Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci koupit pro deti ba vanoce. Ty plastove mi prijdou hrozne vetche. Ale zas nechci za to dat majlant. Nemate zkusenost? Jaka levnejsi je dobra a variabilni? Aby nebyl jen jeden zpusob, jak to postavit. Diky.
Máme tuhle:
http://www.easytoys.cz/…-BI1283.html?…
Je super, ale moc na sobě nedrží ty dílky a dětem se to často posune a kulička už nepropadne. Ale vyhrajou si s ní dost.
@Sane Diky. Koukala jsem na ni. To me teda trochu stve. Bych cekala, ze drevo bude drzet. Tak uvidime. Treba jeste nekdo prida tip.
Já se dívám po Hubelinu. Je plastová, ale není vetchá. Je ale bohužel i drahá. My máme doma duplo, takže budu kupovat jen nějakou startovací sadu bez kostek.
@Genovesa Myslím, že to tak bude u všech. Chtělo by to, aby tam byla třeba nějaká drážka, do které ty dílky zapadnou jeden na druhý. Kupovala jsem to minulý rok třileťákovi a někdy se stalo, že si do toho omylem drcnul třeba loktem. Pak buď spadne nebo se posune. V tomhle je možná stabilnější ta k lego duplo. Ta je ale zase dražší a plastová.
Ale nějak si neztěžuju, hrajeme si s ní rádi
Nadherna drevena je Trix trax (tusim), stavi se na takove kostky s vystupkama a drzi dobre. Ale bohuzel je draha jako blazen.
My máme Lenu, male deti to samy postavit nezvladnou, protoze dily drzi dost pevne u sebe, ale vyhrat se s ni da. A je zas extremne levna, takze muzes koupit dvě tri velke sady a bude to spousta dilu a moznosti ke staveni.
Máme taky Hubelino, je to plastové, ale super drží, dá se kombinovat s Duplem, takže to má pak spousty kombinací, ale je to dražší.
I já hlasuju pro Hubelino (pokud máte doma dostatek Dupla), je to fakt plně kompatibilní, my nejprve pořídili 30 dílků bez kostek (jen ta korýtka), ale děti to hrozně bavilo a spotřebovali na dráhu vždycky moc kostek a pak neměli na domečky a další dílka, takže jsme přikoupili základní kostky a jedno rozšíření těch korýtek na kuličky najdou ještě pod stromečkem. Cenově je to masakr, ale když jsem se dívala na dřevěné kuličkodráhy, tak při stejné délce dráhy a počtu zatáček a dalších prvků, vyjdou ty dřevěné dráž.
@ZuzanaT @zrcadlo A odkdy zvládly děti to Hubelino stavět? Chci to dát na Vánoce malému, bude mít 2,5. Ale rozhoduju se, jestli nekoupit jen víc Dupla a s Hubelinem počkat na léto na narozeniny.
@Šmušmu píše:
@ZuzanaT @zrcadlo A odkdy zvládly děti to Hubelino stavět? Chci to dát na Vánoce malému, bude mít 2,5. Ale rozhoduju se, jestli nekoupit jen víc Dupla a s Hubelinem počkat na léto na narozeniny.
Syn to dostal k třetím narozeninám, a jednoduchou dráhu zvládne, učí se princip „shora dolů“ a zkouší to, a jeho roční ségra si zvládne dát dvě účkové zatáčky k sobě a udělat si tak ovál, a prohání kuličku jen v tomhle jednoduchém korýtku. Ale složitější dráhy samozřejmě dělám já nebo manžel. Skvělé jsou ty Hubelino podložky, narozdíl od té velké duplácké nepruží, takže se jakýkoliv výtvor na tom dá kamkoliv přenést (u té zelené z Dupla pořád něco padá).
A největší úspěch mělo, když jsme koupili za pár korun obyčejný pytlík cvrnkacích kuliček, a pouštěli jsme je po velké složité dráze, byl to rachot, bylo toho hodně, a děti se mohly zbláznit radostí (protože ty větší plastové nedělají tolik hluku a hlavně jich je málo - a přikupovat 12 origo kuliček za 250Kč může snad jen blázen).
@Šmušmu My Hubelino dostali, až když bylo synovi necelých 4, takže ten staví sám. Ale kouká na to ještě ne roční dcera a zvládne pouštět kuličky (a taky rozebírat). Každopádně to baví i tatínky. Jako bonus bych viděla, že tam jsou i atypické kostky 3×2 a 2×1.
V ploše to zvládne postavit každý, s tím, že se udělá jen vyvýšený start. Budování do výšky, třeba i s tunely už je složitější.
@zrcadlo @ZuzanaT Asi to koupím na hraní pro nás dospělé s tím, že časem si s tím začne hrát i malý.
Podložku mám v plánu od nich určitě koupit, u nás jsou ty lego podložky ve všech hračkářstvích stejně už asi 2 měsíce vyproané, navíc jsou menší za víc peněz. A s těma obyčejnýma kuličkama už mě to taky napadlo, že by to byla alternativa za drahé originál kuličky, tak jsem ráda, že mi potvrzujete, že to půjde. ![]()