Mám problém v práci, zaměstnavatel je v problému. Jak to řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problém v práci, jak to řešit?
Ahojte, jsem tu znovu s takovým většim problém skrz práci. Nepíše se mi to snadno, ale potřebuju se zeptat někoho znalejsiho, staršího jelikož jsem ještě mladá práci mám teprv první, a teď vůbec nevím co dělat. Jde o to že zaměstnavatel se ocitl ve velkém problému se kterým souvisí prodej jeho majetku ve kterém pracuji a spousta dalších lidí pracuje.. zaměstnavatel neposílá pár měsíců už výplatní pásky, výplata chodí všem stejná částka, no atd je toho víc. Výplatní pásky máme pojištěné přes právníka kterého jsme si zařídili a ten nám vyřešil vytýkací dopisy. Ale jde o to, když ten majetek prodá, co mám dělat? Je lepší odejít už teď než to udělá? Nebo tam zůstat až to udělá a vyhlásí bankrot? Jelikož spousta lidí říká ať hlavně neodcházíme dřív než to zavře prý kvůli pracáku? A další otázka jestli nám vůbec dají nějaký pronájem bytu bez výplatní pásky? Protože úvěr nám bohužel jak bylo v plánu asi nedají…takže se zatím budem muset přestěhovat do většího města, kde je práce a kde je nějak lépe placená než v našem kraji. Nechci tu žádný hate vím že to asi z ní jak z nějakýho snů..ale ono se to vážně děje 🙈 do toho šéf je lhář, řekne jen to co chceme slyšet. Zítra má dorazit do práce tak za ním půjdu a zeptám se narovinu co a jak, ale když je lhář..tak radši píšu i tady. Smlouvu mám od 1.4. tohohle roku se zkušební dobou do 1.10, smlouva je na dobu neurčitou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@JancaS84 to já koukám samozřejmě, bohužel ale Ústecký kraj s mým vyučením a bez praxe je marný, proto jsme plánovali přesun k Praze a okolí.
Tady by si našel max přítel práci, má dlouholetou praxi v oblasti gastronomie. Ale děkuji 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc nerozumím, co by se mělo vyřešit tím, že tam nadále budeš vyčkávat? Dala bych výpověď s dvouměsíční lhůtou, během té doby bych si hledala novou práci a zpětně bych se snažila z něj vytáhnout dlužnou mzdu. Což upozorňuji, může být neúspěšné. Ale šla bych každopádně jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše: Více
tak je ve zkušebce. Teď je ideální čas rovnou odejít. Ono se taky brzo může stát, že nezůstane ani na výplaty, natož na odstupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik614 píše: Více
Tak koukat nestačí. Musí se pro to něco dělat. Kdo chce, práci si najde. Až ti začne dlužit mzdu tak budeš nahraná úplně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
No, a jeste muze zjistit, ze za ni zamestnavatel neplati ani zdravotní… A kdo vi, jestli ji vůbec nahlasil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to víc lidí- třeba 10+, tak pak bude hledat práci najednou víc lidí a šance se zmenšuje. tedy odejít dřív může být výhodnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je v takových sra. kách, tak zřejmě neplatí ani další závazky. Je v insolvenci? Od takového nýmanda rychle pryč, ve zkušební době můžete odejít kdykoliv. Prostě podnikání je riziko, ale to riziko nese podnikatel - zaměstnavatel. Zaměstnanec musí dostat zaplaceno vždy. Samozřejmě jsou výjimky v rámci krizového managementu, kdy se lze se zaměstnanci nějak dohodnout, ale jsou na to jasná pravidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky nejhůř dopadli ti, co čekali do poslední chvíle na nějaký zázrak. Řeknu ti tajemství - kdo uteče, vyhraje. Hledej práci a neřeš, co pracák….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Výplatní pásky máme pojištěné přes právníka kterého jsme si zařídili a ten nám vyřešil vytýkací dopisy“ - cože?
Nějaká divná zkušebka, ale využila bych toho a z minuty na minutu bych byla fuč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Jo aha, já četla že má smlouvu na dobu neurčitou. Ta zkušebka mi unikla. V tom případě padá varianta podat výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a může tedy odejít ihned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Přesně tak. Nevidím tam žádné světlo na konci tunelu. Odešla bych ihned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik614 píše: Více
Nechápu nad čím přemýšlíš, jsi ve zkušebce tak můžeš v klidu odejít, nechápu na co čekáš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit