Svatba 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5896
19.8.17 10:29

@renduli Díky moc. No, u nás je opravdu ta varianta oddělit oběd a raut naprosto běžná. Tady nikoho ani nenapadne, že to může být jinak. Svatby, kde jsme byli celý den, byly snad 4 a z toho na 3 jsme byli jako rodina. Máme v hostech vždy skupinky lidí po 4-16 lidech, nikdo by netrávil pauzu sám nebo ve 2. A vždycky jsme se šli v takové situaci najíst a než jsme dali kafe, šli jsme na raut. V podstatě vždycky jsme tam přišli o něco později :lol:. Takže s tím nějaký problém úplně nemám. Uvidíme, v kolik vyjde obřad, ještě budou dořešovat čas na matrice. Pokud po obědě, tak je to asi jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.8.17 10:35

@renduli A k těm pijákům je to tak, že v mojí rodině tvrdý nepije v podstatě nikdo, pokud je pivo a víno. Max. když se někdo zeptá, jestli může nalít. Asi by si třeba panáčka nechali dát, ale myslím, že ne aktivně. U přítele v rodině je pár lidí, co si dají, ale rozhodně znají svou míru, jen na chuť. A kamarádi z vejšky, tam se pije, ale zase jsou zvyklí si vše vždy platit, protože by se novomanželé fakt nedoplatili :-D. A dát třeba x tisíc za skupinu 10 lidí jen za tvrdý, když zbytek v podstatě tvrdý nepije, se mi moc nelíbí…Proto jsme zvažovali i ten budget…aby si mohli dát všichni rozumné množství a kdo se chce po půlnoci ztřískat, už by jel za svoje.

Kamarádka to měla dokonce tak, že jsme měli odznáčky, kde personál viděl, zda jsme rodina nebo ne. Na stolech byla bowle a karafy s vodou a citronem zdarma a zbytek pití jsme jeli komplet za svoje. A nic jsem proti tomu neměla. Za ten večer jsem utratila určitě do 500 Kč, myslím, že fakt i míň. Je to stejný podnik, kde budeme mít svatbu my, ceny odpovídají cenám, jako kdyby tam přijel sám host do restaurace. Utekli jsme z Brna, tam bychom vyplázli 20 000 Kč jen za pronájem místnosti atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
19.8.17 10:55

Ja bych obed nechala, je to takove tradicni a docela bezne, ze je to jenpro rodinu, pripadne nejblizsi pratele, kteri treba i dost pomahali s pripravami. Ubytovani si mohou klidne taky zaplatit samy. Ale co mi prijde divne neplatit jim tvrdy alkohol. Udelala bych vyber, ktery maji zadarmo a kdyby chteli nejakou extra tridu, tak at si ji zaplati. To mi prijde normalni. Neda se rict, kolik se vybere na darech. Ja rozlisuju komu jdu na svatbu, jak moc dobra a blizka kamaradka to je, ale obvykle davame 1000 kc za hlavu, ale kdyz je to mnohem blizsi, tak davame i vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.8.17 11:46

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…bude nás oddávat náš starosta, velice dobrý kamarád a věřím, že má páky na to aby přijel někdo z matriky. Tak Prosím držte palce ať nám to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
19.8.17 11:49

@kavulenka Děkuji za tip. Já po všech zkušenostech s Alíkem tomu moc nevěřím, ale kamarádce přišly opravdu krásné šaty. Ale Já když si koupím trpaslíka tak mi vyroste, takže si myslím, že by mi přišel nejakej hadr na nádobí. Mam na to ještě rok, ale už přemýšlím co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.8.17 12:12

@helcisek S tím výběrem alkoholu to je dobrý nápad, to nás nenapadlo. My o nezaplacení tvrdého neuvažovali, jen jsme přemýšleli, zda to omezit na nějaké lidské množství. Jen jsem chtěla demonstrovat, že všude to je jinak a nikde jsem si jako host nepřišla méněcenná nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 13:01

My měli svatbu 2 měsíce zpátky. Lidí okolo 65 a pod 100 tis. jsme se nevešli. Jen jídlo a pití vyšlo na minimálně 50 tis. Přitom jsme měli takovou klasickou svatbu, nic extra jsme si nevymýšleli. Ale ono se to nasčítá hned. Pozvánky 2,5 tis., prstýnky jsme chtěli kvalitní, takže máme bílé zlato za 10 tis., květinová výzdoba 5 tis. dorty + cukroví 8 tis., moje šaty 4 tis., manžela kvádro 5 tis., kapela 4 tis., fotograf, výzdoba sálu, aut, boty, holoubci, šperky, kadeřnice, líčení, hlídání pro děti + oblečení, ubytování pro hosty, líbánky,…byla potřeba spousta drobností, ale 90 % nákladů se nám vrátilo z darů.

Ať vám vše vyjde podle představ :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.17 13:05

Ještě podotknu, že bych si šaty z Ali nekupovala. Já koupila úplně nové, přímo ze salonu za 3,5 tisíce. I mi je přešili na míru, dali do čistírny, vyžehlili, půjčili spodničku. Za nic z toho jsem si nepřiplácela a šaty jsem měla opravdu krásné, zůstali mi doma a za minimální částku :)

• Citovat
  • Upravit
5896
19.8.17 22:50
@Anonymní píše:
My měli svatbu 2 měsíce zpátky. Lidí okolo 65 a pod 100 tis. jsme se nevešli. Jen jídlo a pití vyšlo na minimálně 50 tis. Přitom jsme měli takovou klasickou svatbu, nic extra jsme si nevymýšleli. Ale ono se to nasčítá hned. Pozvánky 2,5 tis., prstýnky jsme chtěli kvalitní, takže máme bílé zlato za 10 tis., květinová výzdoba 5 tis. dorty + cukroví 8 tis., moje šaty 4 tis., manžela kvádro 5 tis., kapela 4 tis., fotograf, výzdoba sálu, aut, boty, holoubci, šperky, kadeřnice, líčení, hlídání pro děti + oblečení, ubytování pro hosty, líbánky,…byla potřeba spousta drobností, ale 90 % nákladů se nám vrátilo z darů.Ať vám vše vyjde podle představ :palec:

Díky moc za konkrétní částky. Pozvánky budeme mít o tis. levnější, ale to se někde zase nažene. Prstýnky zvažujeme chirurgickou ocel, dále bez holoubků a líbánek. A co je hlídání pro děti? :D :D :D To ubytování zvažujeme. Část rodiny do nás hučí, ať jim to neplatíme, že snad rodina ráda přijede na svatbu a když budou chtít přespat, zaplatí si pokoj. Ale zatím jsem neslyšela o nikom, kdo by jim to neplatil…A nevím, jak to říci zbytku - že je to na nich, nebo nevím. Když to řekneme takhle, asi bude každému blbé si to nezaplatit. Na druhou stranu to platit jen některým (tety, bratranci) a rodičům a bližší rodině ne…To bude ještě oříšek. Svatba bez ubytování nelze, jsme oba z jiného města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.8.17 22:52
@Anonymní píše:
Ještě podotknu, že bych si šaty z Ali nekupovala. Já koupila úplně nové, přímo ze salonu za 3,5 tisíce. I mi je přešili na míru, dali do čistírny, vyžehlili, půjčili spodničku. Za nic z toho jsem si nepřiplácela a šaty jsem měla opravdu krásné, zůstali mi doma a za minimální částku :)

V okolí několik holek kupovalo z Ali šaty a zcela bez problémů. Já bych ale nechtěla přímo od nich kvůli netrefení velikosti a střihu. Ale nevadilo by mi koupit je od někoho, kdo už je použil. Kdybych narazila na nabídku, jakou jste chytla Vy, tak jdu do toho určitě! Ale zatím jsem o tom neslyšela, o takové haluzi :mrgreen:. A půjčovné je u nás na ten víkend za cca 12 000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 23:05
@Mari.G píše:
Díky moc za konkrétní částky. Pozvánky budeme mít o tis. levnější, ale to se někde zase nažene. Prstýnky zvažujeme chirurgickou ocel, dále bez holoubků a líbánek. A co je hlídání pro děti? :D :D :D To ubytování zvažujeme. Část rodiny do nás hučí, ať jim to neplatíme, že snad rodina ráda přijede na svatbu a když budou chtít přespat, zaplatí si pokoj. Ale zatím jsem neslyšela o nikom, kdo by jim to neplatil…A nevím, jak to říci zbytku - že je to na nich, nebo nevím. Když to řekneme takhle, asi bude každému blbé si to nezaplatit. Na druhou stranu to platit jen některým (tety, bratranci) a rodičům a bližší rodině ne…To bude ještě oříšek. Svatba bez ubytování nelze, jsme oba z jiného města.

Když jsme se brali, synům bylo 1 rok a kousek a druhému 2 roky a kousek :lol: Měli jsme domluvené 2 holky, které nám kluky dali spát během dne, dali jim najíst, prostě je zabavili, když byli protivní a my se jim nemohli věnovat. Také kluky večer uspali a pak čekali na nás, než jsme došli domů. A ještě, že jsme je měli. Starší synek se to ráno špatně vyspal a co byl s námi, jen po mě lezl a řval. Takže ho holky vzali ven a byl spokojený :lol:

K ubytování. Pro nás bylo samozřejmé těm, co chtěli to ubytování domluvit a zaplatit. Brali jsme se na Moravě a má rodina a hosté byli z Prahy, takže těm bylo potřeba zajistit nocleh. Pak pár kamarádům, ale zbytek bydlel v okolí, tak se dopravil sám, většina mohla dojít domů pěšky.

K šatům. Nevím, ale z netu bych fakt nekupovala. Co když ti pak nepadnou? :) Pokud si z Prahy, můžu ti dát typ na svatební salon, kde jsem koupila šaty já. Ale i šaty mé velikosti mi museli upravit na míru. A že na nich bylo práce. Nebo mrkni na výprodeje z loňských modelů ;) Já také počítala s částkou 12 tis. jen za vypůjčení, ale vybrala jsem si právě starší model, kde všechny loňské byly za symbolickou částku 3.333,–. Přitom šaty byly nové, jen už asi nebyly IN :lol: s tím, že všechen ten servis byl k tomu zdarma. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5896
20.8.17 00:17
@Anonymní píše:
Když jsme se brali, synům bylo 1 rok a kousek a druhému 2 roky a kousek :lol: Měli jsme domluvené 2 holky, které nám kluky dali spát během dne, dali jim najíst, prostě je zabavili, když byli protivní a my se jim nemohli věnovat. Také kluky večer uspali a pak čekali na nás, než jsme došli domů. A ještě, že jsme je měli. Starší synek se to ráno špatně vyspal a co byl s námi, jen po mě lezl a řval. Takže ho holky vzali ven a byl spokojený :lol:

K ubytování. Pro nás bylo samozřejmé těm, co chtěli to ubytování domluvit a zaplatit. Brali jsme se na Moravě a má rodina a hosté byli z Prahy, takže těm bylo potřeba zajistit nocleh. Pak pár kamarádům, ale zbytek bydlel v okolí, tak se dopravil sám, většina mohla dojít domů pěšky.

K šatům. Nevím, ale z netu bych fakt nekupovala. Co když ti pak nepadnou? :) Pokud si z Prahy, můžu ti dát typ na svatební salon, kde jsem koupila šaty já. Ale i šaty mé velikosti mi museli upravit na míru. A že na nich bylo práce. Nebo mrkni na výprodeje z loňských modelů ;) Já také počítala s částkou 12 tis. jen za vypůjčení, ale vybrala jsem si právě starší model, kde všechny loňské byly za symbolickou částku 3.333,–. Přitom šaty byly nové, jen už asi nebyly IN :lol: s tím, že všechen ten servis byl k tomu zdarma. :palec:

Jo, takhle. Tak nám malého budou hlídat prarodiče na svatbě. Počítám, že asi budu ještě trochu kojit, takže musí být někde poblíž. Ale uvidíme, jak to zvládne.

Jinak já PSALA NĚKOLIKRÁT, že je sama objednávat z Aliexpressu NECHCI (právě kvůli tomu, že nemusí sedět), ale mraky holek už je mají v ČR a jdou u nich vyzkoušet a odkoupit. Jinak jsem z Brna, takže Praha je, bohužel z ruky…Ubytování budeme domlouvat všem, tj. rezervovat hotel, ale platit ho 80 lidem fakt nemůžeme :lol: :lol: :lol:. Část rodiny si to chce platit sama, nebo máme v okolí 2 chaty, kam by jeli. Ale co s tím zbytkem. Přece to nemůžu platit manželům tetiček a vlastním rodičům ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.17 09:14

Co se týká ubytování, my neplatili ubytování nikomu, ale svatba byla do 60minut autem pro všechny. Přespávali téměř jen kamarádi, a ti si sami platili camp, nebo spali v lese. Brali jsme se před dvěma lety v menším městě. asi tak 50 lidi na oběd + 70 navíc večer, a bylo to zhruba 130 000, oběd a pití profesionální (podmínka půjčení sálu), jídlo na raut z většiny od příbuzných, včetně dortu (není započítáno v těch 130 000) s mírně liknavou profi obsluhou, ženich ve svém „civilním“ kvádru, já šaty asi 5000, fotograf darem, něco stál kameraman. Kytky 11000, to mě málem kleplo. Kadeřnice s líčení asi 2000. Prstýnky kolem 10 000, původně jsem chtěla ch. ocel - ale prý je to velký problém, když ruka oteče třeba při úraze, že není moc jak ten prsten přeříznout a je to problém, tak máme zlatý. Priplatili jsme si za pohodlnější tvar a jsem ráda, manžel ho proti všem očekáváním nosí.
Tvrdej jsme neplatili, ale platili jsme nějaký taxíky asi 3000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
20.8.17 22:39

@malytlustyhroch Díky za reakci. U nás to budou mít všichni až na cca 5 lidí domů do hodiny s rezervou. Nicméně je to prostě v jiném městě, takže v noci pouze autem a bez alkoholu. Moje rodina si to chce zaplatit sama (část z nich) a zbytek myslím, že to vezme v pohodě. Ale co ta druhá strana, kde to nikdo nenabídl :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.10.17 21:30

Také plánuji svatbu v roce 2018…Budu to řešit tak, že koho budeme chtít mít na after party, tak dostane s oznámením lísteček, že ho srdečně zveme na,,mejdan,,,ty co se budou chtít přijít podívat na obřad, tak dle oznámení vyčtou kdy a kde a ty co jsou zvaní na party cca 40 lidí, tak to již budou mít psané ve zmiňovaném lístečku s pozvánkou…obřad a party bude od sebe cca 10km a všichni jsou z okolí…oběd plánujeme jen s rodinou + svedci a fotograf…chceme se vzít ve 12hodin, pak obed, nejaké focení a od čtyř už mejdlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný