Dřevostavba - spokojenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1561
21.7.14 14:52

Dřevostavba- spokojenost?

Ahoj holky, máte některá postavený nějaký domeček dřevostavbu a jste spokojeni, měnili by jste za zděný? Zjišťuji zda je lepší dřevostavba nebo klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
779
21.7.14 14:54

My bydlíme ve dřevostavbě a jsem spokojená moc, topení rekuperací a krb, barák dlouho drží teplo, v létě tam je velké vedro, máme tedy klimatizaci, respektive chlazení přes rekuperaci. Jen si nejsem jistá jak to bude vypadat za 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.7.14 14:56

@RadkaOR Budu téma sledovat s tebou, jo? Zájímá mě totéž :lol:

• Citovat
  • Upravit
1561
21.7.14 14:56

A jaká firma vám stavěla prosím tě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
21.7.14 15:16
@Micink píše:
My bydlíme ve dřevostavbě a jsem spokojená moc, topení rekuperací a krb, barák dlouho drží teplo, v létě tam je velké vedro, máme tedy klimatizaci, respektive chlazení přes rekuperaci. Jen si nejsem jistá jak to bude vypadat za 20 let

Já myslím, že podobně jako cihlová stavba, bude to potřebovat rekonstrukci.

Známej má dřevostavbu, rekuperaci tam nemá, topení všude v podlaze a zatím je spokojený. Nebo spíš nevidí rozdíl mezi tímto a normálním domem, jenom tenhle víc drží teplo, takže méně protopí, ale zároven je tam v létě tepleji.Ale to v panelácích a některých domech taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
21.7.14 15:19

V dřevostavbě bydlí brácha, je tam jiná atmlosféra, trochu jiná „akustika“celkově je tam jakoby příjemněji. Noooooo jenže loni mu praskla voda, tekla zákeřně v místě kde to nebylo vidět, pomalu ale jistě asi 3-4 měsíce. Nepřejte si vidět ty škody 8o a tu pálku za opravy.Sice to pak šlo přes pojišťovnu i firma se od problému nedistancovala, ale ve zděné by to až takový malér nebyl.To jen pro příklad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
21.7.14 15:20

Jednou jsem četla názor nějakého stavaře, který řekl, že dřevostavba není investice. A tím narážel na životnost dřevostavby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
21.7.14 15:21

No zkušenosti mám jen od sousedů a od manželovy dílny, kterou si nechal postavit jako dřevostavbu od stejné firmy jako sousedi. Jsou spokoji oni i my. Jen nesouhlasím s názorem, že drží dlouho teplo. Dřevostavba vychladne rychleji než zděný dům. Ale zase se rychleji vytopí. Stačí 2 kousky dřeva do krbu a je teplo. Náš zděný dům, pokud ho necháme vychladnout, se nahřívá déle, ale např. přes noc udrží teplo déle než dřevěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
21.7.14 15:25
@jitkabokule píše:
V dřevostavbě bydlí brácha, je tam jiná atmlosféra, trochu jiná „akustika“celkově je tam jakoby příjemněji. Noooooo jenže loni mu praskla voda, tekla zákeřně v místě kde to nebylo vidět, pomalu ale jistě asi 3-4 měsíce. Nepřejte si vidět ty škody 8o a tu pálku za opravy.Sice to pak šlo přes pojišťovnu i firma se od problému nedistancovala, ale ve zděné by to až takový malér nebyl.To jen pro příklad. :nevim:

To je přesně ono, jaká koliv oprava je pak náročnější a dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
21.7.14 15:53

Naši stavěli, z takových „papírovo dřevěných desek“ už před 30 lety zhruba. Teď na to hodili novou fasádu, a barák funuguje normálně dál :) My do toho jdeme taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
21.7.14 16:11
@RadkaOR píše:
To je přesně ono, jaká koliv oprava je pak náročnější a dražší.

To není jednoznačné :nevim: My se rozhodovali a nakonec zvolili zděnou stavbu, ale mluvili jsme se spoustou odborníků a ono to nakonec vyjde stejně. Každá ta stavba má svoje :think: A hodně věcí jsou jenom předsudky starších stavařů, kteří jsou pro tradiční řešení. Dokonce -a ted už nevím, jak to-mi jeden stavař říkal, že po povodni se dřevostavby dají do kupy, zatímco zděný barák často už ne, protože zůstane vhký nebo co…Já už nevím, je to dost let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
21.7.14 20:50

A co ty dřevěnky co tu stojí již 200 i více let???

Dřevěnka je a bude můj sen. Za tu atmosféru to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.7.14 20:59
@Boudová píše:
Naši stavěli, z takových „papírovo dřevěných desek“ už před 30 lety zhruba. Teď na to hodili novou fasádu, a barák funuguje normálně dál :) My do toho jdeme taky.

nebyly to tzv. okály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
22.7.14 06:05
@ulice píše:
To není jednoznačné :nevim: My se rozhodovali a nakonec zvolili zděnou stavbu, ale mluvili jsme se spoustou odborníků a ono to nakonec vyjde stejně. Každá ta stavba má svoje :think: A hodně věcí jsou jenom předsudky starších stavařů, kteří jsou pro tradiční řešení. Dokonce -a ted už nevím, jak to-mi jeden stavař říkal, že po povodni se dřevostavby dají do kupy, zatímco zděný barák často už ne, protože zůstane vhký nebo co…Já už nevím, je to dost let.
:think: :think: :think: že by třeba to mokré vyřezali, dali nové včetně izolace a jede se dál? to si tak nějak plus mínus umím představit i u zděného baráku, ale vždy to bude veliká investice, spousta práce a starostí no :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.7.14 12:46
Nevím, zeptám se jich dneska a ještě to sem hodim. Ať nekecám.
@Burj Chalifa píše:
nebyly to tzv. okály?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný