Dřevěná podlaha

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
22.11.21 20:45

My máme všude - taky v kuchyni. Já nesnáším studenou nebo plastovou podlahu. Je to dražší, ale krásné. Máme takové ty vícevrstvé lakované podlahy ( „masiv“ jsme nechtěli, pod to jdou tuny lepidla). Vytírám normálně, žádná špeci údržba. Už je to pár let a nic se neděje - jenom pár ryh pod židlema. V kuchyni vypadá pořád jak nová. Rýhy mi nevadí - pod stolem stejně nejsou vidět a naše nožky si užívají :palec:. Ještě lepší na pocit jsou palubky - ty máme v patře. Trochu více se ničí než ty dřevěné s vrstvou dubu nahoře, ale po cca. 5 letech vidět poškrábání jenom kolem nožek postelí. Jinak jsou stále stejně krásné. Vody bych se nebála - kdyby mi se v kuchyni vylila třeba myčka, stejně bych podlahu měnila i kdyby nebyla dřevěná - už jenom kvůli plísni.

• Citovat
  • Upravit
amuse bouche
22.11.21 20:46
@Lucie_Sx píše:
Zalezi, co presne myslis drevenou podlahou.
Klidne i do kuchyne.
Mame prkna, ale je to poskrabane jak sfine. Az to bude hnusne moc, zbrousime a preolejujem.
Takovy dub by byl urcite lepsi, ale ta cena, no.

Ano, mluvím o dubových prknech. V obýváku prošly za 15 let impregnací červeným vínem, kafem, běžně vodou, jídlem všeho druhu i konzistence. Jsou stále fajn, stačí vyluxovat, vodu používám minimálně, stačí setřít ubrouskem. Netvoří se spáry, kam by zapadal bordel, jsou to vyschlá prkna. Cena je odpovídající, myslím si.
Nicméně v kuchyni pod sporákem bych trochu váhala s touto podlahovou krytinou, ale zase ta olejáda z pánve ušetří za tu tvou impregnaci :D

• Citovat
  • Upravit
60142
22.11.21 20:51
@Zumpa píše:
Asi neumíš drobit ;)

3 haranti, dve kocky, jedno stene :mrgreen:

Veci jsou od toho, aby se pouzivali. Nechali jsme si udelat velky masivni stul a je super, jak na nem pribyvaji sramy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.21 21:09

Jak jsem psala, skrabe se to, ale mame proste mekci drevo.
Nevim, co by se tomu v kuchyni melo stat jeste dalsiho…?
Teda krome vytopeni, to je pak prusvih.

Jinak my mame v kuchyni dlazbu a nic moc, cokoliv spadne, tak se fakt rozbije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolxx
22.11.21 21:17

Vinyl se taky poškrábe.. a dřevěnou podlahu můžeš zbrousit a je jako nová zase. V kuchyni bych se jen bála nějakého vyliteho oleje, nebo u štěněte nebo jiného zvířete že ji počurá když bude samo doma, jinak nevidím problém..

• Citovat
  • Upravit
34322
22.11.21 21:19

Jak jsem psala, skrabe se to, ale mame proste mekci drevo.
Nevim, co by se tomu v kuchyni melo stat jeste dalsiho…?
Teda krome vytopeni, to je pak prusvih.

Jinak my mame v kuchyni dlazbu a nic moc, cokoliv spadne, tak se fakt rozbije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
22.11.21 21:29
@Markéta188 píše:
My jsme měli…
No a pak se mi pokazila myčka a celá vytekla a bylo po dřevě, takže už ji máme všude překrytou
Škoda, že jste nebyli pojištění.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.21 13:44
@Anonymní píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s dřevěnou podlahou v kuchyni a na chodbě? Dá se to, když jsme oba pořádkumilovní? Manžel teda nechce, ale to spíš aby ušetřil.. :? Všechny zápory znám, ale já bych moc chtěla stejnou podlahu v celém bytě, dlažbu mám jen v koupelně a v zádveří. Pod jídelní stůl budu dávat koberec a až budou děti, tak i k lince, nevadí mi to. Vždyť dříve byla dřevěná podlaha všude, když ještě nebylo lino, si říkám.. jaký na to máte názor? Děkuji moc.

ja miluju drevo takze i dyhovany nabytek misto klasickeho lamina on uz to zase takovy rozdil v cene neni. v předešlém byte jsme meli drevenou podlahu vsude krome koupelny. i na wc a v predsini a super. je to rozdil chodit po dreve a umelem povrchu. nicmene mam tu ted doma podlahu z nerealizovane zakazky delame komplet interiery na miru a mela jsem ji zabookovanou za super VO cenu a nakonec se ta zakazaka nerealizovala. Takze kdyby se vam někomu libila napiste kolik potřebujete metrů a muzeme se domluvit. pripadne ji vratim do velkoobchodu, ale byla by to skoda ted sly ceny materialu dost nahoru. Jedna se o kvalitní trivrstvou podlahu danskeho vyrobce s oxidativnim olejem viz foto. Jsou to dlouha a velká prkna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný