Mám problém v práci, zaměstnavatel je v problému. Jak to řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
5.9.25 08:18

Zašla bych na Úřad práce, mají tam pro tyto případy poradnu, většinou v pondělí a středu. Opravdu pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33370
5.9.25 08:24
@Sisa37 píše: Více

A s čím? Že jí řeknou aby odešla, když je ve zkušebce? A ušetřila si zbytečný komplikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35604
5.9.25 09:30
@arinecka píše: Více
Čeká že dostane odstupny přece. Což je dost naivní když je zaměstnavatel v takových problémech. Navíc je tam chvíli takže by to byl max 1 plat. Navíc aby se nedivila když ji 31.10. přistane na stole ukončení pracovního poměru ve zkušebce a bude namydlená úplně.
Ještě bych si být ní ověřila jestli za ní zaměstnavatel vůbec platí odvody jak někdo psal.
Já ve zkušebce zjistit jak na tom zaměstnavatel je, tak jsem okamžitě pryč. Respektive bych tam ani nenastoupila protože si firmy ověřují předem a tohle se dá poměrně snadno zjistit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
5.9.25 09:47

Neblázni, na nic nečekej a odejdi. A dojdi si na pojišťovnu a sociálku a zjisti si, jestli za tebe zaměstnavatel platí odvody. Pokud ne, nebo pokud ti neproplácí celou výplatu, tak si podej včas přihlášku do insolvenčního řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33370
5.9.25 10:07
@JancaS84 píše: Více

Přesně tak, už měla být dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
5.9.25 10:11

Očividně jste mladí a přítel má zkušenosti v gastru. Co odjet do zahraničí? Blíží se zimní sezóna, zkuste hotely v Rakousku, je to s ubytováním/stravou. Ty můžeš dělat pokojskou. Zkušenost k nezaplacení a našetříte si ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.9.25 16:44
@MartinaIrena píše: Více
čím dřív, tím líp. Asi nesázet, že někde naběhne pěkné odstupné.
Navíc zaměstnavatel asi není blázen, aby si ji nechal i po zkušebce a tím mu vznikaly další zákonné výdaje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
5.9.25 17:04
@Ivan PPZ píše: Více

Přesně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
5.9.25 17:24

Je vidět, že jsi asi hodně mladá a bez zkušeností. Protože až dojdeš do věku, kdy ti dojde, že některé věci si netreba komplikovat sama a zbytečně navíc, tak se ti bude žít lehčeji. Občas nenabírej vodu sítem, je to mrhání energie, což obšírně a v přeneseném slova smyslu znamená, jdi si hledat práci jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
9.9.25 22:03
@KKK85 píše: Více

Napadlo mě to samý. Zkisebka běžně bývá 3, nově možná už 4, měsíce. Půl roku mívají vedoucí. Pak mi nedává smysl, proč by měla problém najít práci jinde.
Ostatně, pracovat někde, kde už ve zkisebce musím řešit vytykaci dopisy a cokoliv přes právníka, je nějaké divné. A vůbec, proč bych tam měla dobrovolně setrvávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
9.9.25 22:17
@Amassakoul píše: Více

A hlavně proc by se nekdo ve zkusebce obtezoval vytykacim dopisem, když ji mohou rovnou vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.9.25 08:26

A po zkusebce mas praci na dobu urcitou nebo neurcitou? Protoze se te ani to odstuone nemusi tykat, ja bych odesla :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat