Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pokud máte někdo nějaké negativní zkušennosti, napište.Díky
zari, my máme Driver 4XL. Jezdíme už půl roku a dobrý. Jen mi vadí, že nejdou zaaretovat přední kola.
A mohl by mít přehazovací rukojeť. Když jsem se loni zajímala o tento kočár, našla jsem nějaké odkazy na rodině. Pokud si pamatuju, stížnosti byly jen na brzdu, ale ta je u nás zatím dobrá. Dobře vyber.
Ahoj. Mám 3XL, je perfektní, nemůžu si ho vynachválit. Je ale fakt, že jsme měli rozbitou brzdu (zlomila se ta hvězdice, do které brzda zapadává), ale opravili to a navíc tohle je plestové na všech kočárcích (myslím). A stalo se to při jízdě autobusem, asi to bylo moc prodké zabrždění. Od té doby nebrzdím a je to OK.
A k té přehazovací rukojeti - korba - hluboká i sporťák - se dá otočit po i proti směru, takže to by bylo řešení, ale ne pro mě, takže mám slunečník asi za 400 v podobné barvě a naprosto to stačí. Než jsem ho měla, vozila jsem přes boudičku plínu, ale to malý většinou v kočárku spal, nebo mu stačilo vidět vlající plínu nebo hračku pod ní.
Takže tak.
P.S.: Dokonce jsem s ním sama nastoupila do klasického vysokého autobusu, což jsem si myslela, že nepůjde. Po schodech ho unesu ještě teď s 9 kg dítkem, ale už je to fuška, ale jde to.
Já myslela, že ty přední kolečka jdou zaaretovat /zablokovat/.Už jsem rozhodnutá,že ho vezmu,je už používaný, ale v dobrém stavu Barva bílá koženka. Snad budu spokojená
. Díky
Ahoj Zari,
máme taky Driver 3XL a spokojenost veliká. U 3XL zaaretovat přední kola jdou a brzda to bych řekla, že je bohužel nešvar všech kočárků. Plastové díly jsou opravdu všude. Jsem opravd spokojená. A šla bych do něj znova hned.
Ahoj Iva.
Já mám taky 3XL a jsem max.spokojená. Dokonce přemýšlím, jestli si ho nemám schovat i pro druhé mimi. Hrozně dobře se s ním jezdí, je snadno ovladatelný a mooc hezký. Koupili jsme si autosedačku (Easybob) s adaptérem na kočár. Bylo to praktické, ráda jsem s tím jezdila - hlavně v létě, nebylo v tom takové vedro jako v hlubokém.
Negativa:
1. hůř skladný do auta. Jelikož hodně cestuji autem, tak mi to docela vadilo. Oddělává se podvozek kočárku (ten dávám do kufru) a pak buď hluboká korbička nebo sporťák (to vozím na sedačce uvnitř auta) - mám Felicii, a tam se kofrumoc nevejde, ale třeba do Octavie se to do kufru vejde v pohodě všechno.
2. malá hluboká korba. Někomu možná tak nepřijde, ale je to problém asi většiny moderních kočárků. Museli jsme přejít z hlubokého na sporťák asi na 6-ti měsících. Bohužel se mi s fusakem Vojta do hlubokého nevešel. Takže jsem dala sporťák do max.lehu a bylo to.
3. malá autosedačka. V 6-ti měsících se do ní ale bohužel už nevešel (byl tam ako skrčenec - přes ramínka). Tak jsme koupili sedačku 0-18kg.
Jinak ale na něj dopustit. Vřele doporučuji.
A slunečník jsem koupila v obchodě s kočárky. Stál asi 400 Kč a myslím, že se dá přidělat na jakýkoliv kočár.