Svatba 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
17.5.18 19:04
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat jaké příjmení budete mít po svatbě, jestli klasický ová nebo mužský tvar? Já se nemůžu rozhodnout, přítel má jméno cizí a relativně dlouhé

V cizím jazyce klidně bez -ová, v češtině vždy s -ová. Kateřina Konvalinka Průšová a Emma Smetana jsou důkazem toho, jak trapně to vypadá. Ale když to někomu trapné nepřijde, ať je třeba Eva Tečka Čárka.

• Citovat
  • Upravit
3594
17.5.18 19:08

Mám -ová plus k tomu své rodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
17.5.18 19:23

@Kobliha51 tak na Smetanu si vždy vzpomenu a automaticky mi naskočí že to je trapný a připomíná mí to smeták :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
17.5.18 19:51
@ka2ka píše:
@Kobliha51 tak na Smetanu si vždy vzpomenu a automaticky mi naskočí že to je trapný a připomíná mí to smeták :think:

Jo to je hodne trapny.
Zijeme v de a mam normalne ova :mrgreen: uz tak mi staci, ze to vyslovuji jinak a takhle nejsem aspon zubr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.5.18 07:35

Nemám -ová, ale jen -á. Mužský tvar bych si nenechala, připadá mi to jako trapná snaha být zajímavá. Běžně jezdíme pracovně do zahraničí a jednáme s cizinci, kupodivu nikdo s -ová problém neměl, je to náš zvyk a respektují to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
18.5.18 08:55

@Froseth taky si myslim, ze s tim nemaji problem, jeste jsem nenarazila na nikoho, kdo by se nad tim pozastavil, urady, porodnice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
11.6.18 14:45

@Klaudinacek Já je kupovala v Salonu Brigit, ale úplně 100% doporučit to nemohu, byť šaty jsou krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
11.6.18 15:42

@Klaudinacek ja hledala kdysi inspiraci mrkni na adina svatebni salon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie