Dřevostavba - spokojenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78
21.7.14 20:50

A co ty dřevěnky co tu stojí již 200 i více let???

Dřevěnka je a bude můj sen. Za tu atmosféru to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.7.14 20:59
@Boudová píše:
Naši stavěli, z takových „papírovo dřevěných desek“ už před 30 lety zhruba. Teď na to hodili novou fasádu, a barák funuguje normálně dál :) My do toho jdeme taky.

nebyly to tzv. okály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
22.7.14 06:05
@ulice píše:
To není jednoznačné :nevim: My se rozhodovali a nakonec zvolili zděnou stavbu, ale mluvili jsme se spoustou odborníků a ono to nakonec vyjde stejně. Každá ta stavba má svoje :think: A hodně věcí jsou jenom předsudky starších stavařů, kteří jsou pro tradiční řešení. Dokonce -a ted už nevím, jak to-mi jeden stavař říkal, že po povodni se dřevostavby dají do kupy, zatímco zděný barák často už ne, protože zůstane vhký nebo co…Já už nevím, je to dost let.
:think: :think: :think: že by třeba to mokré vyřezali, dali nové včetně izolace a jede se dál? to si tak nějak plus mínus umím představit i u zděného baráku, ale vždy to bude veliká investice, spousta práce a starostí no :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.7.14 12:46
Nevím, zeptám se jich dneska a ještě to sem hodim. Ať nekecám.
@Burj Chalifa píše:
nebyly to tzv. okály?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
22.7.14 21:07
@jitkabokule píše: :think: :think: :think: že by třeba to mokré vyřezali, dali nové včetně izolace a jede se dál? to si tak nějak plus mínus umím představit i u zděného baráku, ale vždy to bude veliká investice, spousta práce a starostí no :nevim:

fakt nevím :oops: Myslím, že to nějak vysušili a dali zpět :think: Možná, už si to vážně nepamatuju, ale hodně mě to překvapilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
23.7.14 12:46

Také máme dřevostavbu a jsme spokojení. Jak už tu bylo řečeno, dobře se vytápí, lépe chladne a díky tenčím stěnám je tu více obytného prostoru na zastavěnou plochu. A při požáru, ač se to zdá méně pravděpodobné, je mnohem bezpečnější.
Samozřejmě si uvědomujeme, že má dřevostavba i svá negativa - škůdci, nesmí navlhnout, možnost, že nevydrží tak dlouho jako zděný dům, ale záměrně jsme si tenhle typ domu vybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
23.7.14 13:12
@ulice píše:
To není jednoznačné :nevim: My se rozhodovali a nakonec zvolili zděnou stavbu, ale mluvili jsme se spoustou odborníků a ono to nakonec vyjde stejně. Každá ta stavba má svoje :think: A hodně věcí jsou jenom předsudky starších stavařů, kteří jsou pro tradiční řešení. Dokonce -a ted už nevím, jak to-mi jeden stavař říkal, že po povodni se dřevostavby dají do kupy, zatímco zděný barák často už ne, protože zůstane vhký nebo co…Já už nevím, je to dost let.

Také už jsem o tom pár článků četla. Prý dřevo rychleji nasaje vodu, ale také rychleji vyschne. No, asi to není pravidlo, že to pevnost konstrukce neohrozí, ale určitá šance tu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.6.16 11:09

Jak po letech?

Dobrý den, mohu se zeptat po letech, jak jste na tom s bydlením-dřevostavbou a jak rodiče? Zrovna přemýšlíme o montované dřevostavbě. Děkuji moc Jitka (kdyby náhodou ***) Díky moc

Edit admin - odstranění kontaktu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
10.6.19 20:35

Mám, bohužel. Až budu mít čas, chuť a pozemek, tak jdu do zděného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný