Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn 9 měsíců pláče když mně vidí. Třeba jdu do kuchyně a hraje si s ním tatínek a když vykouknu a něco třeba promluvím, tak se na mně podívá a začne plakat. Manžel říká, že je to divn protože třeba celou dobu se směje a jak mně uvidí začne plakat
A není to proto, že si uvědomí, že jsi tam do teď nebyla. A chce, aby jsi ho pochvala?
U nas je to podobny. Kdyz si s dcerou (1 rok) hraje nekdo jiny, je to super az do doby, nez se objevim. Hned rev a mete za mnou. A je to, myslím, proto, že ji prostě dojde, že jsem tam nebyla. Nebo že už mě zase má a může, chce, být se mnou. Nenapadlo mě to řešit, myslím, že j to normální. Určitě to není tak, že by dítě nechtělo být s tebou, balo se tě nebo tak neco.
Naprosto normální reakce malých dětí. Prostě se sice báječně baví, ale jak tě uvidí, tak chce tebe. A nejrychlejší způsob, jak se dostat k mámě, je přece začít plakat. Kdyby se na tebe usmála a zamávala ti, tak pro ni nepoběžíš. Takže to dítě od narození už ví, že má rovnou začít po svém volat : „Pomóóóc! Mámo! Tady! Tady jsem!“
Normálka. Prostě tě vidí a chce k tobě. Dcera dela to stejný.. Byla v kočáru z babcou na hřišti, samej úsměv… Venku, před barákem úsměv, a jen jak jsem vykoukla řev. ![]()
U nás tak tak
Malá má 8m a když ji manžel třeba uspava nebo jen tak chová a já projdu kolem, tak se rozbrečí. Jsou to miminka a chtějí mámu ![]()
A to jeste uvidis, co bude, jestli prijde obdobi: nechci mamu! Mimino je bezelstne, ale dcerka jak povyrostla a umela uz trochu mluvit, tak se po mne ohanela a rvala: jdi pryc, nechci te! Proste si chtela hrat s tatou a ja byla tu chvili vetrelec. Tata musel menit plenku, oblekat, krmit. Mama byla okoukany domaci spotrebic. Trvalo to par tydnu, vedela jsem, ze je to jen pitome obdobi, ale stejne mi to trhalo srdce ![]()