Šestá nemoc a extrémní vyrážka u 8 měsíčního

3
29.7.25 18:54

Šestá nemoc extrém vyrážka

Ahoj všichni,
měly vaše děti také takovouhle velkou vyrážku při šesté nemoci? Přijde mi to jako docela extrém, poraďte prosím. :nevim:

Syn 8m dostal v pátek večer teploty přes 39, které nešly celou noc srazit (ani čípky ani obklady). Ráno jsme tedy jeli na pohotovost, kde mu vzali krev, koukli do krku, prohlédli. Prý buď viróza, nebo šestá nemoc.
Byla jsem upozorněna na vyrážku, která přijde po dvou dnech teploty. To se tedy stalo, ale takovýhle extrém jsem tedy nečekala. Vyrážku má všude po trupu, zádech, rukou a i po celém obličeji :,( Teplota zmizela, s ní i dobrá nálada a spavost malého.
Bylo mi řečeno, že pokud to bude šestá nemoc, není třeba jezdit znovu k lékaři, že sama zmizí. Ale nevím, máte nějaká stejnou zkušenost?
Dekuju a hezký den všem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
29.7.25 19:01

Nepřijde mi to jako extrém, syn měl stejnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.7.25 19:02

@Coctailgirl
Co jsem koukala na obrázky na netu, tak mi to právě nepřišlo tak drastické, navíc to prý nebývá v obličeji. :nevim:
Ale děkuji za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11820
29.7.25 19:37

Syn to měl stejně..akorát horeckoval teda skoro 4 dny, a ještě k tomu zvracel (zvrací vždycky když je nemocný) u doktorky jsme nebyly…byl svátek a víkend takmjsemncekala do pondělí a on se právě v neděli večer osypal…tak jsem to jen řekla že ji prodělal když jsme tam pak šli asi za měsíc na očkování…to chce klid…teď když se osypal už to bude dobrý…

Příspěvek upraven 29.07.25 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
29.7.25 19:55

Normální. Dcera měla v 7 měsících horečky 4 dny, nejvíc 40,3. U lékaře jsme nebyli, ale podle mě to byla jasná šestá nemoc. Vyrážku měla stejnou. Jen tedy ne na obličeji. Ale byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
29.7.25 20:23

Dcera měla šestou nemoc v šesti měsících. Vypadalo to úplně stejně. Vyrážka do asi 2-3 dnů zase zmizela. Z tý nabídky dětských nemocí byla tato nejvíc pohodová :lol:
Já jsem jen poslala fotky doktorce a nikde jsme nebyly. Horečky trvaly jen asi 2 dny a pak se objevila tato vyrážka po celém tělíčku.

Když ti tato vyrážka přijde jako extrém, tak se připrav, že bude hůř. Tato vyrážka jen vypadá, jiné ale dokážou fakt hodně potrápit (sedmá nemoc a neštovice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí