Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.. jak se stavíte k zahradní párty, oslavě nebo k jakýmkoliv akcím, kde jsou výhradně dospělí a alkohol? Mám 8mesicni miminko a možná trochu cítím z okolí nepochopení, kdy si myslím, že miminko na takové akce moc nepatří… většinou jdu na hodinku dvě, pozdravit ostatní, když usne v kočárku tak se zdržím déle, ale většinou tam dospělí sedí u piva, kouří.. o to více nemusím, když si mimčo předávají z ruky do ruky… většinu času jsem stejně s miminkem někde bokem mimo stoly a snazim se jej zabavit, takže si to neuziju ani já…ale naposled jsem i slyšela větu,,ať si zvyká pěkně od mala"… manžel klidně jít sám může, já moc nemám potřebu někde vysedávat a kecat, ale okolí to většinou moc nechápe no
… jak to máte vy?
No já v tom nevidím problém. Teda vadil by mi kouř, ale my v okolí žadného velkého kuřáka nemáme a když, tak chodí kouřit za roh.
Hodně záleží, jestli je to skupina rozumných lidí nebo ne.
My máme s malou třrba zajetý od malička režim, takže chci, abychom byli nejdýl v 7 doma kvůli koupání. Případně spíme tam.
Tak rodinná oslava je asi něco jiného ale akce s kamarády máme tak že buď malého hlídá moje mamka a já na chvíli jdu s manželem, pak se vracím dřív třeba kolem 22hodiny. Ale nevadí mi to protože nepiju alkohol ani nekouřím takže pak jsem jaksi mimo
![]()
A manžel buď zůstane nebo jde se mnou. ![]()
Takže tak nějak stejně jako vy.
Taky nechci aby byl malý v prostoru kde je zahuleno a už vůbec nesnáším když jsou opilí a chtěli by si chovat to opravdu ne… Takže buď hlídá mamka nebo když to nejde tak jdu s malým ale to třeba jen na 2 hodky.
Jediný co mě vadi je přehazovani děcka. Dcera skoro u každýho řve, takže 159× ji uklidnovat mě nebaví..
Na akci kde se kouří a pije ve velkém nemají děti co dělat, žádné a je jedno jak jsou staré, je to na ![]()
Jdu di odpoledne sednout s dětmi na zahrádku, ale temto akcím se vyhýbám. Ať si to užije muž, my tam akorát marnime čas.
Příspěvek upraven 07.09.20 v 08:11
My teda moc nějaké akce nepěstujeme. Ale když se nějaká naskytne, tak bych tam své dítě normálně vzala. Stejně odcházím tak, abych byla v sedm doma na koupání (večerní režim striktně dodržuju). A v takovou hodinu snad nikdo nemůže být nějak zvlášť na šlupky.
@g.sandova moje slova… od té doby co se nám narodilo miminko to vidím přesně takto, jen okolí moc nechápe…ale asi se není čemu divit, když na jedné oslavě v uzavřeném prostoru v 20hod blízká příbuzná měla své dvouleté dítě na klíně a klopila do sebe panáky…dítě bylo takové nakraple a vzal jej domů děda kde v noci se rozjeli horečky…ale maminka dítěte si dál vesele pila na akci… do dnes na to vzpomínám a moc nechápu…
@Čičorečka píše:
My teda moc nějaké akce nepěstujeme. Ale když se nějaká naskytne, tak bych tam své dítě normálně vzala. Stejně odcházím tak, abych byla v sedm doma na koupání (večerní režim striktně dodržuju). A v takovou hodinu snad nikdo nemůže být nějak zvlášť na šlupky.
Přesně. Taky to tak máme… 🙂
Chodila jsme od narození s miminem všude, byl hodný, už od narození jsme chodili posedět na zahrádku k pizzerii/hospodě cca 2× týdne s rodinou a přáteli. Beru ho všude kam chci jít já. Nevidím důvod omezovat cokoli.
Naše rodinné akce jsou poklidné a až budu mít dítě, klidně ho tam vezmu na celou dobu.
Pokud ti vadí přehazování, tak co si ho dát do nosítka? Pak si ho jen tak někdo nevezme ![]()
Na rodinnou akci bych sla, s kamarady ne. Ale my nemame kam chodit ![]()
@levandule23 píše:
Naše rodinné akce jsou poklidné a až budu mít dítě, klidně ho tam vezmu na celou dobu.
Pokud ti vadí přehazování, tak co si ho dát do nosítka? Pak si ho jen tak někdo nevezme
Ano, občas to řeším nositkem.. ne ze bych se chtěla tento akcim vyhybat..jdu na chvíli.. ale občas mi ta společnost přijde nevhodná pro takhle malé miminko… posedět s pár prateli na zahrádku jdeme a chodíme, stejně jako rodinná oslava…ale vyloženě chlastaci akce za tímto účelem..to mi prostě nejde..
Já ho brala všude, kam jsem šla. I na oslavu, navíc mimco muže spát v kočárku, tak nevidím problém. Kuřáky ve svém okolí nemám, a kde by bylo nahuleno, tam bych nesla ani já sama
![]()
Já takové akce nevyhledávala nikdy, marně přemýšlím, kdy jsem byla naposledy někde, kde se kouřilo
Rodinné akce jsou s pár lahvema vína, beztak většina lidí řídí. Akce s kamarádama jsou ve větším měřítku dost výjimečné, nějaký alkohol se popíjí, ale že by tam byl někdo našrot si taky nevybavuju. Takže jo, já děti s sebou brala všude od narození a dost často tam přetahovaly svou obvyklou večerku. V mimiím věku prostě spaly v kočáru/ šátku a jelo se domů dřív.