nemá tu aplikaci i ten zastupující lékař, že bys mu to dneska napsala a neschopenku ti vystavil on?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adaneli hele koukala jsem se a nemá, ale mrknu se ještě jednou. Přes emmy jsem už dneska požádala o neschopenku na včera a dneska u mojí obvodní, tak uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevíte jak se vypořádat s pocitem viny že jsem vůbec doma a ne v práci? Od rána mně to chytlo, a nemůžu se toho zbavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki648 píše:
A nevíte jak se vypořádat s pocitem viny že jsem vůbec doma a ne v práci? Od rána mně to chytlo, a nemůžu se toho zbavit
Tenhle pocit si pamatuju, moc se s tim delat neda…nejhorsi bylo, kdyz se mi po paralenu udelalo lip, prisla jsem si jako uplny simulant…proste musis myslet na to, ze zdravi je nejdulezitejsi, tvoje i ostatnich…ver, ze v praci by spis byli vsichni nasr..ani, kdybysis tam hrala na hrdinku a prskala viry…proste volej dal k lekari, za ctvrtek ti v pondeli uz neschopenku nevystavi, v nejhorsim ta dovolena, jestli nemate sick day
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki648 Znám to. Ale jsi nemocná, v práci by jsi toho moc neudělala. Hezky se vylež, ať jsi brzo fit ![]()
- Citovat
- Upravit