Dražší kroužky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9523
12.9.22 10:32
@ivašot. píše:
U nás fotbal 3× týdně 1,5 hod trénink 11.000 za rok ( zdražení o proti loňsku o 1000)
Tanec 3× týdně 1,5 hod 8.800,– za pololetí (zdražení o proti loňsku o 300,–)

ty jo, co to je, kde to je? Skoro 9 tisíc za 4,5 hodiny týdně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
12.9.22 10:41
@mroe píše: :mrgreen:
Ja mam pubertaky a jsem hrozne rada, ze se nevaleji doma, nebo se netahaji s partou a nehuli a nefetujou ( tu partu maji na tech krouzcich a venuji se daleko zabavnejsi a lepsi cinnosti - z meho pohledu).
Venovat se jim nemusim. Jsou radi, kdyz jim dam doma najist. ;)

Nehledě na to, že to může přinést i nějaký užitek. Syn od mala chodil lézt na stěnu, taky to bylo drahé jek čert. Ale od 16 už tam dělá instruktora. Takže nejen, že si zadarmo leze i nadále, ale vydělá si tím i nějaké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
12.9.22 10:47

Moje pubertacka je trikrat tydne na atletice, clensky prispevky podrazily o 50%. Nicmene mi to porad neprojde nijak zavratna castka. Je to 6000 za rok. V tom jsou zahrnuty starty na zavodech a doprava na ne. Plus samozrejme klubove obleceni a tretry, bezecke boty. Kazdopadne jsem zvedava o kolik podrazi soustredeni. Ty maji 4× do roka.
Dalsi dva krouzky -parkour a anglictina nepodrazily.

Příspěvek upraven 12.09.22 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10086
12.9.22 11:25
@ludmilaadamkova píše:
Mně bylo řečeno tady na diskuzi že děti kroužky nepotřebují že je tam rodiče dávají proto aby se jim nemuseli věnovat :) Tak je tam nemáte dávat a máte to zadara. :mrgreen: (ironie)

No jasně, že pubertaky posílám na kroužky proto, abych s nimi nemusela odpoledne na pískoviště :pankac: Někdo má snad jiný důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
12.9.22 11:28
@Tichošlápek píše:
@Bdream 3900 za 10 pulhodinovych lekcí, je to v jesenici, kousek od Prahy

Taky se synem chodíme - je mu 4 a půl roku a platíme za 10 lekcí (taky ty půlhodiny) 2.200,–, minulý rok to bylo 1.600,–
Holka už závodně plave - 3× týdně (musíme jí vozit do většího města, kde je 25 metrový bazén) a tam teda platíme 4.800,– za půl roku, minulý rok to bylo taky o tisícovku míň. Jsou to 1,5 hodinové tréninky a nějaké startovné v řádech desetikorun v ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
12.9.22 11:35
@renap píše:
ty jo, co to je, kde to je? Skoro 9 tisíc za 4,5 hodiny týdně?

to je umění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.9.22 12:17

Ani ne. Syn bude letos prvně chodit na kroužek hasičů. Zůstala jsem v šoku, že chtějí na školní rok jen 250,–. Vedoucí je známá. Jsem se ji ptala, jestli to není málo. Přijde mi to strašně málo, když furt budou jezdit někde na závody a družit se. Brontosaurus taky není o moc dražší. Ale zas tam jsou pak různé výlety, výpravy i na víkend. Takže platíme průběžně tohle. Pak mají nějaké školní kroužky. To vychází kolem 500,– pololetí. Čekám, jestli letos konečně bude opět obecní kroužek klavíru a kytary. Tam chci zas poslat všechny tři. Cena je mi jedno. Ať klidně platíme víc. Hlavní je, že bude místo. Platila jsem tuším 600,– na pololetí za jedno dítě. Teď dva roky nebyl kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
12.9.22 12:23

Ano. Malé město, mažoretky, z loňských 2.000 Kč na 4.500 Kč. Plus tedy platíme závody, dopravu na závody, kostýmy. To vše 2 x, protože mi tam chodí obě dcery. Je to mazec. Na druhou stranu chci, aby kompenzovaly to sezení v lavicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
12.9.22 12:53
@inkakřivák píše:
@welovefashion Kolik těch kroužku propana mají?

To není pro jedno dítě :lol: syn 2, dcera má 2 kroužky a další 3 jakože kroužky ve škole, ale ty 3 jsou: přípravka na 2.cizi jazyk, angličtina pro nadané žáky s certifikátem, ta je zdarma, platí se jen za zkoušku k certifikátu a pak ještě jeden kroužek znalostní na který chtěla jít sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.9.22 15:44
@renap píše:
ty jo, co to je, kde to je? Skoro 9 tisíc za 4,5 hodiny týdně?

tak není to ani stovka za hodinu, když to propočítáš… Tanec venku nenatrénuješ na rozdíl třeba od atletiky, tenisu atd. Pronájmy, elektřina, teplo, lektoři to něco stojí prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9523
12.9.22 16:14
@neila píše:
tak není to ani stovka za hodinu, když to propočítáš… Tanec venku nenatrénuješ na rozdíl třeba od atletiky, tenisu atd. Pronájmy, elektřina, teplo, lektoři to něco stojí prostě…

já vim, jenom mě to zarazilo, vzhledem k tomu, že dcera závodně sportuje, výkonnostní sport, trénuje 10 hodin týdně a platíme necelých 6 tisíc na pololetí. Ale tak asi záleží, kolik jich tam lektor nebo trenér má a na kolik se ocení.
Mně do tohoto investovaných peněz líto není, hlavně, že holka dělá něco, co ji baví, smysluplně naplňuje volný čas. Za to, že nedřepí u telefonu a nemá smysl života ve focení sama sebe a natáčení dementních videí na TikTok jsem ochotna zaplatit cokoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.9.22 16:43

@renap asi tak no :pankac: my třeba za atletiku platili za jedno pololetí 1600, za druhé 2200 protože právě se počítalo, že to delší zabere více času v tělocvičně, kde jsou ty náklady logicky jinde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí