Práce nehtové designérky/manikérky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce nehtové designérky / manikérky
Ahoj,
zvažuju změnu práce a moc by mě zajímalo, jaká je realita práce nehtové designérky / manikérky. 😊
Můžu se zeptat:
- Jak dlouho se tomu věnujete a jestli vás to baví?
- Dá se tím uživit (aspoň orientačně, kolik si vyděláte)?
- Jaké byly vaše počáteční investice při založení studia?
- A jak vnímáte práci s klientkami, zvlášť pokud je člověk spíš introvert?
Já jsem z menšího města (cca 15 tis. obyvatel) a zajímá mě taky, kde byste doporučily udělat rekvalifikační kurz – klidně bych si dojela kamkoliv po ČR.
Děkuju moc za jakékoli zkušenosti a rady! 🌸
Příspěvek upraven 08.09.25 v 16:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sám zkušenost nemám, ale mám kamarádku, která umělé nehty dělá, mně teda protekčně p-shine, jinak ho nedělá.
Hlavní je jestli máte nějaké vlastní prostory, nebo jdete do nájmu. Taky záleží, jestli je ten prostor už hotový, nebo ho budete předělávat třeba ze sušárny v bytovce. A v neposlední řadě, pro schválení potřebujete razítlo od hygieny.
Až ten poslední náklad jsou laky a přístroje, frézy, ty se dají pořídit i za velmi zajímavé ceny použité po nějakém zrušeném salonu.
Odhaduji, že 250.000,– by do začátku mohlo stačit, pokud jste ve vlastním, pokud ne, počítejte + minimálně 3 nájmy jednorázově k tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na tom menším městě je nějaká konkurence?
Ja teda byla kadeřnice, ale to je celkem podobné, je to docela náročné jenom než začneš a nacpeš do toho hromadu peněz, dřív než vyděláš korunu. Mas nějaké prostory, nebo bys někde musela platit pronájem? To vybavení a materiály nejsou levné, kurzy taky ne. K tomu sociální a zdravotní pojištění, daně, energie, reklama. S hygienou je taky celkem voser, nedá se to jen tak z fleku udělat doma. Navic pro mě jako introverta to teda byla práce za trest, nezvládala sem celý den s někým komunikovat a precejenom tam ten člověk sedí dlouho, takže to neni jen o tom pozdravit a max se poptat jak se mate, jako když třeba neco prodavas a clovek je za chvíli pryč… taky sem moc nedávala nejakou nespokojenost zákazníků, neuměla sem se “hádat” a postavit se za svoji práci, vetsinou mě úplně semlely, takze za mě to pro introverta moc neni
i nejaka prezentace mi jako introvertovi delala problém, reklama je docela důležitá.
No a uživit se tím dá, ale musíš nabídnout něco extra no, konkurence bývá veliká a hned po absolvování kurzu určitě nebudeš mít tolik zkušeností, abys přebírala zákaznice letitým kolegyním
počítej ze začátky (třeba v řádu měsíců) budeš spíš prodělávat. A počáteční náklady počítej v desítkách, spis i nižších stovkách tisíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1988Jana1988 píše: Více
Ahoj,
v roce 2022 jsem si dělala rekvalifikaci, sice v oboru zdravotnický maser / balneoterapie, ale měla jsem teorii s kosmetičkama a manikérkama. Co jsem se s holkama bavila a i pak co chodily na doplňkové kurzy tak hodně nadávaly, že je velká konkurence, že lidé zablokují termín a nedojdou a… že ukrajinky dostaly zadarmo rekvalifikaci a je jich tam hodně
Co jsem pár holek sledovala ajsem v kontaktu, tak to nedělá ani jedna, do roka končily a šly jinam. Já sama jsem masernu nerozjela, konkurence vysoká, ještě než jsem otevřela provozovnu, už mě nějaká dobrá duše naprášila.
Kolegyně dělá na částečný úvazek gelovky - dopoledne ve škole a večer brává dvě zákaznice u sebe doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.pepa Děkuji za odpověď. Prostory bych měla někde v nájmu a předpokládám, že si je budu muset celé předělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Děkuji za odpověď. V mém menším městě vím že to dělají Vietnamci a potom tak 5 nehtařek, všechny jsou plné a nové klienty nepřijímají. Svůj prostor na to nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud nemáš prostor a ještě bys ho musela nechat předělávat, tak to si připrav víc peněz, do toho můžeš na začátku nasypat klidně půl mega a za rok zkrachovat. Do toho bych asi nešla no
leda bys měla fakt peníze na vyhazování a chtěla to risknout. Možná bych si udělala kurz a zatim dělala třeba po kamarádkách, známých, kolegyních a az budeš mít nějakou klientelu a trochu se procvičíš, tak bych uvazovala o salonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Děkuji, to jsem tak zhruba počítala no, že by to mohlo být přes 500 000 Kč 😬 a je to tedy velký risk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U těch prostor si dej pozor na co jsou zkolaudovány. Já takto musela vyběhat hygienu a jakmile jsem vše měla vyběháno, měla jsem u smlouovu podepsanou, tak to celé padlo na tom, že sice rekolaudace mohla proběhnout, ale musely se městu dokoupit parkovací místa, protože jsem se o ně dělila s druhou provozovnou. Což bylo 109tisíc a majitel mě kopl do zádele. Já byla tratná na financích a mohla hledat dál. Kolaudace byla na obchodní prostory a já chtěla služby. Tak hledej rovnou služby = umyvadlo v místnosti a WC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1988Jana1988
Osobně než bych si zařizovala provozovnu, tak bych si u někoho v salonu pronajala křeslo - místo a vyzkoušela, jestli mě to bude vůbec dlouhodobě bavit.
U nás to tak dost dělají, nebo se i střídají, pokud by tě to bavilo, tak zkusit provozovnu, budeš už aspon vědět, kolik seš schopna za den udělat lidí.
Pak to bude samozřejmě o tom, aby někdo přišel i k tobě.
A dát si pozor na ty prostory, jít do nájmu po obchodu nebo realitce je nesmysl, to bys musela většinou celé překopat a ani po kadeřnictví atd. není jistota, že to bude hladký průběh.
Bude tam aspon zavedená voda, ale jedna známá šla jako kadeřnice po nehtařském a kadeřnickém studiu a hygiena jí některé věci už neuznala, co tam měli dvacet let, že se normy změnily, takže pár měsíců to celé předělávali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já co chodím na nehty, tak se mi moc nechce věřit, že by jí ty prostory a vybavení stálo půl mega. Jedna místnost, tam stůl, křesla, v rohu komoda a nějaký dekorace. Má tam záchod, umyvadla dvě. Za půl milionu předělám celý byt, jedna místnost by musela být ze zlata. Ale nevím, nechci se samozřejmě hádat.
Osobně bych k nehtům přidala i třeba umělé řasy. Čím vím nabízíš, tím líp. Moje řasařka je v nájmu, dělá 3 dny v týdnu a vypadá, že je za vodou. Prý dřív dělala taky nehty, ale ženský raději chodí k Vietnamcům za 400kč a to by pro ní tahle cena byla likvidační.
Pokud jsi zaměstnaná, tak můžeš podnikání nejdřív zkusit na vedlejší činnost. Fandím ti, začali podnikat jiný, proč ne ty. Nenech se odradit začátky. Jen to chce všechno dobře promyslet a zjistit co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajjjina nejde jen o rekonstrukci místnosti. Jde i o nájem, pojištění, vybavení (ono třeba jen ty samotné gely jsou drahé a kolik jich potřebuješ), energie, kurzy,… plus počítej ze to podnikání budes par měsíců spis dotovat, než vydělávat. Takze kdyz nemáš svuj prostor a uz nejakou klientelu, tak do toho pul milionu zahučí jak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit