Dárek pro hostitelku

1862
14.8.17 09:29

dárek pro hostitelku

Ahoj, prosím o radu nebo spíš tip, jaký dárek koupit hostitelce. Je to Američanka, manželka mužova obchodního partnera, je pozvaný k nim domů. Co dovést hostitelce? Musí se to taky dát převézt přes oceán, takže kytka a bonboniéra asi nepřipadá v úvahu :-) Známe se už pár let a máme docela přátelské vztahy, ale neznáme se zase nějak důvěrně. Moje fantazie je dost omezená a já nevím, co by jí mohlo udělat radost. Za vaše tipy budu vděčná! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
14.8.17 09:38

@Anys29 Pokud nechce muž koupit kytku a bonboniéru tam, tak se vozí tradiční české věci: becherovka, nějaký kousek cibuláku nebo skla, pokud mají dítě, tak nějaká dřevěná hračka, a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
14.8.17 09:38

Nějakou českou specialitu - lázeňské oplatky, Becherovku nebo české/moravské bílé víno (ale vlastně nevím, jestli se smí alkohol převážet, nelétám). Záleží, jak moc luxusní ten dárek má být - napadá mě třeba i něco z českého skla nebo porcelánu (kdyby se to důkladně zabalilo mezi oblečení a nebylo to něco echt křehkého a členitého, mohlo by to přežít - nebo si to vzít do příručáku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
14.8.17 09:39

@Slečna Ferka Safra, bylas rychlejší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.8.17 09:47

Jj vozili jsme becherovku, ceske sklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
14.8.17 09:49

@Slečna Ferka @klamonožka Díky. Děti už mají velké. Pro chlapa se poveze včelovina, akorát si taky musím nastudovat, jak to je s převážením alkoholu. Do skla nebo porcelánu se mi moc nechce. Ale ještě jsem prohnala internet a nějaké tipy už mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
14.8.17 09:50

@Šarlota4 A může se alkohol převážet v zavazadlovým prostoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
14.8.17 09:50

Špatné okénko, ale když už sem píši, tak já bych vzala nějakou vázu z českého skla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.8.17 09:56

Pěknou knížku o ČR s hezkými fotkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
14.8.17 09:56

Nebo nějaký šperk z české dílničky, ze dřeva, keramiky… záleží, jaký má paní vkus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.8.17 10:03
@Anys29 píše:
@Šarlota4 A může se alkohol převážet v zavazadlovým prostoru?

Jj my jsme vezli normalne. Origo zabaleny a v kufru. Takhle muzes vzit i tu bonbonieru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
14.8.17 10:05

@mischelinka V ČR byli, ale uvažovala jsem o české kuchařce v aj. Ona je v domácnosti, tak ať má inspiraci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
14.8.17 10:53

Ta kuchařka nemusí být špatná.
Muž vezl knížku o městu, kde bydlí - v angličtině (paní byla židovka z Maďarska a jedno dítě má ve Francii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
14.8.17 23:20

A co nejakou broz s ceskym granatem? Napr. http://www.bohemia-garnet-jewellery.cz/…s-granaty-rh
Je to ceske, lehke na prevoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný