Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky prosimvás. Co to je? Mala mela 4 dny horecky a průjem ale nic se z toho nevykloubilo. Ma to i na obliceji
Jestli je to hladké, tak tipuju šestou nemoc. Ta vyrážka typicky nebývá na obličeji, ale nedávno tu byla diskuze, kde ji dítě mělo i na obličeji.
@Janča6 je to hladké taky jsem tipovala 6 nemoc. Je to nějak vážný? Nebo to samo odezní
@Natt01.7 píše: Více
Samo odezní. Buď naprosto v klidu. Jen dost oslabuje imunitu, takže ještě aspoň tak týden po odeznění bych se vyhýbala kolektivu. Na hřiště můžete, ale třeba do herničky ne. Já kvůli 6. nemoci odkládala očkování 7měsíční dcery. Už nevím, o kolik. Prostě jsem zavolala pediatričce, že se omluvám, měly jsme přijít na očkování, ale dcera má šestou nemoc, tak ať jí vhodně posunou termín.
@Janča6 takže na procházku nebo na to hřiště můžeme teda? My mame očkováni až za měsíc tak snad to bude v pohode do ty doby
@Natt01.7 píše: Více
No já bych ven nechodila, dokud je vyrážka. Ale ona bude tak 2 dny. Pak ano, na procházku, na hřiště. A na tom očkování jen informovat, že tehdy a tehdy měl 6. nemoc. Případně ukázat fotky.
Tipuju 6. nemoc. Vyrážka se objeví právě až PO horečkách nebo zvýšených teplotách. Synovi horečka zmizela / vyrážka se objevila.
@Miluška1980 my taky tak. včera horecky už přestávali a dneska rano tohle😁