Svatba 2018

5896
19.8.17 00:35

Svatba 2018

Maminky, předpokládám, že tu je také někdo, kdo plánuje v roce 2018 svatbu. Chci se zeptat, jestli už máte naplánované výdaje a jaký máte rozpočet :lol:. Samozřejmě to bude vždycky víc, než si člověk myslí… :lol: :lol: :lol:

Dostal se někdo z vás s 80 lidmi pod 100 000 Kč? Obřad bude v zámecké zahradě, oběd pro rodinu a raut i pro přátele. Šaty hodlám koupit bazarové (klidně z Aliexpressu), prstýnky zvažujeme z chirurgické oceli, výslužky asi dělat nebudeme…květiny, líčení, koordinaci, vystoupení orientálních tanců atd. mi budou dělat kamarádky (vždy z oboru, ale ze známosti). To jídlo je hrozná položka, je vtipné, že když na oběd půjde skoro jen třetina hostů, tak to jídlo ve finále stejně vyjde ta tisícovka na osobu.

Nechceme mít největší svatbu v ČR, ale prioritou je moci tam mít lidi, se kterými chceme ten den prožít. Proto radši pošetříme na těch věcech okolo. Výzdobu budeme dělat s kamarádkou, propriety bazarové a z Aliexpressu.

Jak jste na tom vy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.8.17 02:50

Měli jsme mezi 80-90 lidmi a nepočítali jsme do rozpočtu šaty, líčení apod… Měli jsme to podobně oběd pro nejbližší, cca polovinu a zbytek večer na party…
Pro rodiče a svědky jsme ještě zaplatili ubytování…
A dostali jsme se na nějakých 220 tis…
Takže za mě se s 80 lidmi dostanete pod 100 tis. Leda že raut by byl formou fidlovačky u někoho na zahradě. To jídlo je obrovská položka.

Anonym z důvodu osobních údajů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.17 06:05

Nejlepší ušetření peněz je udělat svatbu odpoledne - bez oběda. Prostě obřad cca 14:00 a pak hned raut až do večera. S jídlem se to vždy přepískne, tam bych to taky nepřeháněla. Co je ale k nezaplacení je hudba - měli jsme kapelu a super!!!Výzdoba sálu, líčení a všechno ostatní jsem si dělala sama.

• Citovat
  • Upravit
1638
19.8.17 07:25

Já plánuju obřad az na 18 hod. Chci mit svatbu v patek abych měla ještě celej víkend na regeneraci :D Šaty asi z Alliexpresu, jsme omezení počtem míst v sále, takže max 70 hostů. Obřad na naší louce a prstýnky pro mě bílé zlato a pro chlapa asi stříbro, protoze ho stejně nebude nosit :D svatební dary taky nechceme, všechno máme tak Budem chtít penízky. No už to budu muset začít plánovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.8.17 07:44

@ančapepča nez saty z aliexpresu se mrknete na beremese tecka cz nebo nekde na bazarcitch…vidire realne foto, muzete vyzkouset kamosce za 5 poslali z ali tragedii a mesic pred svatbou byla stejnak v pujcovne pro saty.Ali je vabank.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.8.17 07:45

@ančapepča a jeste jen si overte zda vas nekdo z matrily v 18hod odda u nas delaji obrady max do 17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 08:25

Ano, 100 tis nám na podobnou svatbu stačilo, ale spoustu věcí jsme si dělali sami. Na oběd šla rodina ( i tak to bylo asi 30 lidi), raut jsme si dělali sami v prostorách pronajatych od místního spolku za pár korun, k pití nebyl tvrdý alkohol…podruhe už bych takovou opicarnu nedělala, za ty nervy a stres mi to nestalo. Za ty prachy bych dnes radeji letěla na nějakou hezkou dovolenou. :-)

• Citovat
  • Upravit
333
19.8.17 08:33

My meli skoro 80 lidi a 100 tisic nam na jidlo a vecerni raut stacilo. A to se hooodne panakovalo. Ale jidlo muze vyjit i za mene, zalezi hakou mas predstavu a jak moc lifi budou pit a co budou pit ???? Ale pokud si to chcete uzit a vasi pratele tez, tak s ostatnimi vecmi kolem bych pocitala taj 150. Nas to vyslo pres 200. Mela jsem vysoke pozadavky na vse a nejblizsim pratelum, kteri nam pomahali s pripravami a cele rodine, myslim tim i strycky a bratrance.. jsme platili i ubytovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 08:59

Ja se vdavala letos, obrad byl az ve 14h, potom raut pro vsechny (prijde mi dost nedustojne, vzit na obed jen rodinu a ostatni poslat na nekolik hodin jinam, at se zabavi. Zvlast, kdyz ti ty lidi davaji stejne dary/penize jako rodina. Ale to je muj nazor, ty si to udelej, jak uznas za vhodne.) Meli jsme 40 hostu. Vse jsme si zarizovali sami, pres zname, vse vcetne fotografa za opravdu hodne levno. Presto nas to vyslo na 80 tisic. Ale je pravda, ze prsteny staly dost (zlate) a saty jsem taky puvodne chtela objednat nekde z Ali, ale po procteni recenzi jsem mela nakonec z pujcovny takove, které mi sedely jako ulite. Tyhle dve položky staly 20 tisic, jinak vse ostatni bylo „levne“. A jidlo a piti jsme odhadli dobre, moc zbytku nebylo ☺

• Citovat
  • Upravit
2054
19.8.17 09:02

@Mari.G Pokud myslíš 100 tis. na celou svatbu, tak ti to nevyjde. Když si jídlo nechystáš sama, počítej tak tu tisícovku na hlavu jen jídlo a pití. Takže jediná šance udělat to někde na zahradě a chystat občerstvení sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
19.8.17 09:18
@ančapepča píše:
Já plánuju obřad az na 18 hod. Chci mit svatbu v patek abych měla ještě celej víkend na regeneraci :D Šaty asi z Alliexpresu, jsme omezení počtem míst v sále, takže max 70 hostů. Obřad na naší louce a prstýnky pro mě bílé zlato a pro chlapa asi stříbro, protoze ho stejně nebude nosit :D svatební dary taky nechceme, všechno máme tak Budem chtít penízky. No už to budu muset začít plánovat

jestli vas bude oddavat nejaky knez nebo nekdo z kostela tak mozna, matrika vas v patek v sest odda jen pres veeeeelice velke znamosti a hodne stesti, tomu bych fakt neverila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
19.8.17 09:26

U nás na svatbě bylo 25lidí a vše nás vyšlo asi na 55tisic, líčila me sestra, tytky a kvetinova výzdoba byla z mého oblíbeného šeříku, prstynky z chirurgie,… Tolik lidí do 100tisic mi přijde docela nereálné, jedině si pronajmout prostory a jídlo si osetrite vy, obsluhu Vám budou dělat třeba nějaký kamarádi, pití kupovat jen v akci, potom by jste se vejít mohl. Je pravda, ze u nás se pil dost tvrdý alkohol, někdo ho ani nechce, ale zase mi přišlo blbé dát jen nealko, pivo, víno, ségra pije vodku s fantou a nedovedu si představit, aby si musela něco platit, když jsme dostali od ni štědrý svatební dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.8.17 09:38
@Anonymní píše:
Ja se vdavala letos, obrad byl az ve 14h, potom raut pro vsechny (prijde mi dost nedustojne, vzit na obed jen rodinu a ostatni poslat na nekolik hodin jinam, at se zabavi. Zvlast, kdyz ti ty lidi davaji stejne dary/penize jako rodina. Ale to je muj nazor, ty si to udelej, jak uznas za vhodne.) Meli jsme 40 hostu. Vse jsme si zarizovali sami, pres zname, vse vcetne fotografa za opravdu hodne levno. Presto nas to vyslo na 80 tisic. Ale je pravda, ze prsteny staly dost (zlate) a saty jsem taky puvodne chtela objednat nekde z Ali, ale po procteni recenzi jsem mela nakonec z pujcovny takove, které mi sedely jako ulite. Tyhle dve položky staly 20 tisic, jinak vse ostatni bylo „levne“. A jidlo a piti jsme odhadli dobre, moc zbytku nebylo ☺

U nás se to tak dělá běžně s tou rodinou na obědě. Mít 40 lidí, taky to vezmeme jedním šmahem. Ale fakt, u nás tak funguje 8 svateb z 10 a lidé bez oběda většinou dávají menší finanční dar :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.8.17 10:02

Díky všem za příspěvky. V okolí někdo tvrdí, že mu to vyšlo, i když mně se to moc nezdá…Někdo tvrdí, že na darech se mu svatba téměř zaplatila, někdo, že nedostali zpět ani čtvrtinu. Takže se to těžko odhaduje :). Já byla na spoustě svateb, někde oběd jen pro rodinu (náš případ), někde se platil tvrdý alkohol (nikdo s tím problém neměl, však na finanční dar nejsou kolonky, kolik člověk musí dát…), někde se platilo ubytování, někde ne.

Nečekaně jsme koupili v Brně byt (po 1,5 roce hledání), ceny bytů zde možné vygooglit, takže se to trochu finančně zkomplikovalo. Já na RD. Rodině jsme slíbili, že se to příští léto vezmeme, i my sami víme, že jak to nestihneme, pak už na to nebude čas :lol:. Takže jak jsem psala, prioritou je pro nás tam mít lidi, které chceme. Máme kolem sebe takové okruhy lidí, že je třeba 12 lidí, co se stýkají jako uzavřená společnost, tam nejde vybrat, že těchto 8 na svatbu jde a zbylí mají smolíka… :zed:

Výzdobu a vše kolem si budeme dělat sami, jak jsem psala. Věci, na které nestačím, tak kamarádky…

A nechceme dělat svatbu v 10 lidech (to u nás není ani rodina, se kterou se opravdu aktivně stýkáme), to se můžeme jít klidně jen podepsat na matriku. A to nechceme. Řekli jsme, že buď na té svatbě s námi budou moci být kamarádi, nebo bez svatby. A už je to několik let, co jsme kvůli tomu bez svatby, tak mám z toho hlavu jako pátrací balon.

Zvažujeme několik variant:

• Zrušit oběd úplně a mít jenom raut. To jsem jako host zažila jen jednou a bylo to takové hodně zvláštní…
  • Neplatit tvrdý alkohol, nebo zaplatit nějaký „budget“ a poté už samoplátci.
  • Neplatit ubytování rodině. To nás dříve ani nenapadlo, ale sama rodina na nás tlačí, ať se na to vykašleme, že pár stovek je nezabije a nám to udělá obrovskou částku ušetřených peněz.

Tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.8.17 10:25

@Mari.G U těch „šetřících“ variant se mi líbí hlavně první. Osobně mi přijde nedůstojné dělit svatebčany na dvě kategorie. Trávit dvě tři hodiny jen s rodinou u svíčkové a ostatní poslat na chlebíček se šunkou někam do předsálí, ať se zabaví sami :roll:. Můj názor. Proto se mi líbí spíše varianta odpoledního obřadu a rovnou raut pro všechny dohromady, pokud chcete šetřit.
A ubytování, to je taky dobrý nápad. Pokud bych jela na svatbu někam daleko, počítala bych s tím, že si ubytování zaplatím sama (stejně jako dopravu).
S tím alkoholem je to složité - záleží, jací pijani se sejdou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný