Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prave jsem dost nešťastným způsobem sjela se synem (2,5 měsíce) v kočárku z obrubniku. Proste jsem to neodhadla a byla to docela pecka, až jsem se lekla. Malý byl v pohode, koukal. Zhruba za půl hodiny jsem mu dala jídlo, které téměř komplet vyzvracel, ač to běžně nedělá. Co myslíte-mám začít plasit a volat či brát ho do nemocnice, nebo zbytečně hystercim?
Díky za reakce, ideálně ty uklidňující. ![]()
Na cem ti v tom kocarku lezi? Ja mela pod malym mekkou matraci, i kdybych s nim nekde drcla, tak by max nadskocil a spadl zpatky do mekkeho
krom toho jidla, chová se jinak nez obvykle?
Me dneska mimino spadlo, teda skocilo z kočárku
Ma odreny oblicej, ale jinak cajk ![]()
@Platanka píše:
On ani nebrecel? Zbytečně plasis.
Doufam!!
@Kriss Tina píše:
Na cem ti v tom kocarku lezi? Ja mela pod malym mekkou matraci, i kdybych s nim nekde drcla, tak by max nadskocil a spadl zpatky do mekkehokrom toho jidla, chová se jinak nez obvykle?
Těžko říct, teď spí. Ale to vždycky touhle dobou a poměrně tvrdě. Máme neodpruzený kocarek a klasickou matraci, soudím, ze spis tvrdší.
@PaníKadrnožková
Panejo. Taky dobrý. Tak ať se to brzy zahojí!
Z kočárku vypadl?
I kdyby se s ním kočárek převrátil, tak pravděpodobnost klinicky významného nitrolebního poranění je zcela mizivá. Zvracení se často děje u dětí po „úrazech“ na vrub podráždění nervových vláken podél páteře.
@Doctus
Dobrý den, děkuji za reakci. Ne, nevypad (V tom případě, jak se znám, bych jela do nemocnice ihned.
). Jednalo se o,,nadskočení’’, ale rána to byla pěkná. Zkratka jsem sjela zadními koly kočárku z obrubniku a v domnění, ze to nebude až taková výška, jsem to nijak zásadně neregulovala.
@ReginaFa kazdy den sjizdim 2 schody nyni se 3. ditetem. Nasledky to na detech nezanechalo a to se mi taky obcas nepovede kocar dobre pribrzdit ![]()
@Doctus Dekuju mnohokrát za uklidnění. Já si připadám vážně jak blázen, nevím, jestli tyhle moje úzkosti o zdraví nejsou ve výsledku horší, než zanedbávání péče. Snad to s věkem syna bude mít ustupující tendenci a ne naopak.
@luci.no To už v tom musíte mít solidní grif!
Třeba se k tomu taky jednou dostanu.
Dekuju moc.
@ReginaFa píše:
@Doctus Dekuju mnohokrát za uklidnění. Já si připadám vážně jak blázen, nevím, jestli tyhle moje úzkosti o zdraví nejsou ve výsledku horší, než zanedbávání péče. Snad to s věkem syna bude mít ustupující tendenci a ne naopak.
Dovolim si tipnout, ze to ustupovat nebude
Zacne se plazit, lezt, chodit…vsude vsechno zkoumat, otvirat supliky, ochutnavat (nejen) kaminky, pak sam chodit do skoly, na hriste, chyti se party, pujde do hospody, za slecnou… ![]()
Jinak na ty schody je optimalni malo odpruzeny kocar. Ted mam houpak a po 3 mesicich to stale nemam vychytane
Nastesti dite je pohodar a jen vykuli oci, kdyz to vic drkne
Jo a nesmi prekazet brzda, to by taky mohla byt o schod urazena nebo minimalne ohnuta.
@luci.no píše:
Dovolim si tipnout, ze to ustupovat nebudeZacne se plazit, lezt, chodit…vsude vsechno zkoumat, otvirat supliky, ochutnavat (nejen) kaminky, pak sam chodit do skoly, na hriste, chyti se party, pujde do hospody, za slecnou…
Jinak na ty schody je optimalni malo odpruzeny kocar. Ted mam houpak a po 3 mesicich to stale nemam vychytane
Nastesti dite je pohodar a jen vykuli oci, kdyz to vic drkne
Jo a nesmi prekazet brzda, to by taky mohla byt o schod urazena nebo minimalne ohnuta.
Presne, az zakladatelka pochopi, ze pres vsechna bezpečnostní opatreni dite vzdycky spadne na znak hlavičkou na nejaky ostrejsi predmet a ze ji poskoci zaludek a za krkem zatrne jeste mockrat, tak nejake drcnuti o madracku bude povazovat za sveho druhu zabavnou atrakci ![]()