Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, taky plánujeme příští svatbu. Konkrétně v červnu. Datum i místo už máme vybrané, i když je to hodně dopředu. Když bude hezké počasí, obřad i hostina bude venku na louce, pro případ deště bude připraven sál v myslivně. Rozpočet zatím nemáme, ale nějaké veliké částky si moc nemůžeme dovolit. Stejně nám nejvíc záleží na tom, že budeme spolu
Takže výzdobu si budeme dělat sami, tvoření a dekorování mě baví, účes s mamčinou pomocí bych zvládla taky. Vždy mě česala na plesy, do tanečních atd. Chtěla bych květinový věneček do vlasů
Oběd bude vcelku netradiční, jako hlavní chod bychom chtěli kančí nebo srnčí guláš, další chody ještě musíme vymyslet, jako předkrm by možná mohla být zvěřinová paštika s pečivem? Co byste mi poradili? A jako svatební dort chceme dort mrkvový, ten oba milujeme ![]()
Jo, a líbilo by se mi, kdyby měl přítel místo normálního obleku mysliveckou uniformu ![]()
Holky jak se pohybuje pujčovné šatů? svatbu budeme mít v sobotu tak od čtvrtka či pátek a v pondělí vrátit..ne nějaké moc honosné šaty, mám ráda jednoduché šaty…
@Romikulada pujcovala jsem si letos v lete za 8500, stredocesky kraj, nijak moc honosne saty to nebyly.
My máme ještě letos malou svatbu a nechala jsem si šaty ušít přímo na míru těhotného břicha ![]()
Stálo mě to cca 3000, hotovo za 14 dní, paní mi je víceméně navrhla na základě mé nejasné představy. ![]()
@Mari.G píše: Šaty hodlám koupit bazarové (klidně z Aliexpressu)Máš už nějaké zkušenosti s Aliexpresem? Dají se šaty popřípadě vrátit, když mi nebudou sedět? Koukala jsem, mají tam hezké a levné, ale s nakupováním oblečení přes internet nemám zkušenosti.
@KateřinkaB spis nez z Ali bych se mrkla na.saty tady, daji se pekne koupit uz od nejakych 2000 a nebo nechat usit. Z te Ciny nikdy nevis, co ti realne prijde ![]()
@Jitul.kaaa9 píše:
@KateřinkaB spis nez z Ali bych se mrkla na.saty tady, daji se pekne koupit uz od nejakych 2000 a nebo nechat usit. Z te Ciny nikdy nevis, co ti realne prijde
Já jsem tak levné šaty tedy v ČR nikdy neviděla. Máte tip???
@Mari.G píše:
Taky jsem zatím na tak levné nikde nenarazila, pár jich je na internetu, ale někde v obchodě těžko. A stejně většinu šat co prodávají u nás, tak šijou v číně
Ale i tak mám v plánu se jít podívat do nějakého obchodu a vyzkoušet.
@Mari.G píše:
Já kupovala šaty v Praze přímo v salónu za necelé 4 tis. s tím, že mi je přešili na míru, poslali do čistírny a vyžehlili
Teď mi leží ve skříni a pokusím se ještě dál prodat klidně za stejnou částku
Dokonce mi k nim darovali spodničku. Mohla jsem si v tom stejném salónu půjčit šaty na 2 dny za 12. tis. nebo si je koupit za tuhle směšnou částku a že jich bylo na výběr ![]()
@Mari.G @KateřinkaB bud z vyprodeje ze salonu, to byvaji levne a nebo ruzne eshopy, zalezi jakou mate predstavu. Ale treba docela pekne jsem videla myslim na bonprixu a staly 2000. To uz jsem ale mela vybrane ty sve a ty mi proste sedli a naprosto odpovidali moji predstave, takze uz jsem dal nehledala. Koupit je tady (ikdyz je sijou v cine) je asi lepsi, kdyz ti nebudou sedet nebo budou v realu vypadat jinak, tak je vratis. Ja z Ciny nakupuju casto, ale spis drobnosti, u kterych me pak pripadne nemrzi, ze to neni ono, protoze si nedokazu predstavit, jak bych to vracela. Snad i to postovny by pak stalo vic nez ty saty ![]()
Ahoj, nemel by nekdo tip.nebo svuj vlastni seznam co vse zaridit, na co myslet aby vse klaplo?
@Lilikaspi
Předem
Místo obřadu a hostina - termín
Matrika - termín a čas sňatku případně se píše žádost o konání sňatku na jiném místě než je oficiální. Šaty - s ohledem na termín
Kadeřnice, manikůra, líčení aj. - domluvit, zda bude volná
Hudba
Fotograf
Hostina, dort cukroví
Případné výslužky
Svatební oznámení - pozvánky hostům
Svatební dary - je dobré se předem domluvit, jestli chcete svatební dary a v jeké formě
Na svatbu - výzdoba - místo, auta, úklid aut
- zasedací pořádek
- naplánovat harmonogram odjezdů aut atd.
- hudba při obřadu
- řidiči - případné přespání rozvoz lidí - kdy focení aj.
@Lilikaspi zkus web beremese.cz tam je všechno a je tam také diskuse. Nejdřív bych si rozmýšlela termín a místo obřadu a hostiny a pak to rychle zamluvit. Ostatní - šaty, kytky, prsteny, výzdoba to se dá řešit o něco později.
Pokud nektera shanite tehotenske saty, mam velice dobrou zkusenost se znackou Tiffany Rose ![]()
Saty jsou nadherne a za cenu pujcovneho, pak je prodate bez problemu dal ![]()
@janickaIII hostinu budeme muset asi resit nekde kde bude mozne I ubytovani, budeme asi 3kojici tak aby byl nejaky pokoj kde by se dalo odbehnout ![]()