Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakou mají vaše děti dřevěnou vláčkodráhu? Líbí se mi Bigjigs Rails, stojí za to? Je třeba jiná značka lepší v dokupování vláčků či kolejí? Hlavně cenově? ![]()
@Maty1989 my jsme kupovali za par korun v ikee, dřevěné koleje a vláčky a pak jsme dokoupili i lokomotivu co jezdí sama…
Ony jsou snad všechny kompatibilní. Takže základ nějaký levnější (my máme Ikea) a pak dokupovat případně i z jincýh značek.
My máme mix všeho, Maxim, BJ, Ikea. Snad jen z Tesca nic. Všechno super. Brio je snad nejdražší, od těch asi nic nemáme.
Nejvíc jsem kupovala v A-toys http://a-toys.cz/
a OK-hračky
Cenově vyšly nejlépe. Je to ale už 2-3 roky. Chce se to podívat na Heuréku, porovnat ceny, i dopravy.. Ale někdy v listopadu bude den dopravy zdarma. Mašinkám zdar. ![]()
@Maty1989 ono to je vcelku jedno, co se koupí, všechny koleje jsou kompatibilní. Liší se třeba jen provedení výhýbek, mostů a dalších kravinek. Vláčky se se mi jako jediné líbí od Bria, ty jsou promakané a není to jen špalíček dřeva pomalovaný barvičkama, máme teda jak dřevěné, tak i plastové šaliny, elektrickou mašinku, odpojovací mašinku, prostě pár kousků tak, aby se dala udělat prima dráha. Takže my máme doma koleje brio, woody, maxim a vláčky Brio. Rozdíl tam je v ceně, jako určitě touto značkou to není šlápnutí vedle, je to skoro stejný jako ten maxim, co dostal syn a tam byly moc hezké koleje, vláčky teda nic moc, ale koleje krásné ![]()
Doporučuji v lidlu, super cena i kvalita. Každý rok je v letáku v půly listopadu jsme kupovali v loni. Ale bytka byla, to jo..
Prodávali ji v Lidlu předloni i loni (myslím, že někdy v listopadu), tak snad budou i letos ![]()
V Tescu jsou v tomto období pravidelné slevy na hračky - každoročně tam vídám i tyhle vláčkodráhy (myslím, že značla Carousel-jejich privátní, nebo tak nějak), a jsou výborné ![]()
Koupila sem tam okolo dvou stovek větší krabici (koleje na „osmičku“, most, dvě lokomotivy, pár vagonků a nějaké „blbinky“ k tomu.
@Mar__tanka1983 Myslíš že už jsou slevy na hračky, já myslela že jsou až těsně před Vánoci nebo až po Vánocích.. My tam byly před 14dny a slevy žádné..
@Maty1989 začali jsem tou z Ikey a dokupovali jsem i jinde. A pak jsem přešli na vláčky od Lega (duplo), ty jsou také super.
Já doporučím začít nějakou ne moc drahou sadou a potom dokupovat. U nás se dráha zatím moc nechytla a leží v krabici.