Drogová problematika

101
15.7.15 18:51

Drogová problematika

Zdravím maminky. Jsem vyucena zdravotní sestra na mateřské dovolené, a chtěla bych po mateřské začít pracovat s drogové závislými lidmi. Nevíte co( jaké kurzy, nebo snad školu) musím absolvovat? Přehled o drogách sice mám, ale jen že své iniciativy, nic na papíře. Děkuji moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.7.15 18:56

Ahoj existují kurzy pracovníka v sociálních službách :) záleží jestli máš maturitu nebo ne, potom by jsi měla možnost studovat třeba nějakou vošku zaměřenou na sociální práci a nebo vysokou. Možností je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.7.15 19:10

Maturitu mám, tak právě nevím zdali zdravotní sestra nestačí, jestli bych musela mít i nejeky ten papír o sociální pracovníci a nebo jen „pár školení“ co se týče drog. probl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.7.15 19:22

@Miruska S myslím si, že vzdělání máš dostatečné. Sestry na psychiatrii též pracují s drogově (i jinak) závislými…možná nějaký doškolovací kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.7.15 19:25

@Miruska S myslím, že ti bude stačit sociální pedagogika…pak se samozřejmě vzdělávat dle aktuální situace..ale adiktologii jsme tam měli na prezenčním jako samostatný předmět.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
15.7.15 19:26

@Malaga já si nemyslím, že je to dostatečné vzdělání. Problematika s drogově závislími je z větší části věc sociálního rázu (čemuž má odpovídat i vzdělání). Kor pokud by chtěla pracovat třeba v komunitním centru..

• Citovat
  • Upravit
2449
15.7.15 19:33

Ahoj, zdravotní sestra nestačí. Ideál je obor sociální patologie a prevence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.15 19:34

Já pracovala s drogovyma před mateřskou. Musíš mit kurz pracovníka v sociálních službách nebo vzdělání podle zákona o sociálních službách (s kurzem už ale moc neberou-teda co jsem tak vysledovala). což myslím nemáš.. po materske jsem ale práci vyměnila, protoze větší část pracovní doby byla odpoledne (když jsem mela směnu streetworkera, tak jsem kolikrát přišla az vecer) a to jsem si s prckem nedovedla představit :nevim: ale třeba jsou jinde podmínky jine :)

• Citovat
  • Upravit
15.7.15 19:54

Prosím mohu si udělat takový kurz i při mateřské dovolené??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.7.15 19:56

@Petronellarikov kurz pracovníka v soc. službách? samozřejmě ;) ale záleží co si od toho slibuješ..většinou pak holky dělají ošetřovatelky nebo sanitárky..

Příspěvek upraven 15.07.15 v 19:59

• Citovat
  • Upravit
15.7.15 19:57

@verulicek jj, děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.7.15 21:06

@verulicek tak asi je to jak píšeš…myslela jsem si, že na podobné pozice se moc lidi nehrnou a úplné střední zdravotnické vzdělání + nějaký doplňkový kurz mi přišel dostatečný…dneska už aby byla pomalu VŠ na každou pozici ;)…míněno tak, že pokud bych si měla doplňovat vzdělání, tak alespoň Bc. obor, aby si člověk trošku polepšil i z hlediska platu dle tabulek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.7.15 21:19

@Malaga no nedělej si iluze o platech v soc. službách..já mám přerušeno (rok do Mgr., Bc mám) a stejně jsem se dala na mateřské na ještě jinou VOŠ, která mě navíc moc baví :-) btw. na to, co ty lidi kolikrát v soc. službách odvádějí za práci by ty platy měly být diametrálně odlišné. Já bych na drogovku třeba neměla, stejně na práci s bezdomovci. Klobouk dolů, často jsou to vzdělaní a fajn lidi, ale platy mizerné bohužel. Takže vysoké vzdělání se požaduje, jen není doceněno. Pravdou ale je, že ty školy většinou nejsou nijak extrémně náročné ;) jen musí ten obor bavit a musíš na to mít povahu.

• Citovat
  • Upravit
101
15.7.15 21:41

Holky děkuji moc. Už jsem si v září našla kurz pracovních v sociálních službách, abych aspoň neco měla v ruce. A zajdu se tady u nás ve městě zeptat do té poradny pro drogové závislé, jestli by mi taky nějak nepomohli.@verulicek to máte recht, ale tak já moc s velkým pláten ani nepočítámel. Dělala jsem zdravotní sestru na ARU a to co jsem tam dostávala byl naprostý výsměch ;) ale drogová tematika mě táhne už dlouho, takže to budu dělat spíše že „zábavy“ teda pokud to vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.7.15 21:43

Omlouvam se za chyby, ale na mobilů mám auto. opravu a píšu rychleji než ctu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie