Jaké vzdělání potřebuji?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaké vzdělání potřebuji?
Dobrý den,
brzy se budu vracet po rodičovské dovolené do pracovního procesu a vzhledem k péči o děti a volnému času bych měla zájem o zaměstnání ve školství.
Mám bakalářský titul v oboru „Český jazyk a literatura“. Ráda bych se informovala, jaké doplňující vzdělání je nezbytné k tomu, abych mohla vyučovat na mateřské nebo základní škole. Dále by mě zajímalo, zda je možné nejprve získat pracovní pozici a potřebnou kvalifikaci si doplnit během zaměstnání. Narazila jsem na informaci o možnosti učit a do 3 let si doplnit vzdělání, avšak nejsem si jistá, zda se to vztahuje na můj případ.
Předem děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud někde budou hodně potřebovat češtináře, vezmou tě i s Bc. z nepedagogického oboru. Potom je potřeba dodělat si nMgr. v pedagogickém oboru, ale to je obvykle dvouoborové. Je možné, že někde tě budou chtít a na dodělání vzdělání bazírovat nebudou (pokud si nikdo nebude stěžovat). Pedagogické minimum by ti stačilo s Mgr. nebo Ing.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po kolegyni s titulem Mgr. z oboru prvostupňové pedagogiky se chtělo na materinku dodělat předškolní a mimoškolní pedagogiku, naštěstí jen jeden rok dálkově. Uznali jí maturitu z čj, M a praxi.
- Citovat
- Upravit