Mám pocit, že o mně kolega v práci roznáší drby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.9.25 12:21

Drbání v zaměstnání

Dobrý den,

Nedávno k nám nastoupila do práce jedna nová holka, kde kolega řekl před námi ( ne před ní), že nez oficiálně nastoupí, tak si musíme projet její socky, aby jsme zjistili kdo to je a neco na ni případně vyhmátli.. bylo mi to divne, ale přešla jsem to.. jenže pak treba za mnou dosel tentýž kolega rekl mi - muj známý z hokeje te zná a tak nejak se ironicky usmíval.. no a postupem času jsem zjistila, ze se se mnou v kanceláři přestávají bavit, jakoby dotyčný kolega neco roznášel a tak nejak se na mě dívají skrz prsty. Citim se dost divne a vubec nevim jak dál. V praci jsem relativně nová a nevim, jestli je tohle v zaměstnání běžné.. jsem celkem mlada a je to teprve moje druha práce.. :? Připadám si tam uplne odrizle (jsem tam jedina mezi klukama v 1 kanceláři) a moc se nechtějí se mnou bavit, bavi se jen mezi sebou.. a tim jak nejsem moc v kontaktu s ostatními kancelářemi a je treba nějaká společná přednáška, tak všichni odejdou ‘’popárovaní’’ s někým na kafe, ven, (kdyz je přestávka) a ja zůstávám sama :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.9.25 12:45

Jsi jen v prostředí, kde si parta kluků hraje na uzavřený klub a jeden z nich má potřebu se předvádět. Přátelství v práci není povinnost a už vůbec ne s lidmi, kteří se baví na tvůj účet…
A ještě k těm sockám…já mám své profily uzamčené pro no name lidi, a i když tam něco dávám, tak jsou to fotky, které považuju za docela zajímavé a reprezentativní. Takže jestli někdo hledá „špínu“, nenajde ji. Všude všechno mám pod kontrolou, takže záleží i jaký život vedeš ty a co všechno dovolíš ostatním, aby věděli

• Citovat
  • Upravit
205
10.9.25 13:01

Já vím, že je těžké přijít na to jak, ale je velmi důležité se od toho odprostit. Nevztahovat tento problém a ty situace k sobě. Ty nejsi ta, co má nějaký problém, to zřejmě parta mužů má nějaký nevyřešený problém, potažmo ten jeden, který vytváří rozbroje.

Chovala bych se k ostatním i nadále přátelsky a mile, nahoď úsměv a zkus dělat, že žádný problém neexistuje. Oni si potom řeknou, že jsi přece celkem v pohodě a názor si udělají snad každý sám.

Nějaký teambuilding, nebo podobné akce, kde by mohli zjistit, že je s tebou sranda, nebo že jsi fajn kolegyně nemáte?
Kolik je těm mužům? Jsou mladí nebo staří?
Možná se bojí, že jako žena budeš v práci schopnější a důslednější a považují tě za hrozbu. Také jsem zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.25 13:42

@Beata68 mame, uz jsme meli sportovní turnaje ale kromě šéfa sw se mnou nikdo nebavil. Teda az se přiopili tak se mi začali vysmívat a bavit se uplne jízlivě. Jedná se o kluky kolem 30 let

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 13:56

Kvůli čemu se ti vysmívali?
Máš nějakou peprnou minulost, kterou se dozvěděli? Nedokážu si představit, že mladí chlapi kolem 30 se vysmívají jen tak své kolegyni, která je jen o trochu mladší, naopak většina chlapů je kolem tohoto věku z holky odvařená a spíš ji obletují…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.25 14:05

Kvůli tomu ze mi treba šéf dal novy počítač

• Citovat
  • Upravit
819
10.9.25 15:32

A není možný přesun do jiné kanceláře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.25 03:22

Na druhé bych se neohlizela. Můžeš se pokusit navázat vztah s tou novou kolegyni, jestlibtam nechceš být jako kul v plotě a tolik ti vadí, že musíš chodit sama na pauzy.
Doporučila bych si tohle moc neoripoustet. Pokud necítíš nějakou zast že strany vedoucího, tak to zkus pustit z hlavy. Práci můžeš pak v rozumném horizontu změnit.
Mě se to stalo jednou, ale to už při pohovoru bylo vidět, kdo mě tam nesknousne. Osobně se divím tomu, že někteří lidé v práci tráví enormní část svého volného času na sbírání a šíření drbů o jiných. Asi musí mít smutný život.

• Citovat
  • Upravit
1771
11.9.25 18:09

Poslouchej, zakladatelko, chápu, že člověk v nové práci je v nevýhodě. Ale to, co popisuješ, je pro mě, abych to tak řekla, normální nový člověk přišel mezi pár ne zrovna charakterově kvalitních spolupracovníků a protože je lepší, než jsou oni, tak se tím trápí. Je to těžké, přijít jako poslední, ale není to trvalý stav. Je opravdu trapné, když už tedy nejsou k tobě vstřícní, protože oni taky začínali, tak že se proti tobě de facto spojili. Oni zkoušejí, co vydržíš. Pokud dáš najevo slabost nebo lítost, nedej bože kdyby sis postěžovala vedení, to teprve by pro ně byl úspěch.
Podívej se na to rozumné. Chodíš tam kvůli. platu. Utéct, dát výpověď nebo jít marodit, můžeš vždycky. Přece nebudeš utíkat před pár hlupáky, co si myslí, že nad ně není? Oni nebudou pořád v téhle svoji nadřazené pozici. Není v ní nikdo. Za čas může být v práci úplně jiná situace. Někoho propustí, někoho přijmou. Moje dvě blízké známé měly v práci taky potíže. Dělali jim je lidé, kteří sami nebyli kvalitními pracovníky ani charakterními lidmi. Tohle, co popisuješ, totiž dobrý člověk druhým nedělá.
Nenech se vydeptat, nenech se rozhodit, v práci trávíš sice třetinu dne, ale jinak ty zbylé dvě třetiny si užij podle svého s lidmi, které sis vybrala. Spolupracovníky si nevybíráme. A taky s nimi většinu života netrávíme. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
12.9.25 13:45
@Anonymní píše: Více

a nechala jsi si to libit proc? pro me to zavani sikanou na pracovisti… ja ti nevim, ale do muzskeho kolektivu jsem nastoupila v nejakych 27 a s timto jsem opravdu nikdy problem nemela. Jestli ma nekdo kecy nebo chce resit, prosim, ale laskave otevrene. Klidne bych se jich nahlas zeptala proc se chovaji jako banda primitivu bez spetky ucty k zenam. A teda ani bych se to nebala eskalovat na vedeni s tim, ze chci otevrenou schuzku s aktery. Tenhle tyden se mi nekdo pokousel tzv sr.at na hlavu a nepochodil. Natvrdo jsem mu napsala, ze jeho drzne a neprijemne chovani se neslucuje s politikou firmy, kdy mame spolupracovat, podporovat a respektovat sebe na vzajem. Pak to zkusil jeste jednou emailem, ale chudak si dal asi jako podporu do kopie sveho sefa. K typkove smule mam s sefem fajn vztahy a zna me z procesu a meetingu co resime, takze jeste dostal za usi od nej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
12.9.25 14:13
@smile_xxx píše: Více

Ze me srovna do late a donuti, abych vyresila JEHO problem s pristupem a nastavenim profilu v ramci jedne aplikace. Ja mu uz drive navrhla reseni, dostala jsem odpoved, ze on rozhodne nebude nikde nikoho uhanet a urgovat misto me. Jsem v managementu projektu a on radovy zamestnanec. Nekteri to tak proste maji, ze vidi na stare profilovce mladou holku a uz nevi, ze je to zenska v perimenopauze, ktera ma 10 let zkusenosti v dane firme a fakt se neda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat