Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky i pánové
,
po vzoru dnešní jedné nejmenované diskuse, raději nezmiňuju
. jak to s dresscodem u mužů i u žen na svatbě. Jednoduché je, když je něco napsané na pozvánce, ale co když není?
Vždy jsem se řídila, že muž by měl mít aspoň na svatební obřad oblek + kravata + světlá košile (modrá, zelená, růžová (pro odvážné), bílá, světle šedá - prostě jednobarevná) nebo to tak není? Neměl by muž ladit se ženou?
Jak to je?
Co by si muž měl vzít na obřad kolem přírody (louky, řek a já nevím, co vše) ![]()
Co by si muž měl vzít na obřad na zámku na radnici a tak, prostě na ty formální?
Přijde mi, že se v tom asi ztrácím trošku
.
Tak my treba budem sladeny do modro-bile oba, vlastne vsichni 3 i s malym
vc. kytek a jelikoz jsem tehotna a uz mam solidni balon, budu mit bile saty sikovneho strihu (normalne z butiku, ne tehotenske svatebky) ke kolenum s malymi modrymi puntiky, modre bolerko a bile nebo modrobile balerinky, jeste nevim, pro ktere se rozhodnu - resp. do kterych nacpu ty svoje roztaple tapoty…a bilou kytku do vlasu s necim modrym… zenich svetle kalhoty a kosili, oboji s jemnym modrym prouzkem + sako a kravatu, mame to v kostele…malej (4r.) kosili a dziny, prip. nejake svetle kalhoty, podle pocasi.
Pokud by to na pozvance nebylo jasne uvedeno - treba typu prijdte neformalne, v dzinech…- tak muj chlap jde v obleku. My vetsinou barevne neladime. Pokud bych nevedela, zeptam se nevesty. Pokud to neni vylozene hipsterska svatba, tak se oblekem (pokud to neni smoking), nic neskazi. I na neformalnich svatbach byva starsi generace v obleku. Radeji nez v dzinach kdyz by je nikdo nemel.
Dresscode na normální, obycejne svatbe? Aby mi jako nekdo urcoval v cem mam jit normalni, beznou svatbu? Vzdycky jsem si myslela, ze staci se slusne obkeknout. Nikdy by me nenapadlo, na sve svatbe nekoho obtezovat dresscodem. ![]()
@tumpach Přijde mi normální jít na svatbu v obleku. Smoking by si bral, jenom kdyby to bylo uvedené na pozvánce. A méně formální oblečení by si manžel asi taky bral jenom, kdyby to bylo výslovně napsané. Méně formální oblečení vidím třeba jako letní plátěné kalhoty a košile. Džíny, to by mi nějak neladilo.
@srpen89 píše:
Dresscode na normální, obycejne svatbe? Aby mi jako nekdo urcoval v cem mam jit normalni, beznou svatbu? Vzdycky jsem si myslela, ze staci se slusne obkeknout. Nikdy by me nenapadlo, na sve svatbe nekoho obtezovat dresscodem.
no nemyslela jsem dresscode, ale prostě, co nosí na svatbu muži, tak jsem to myslela ![]()
Já jsem určitě pro oblek, košili a kravatu. Barvu košile přiznám se bych asi neřešila, já nemám nic ani proti sytějším nebo tmavším barvám, třeba bordó se mi docela líbí. Pokud partneři barevně ladí, je to příjemné pro oko, ale u nás se to stane většinou jen náhodně
Na vyloženě free svatbě jsem byla jen jednou, ale tam byl v džínách i ženich při obřadu, takže tam se to opravdu absolutně neřešilo, kdo v čem přišel
Manžel mě pak sepsul, že jsem ho donutila aspoň k dlouhým nohavicím, že mohl v pohodě jít ve sportovních kraťasech a ztratil by se v davu ![]()
@Michelle_M píše:
Já jsem určitě pro oblek, košili a kravatu. Barvu košile přiznám se bych asi neřešila, já nemám nic ani proti sytějším nebo tmavším barvám, třeba bordó se mi docela líbí. Pokud partneři barevně ladí, je to příjemné pro oko, ale u nás se to stane většinou jen náhodněNa vyloženě free svatbě jsem byla jen jednou, ale tam byl v džínách i ženich při obřadu, takže tam se to opravdu absolutně neřešilo, kdo v čem přišel
Manžel mě pak sepsul, že jsem ho donutila aspoň k dlouhým nohavicím, že mohl v pohodě jít ve sportovních kraťasech a ztratil by se v davu
ono opravdu záleží, v čem jde ženich a nevěsta, a od toho se to asi odvíjí
, ale asi se shodneme, že mužům i ženách, to musí slušet
?
@tumpach píše:
no nemyslela jsem dresscode, ale prostě, co nosí na svatbu muži, tak jsem to myslela
Tak proc pouzivas názvy, ktere vlastně ani tak nemyslíš?
A proc hned dresscode? Stacilo napsat „vhodné obleceni na svatbu“. Nechapu tohle pouzivani anglickych výrazu za kazdou cenu.