Musím jet na pracovní cestu, když mám mít volno?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pracovní cestu nařizuje zaměstnavatel. Zaměstnanec může odmítnout pouze za určitých podmínek. Myslím, že to je těhotenství nebo péče o malé děti. Najdeš to v zákoníku práce. My máme také občas služební cesty o víkendu. Můžeme si za ně brát náhradní volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli nemáš v pracovní smlouvě nic o pracovních cestách, tak nikam nemusíš vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nemáš nic zaplacené nebo speciálně naplánované, tak bych asi vyhověla zaměstnavateli s tím, že dovolenou si vezmeš další týden, aby ti vyšlo to dlouhé volno. Zajdi za nadřízeným a domluv se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, chci se zeptat, zda musim jit na pracovni cestu v den, kdy mam volno. Pracuji kratky/dlouhy tyden, v pracovni smlouve o pracovnich cestach nic nemam.
Beru si dovolenou, pro predstavu: mam volno patek/sobota/nedele, pondeli/utery dovolena, streda a ctvrtek mam volno. Udela mi to krasny tyden, moc potrebuji volno, pracuji od ledna bez dovolene. Setrila jsem si ji na podzim/zimu. No a ve ctvrtek bych mela jit na pracovni cestu do ciziny, na dva dny, tedy ctvrtek a patek.
Musim jit, nebo ne?
Dekuji vam za radu