Řidičák na motorku

193
15.7.15 11:43

Řidičák na motorku

Ahoj! Žen motorkářek neustále přibývá, a protože miluju motorky a ráda dělám svému muži na motorce batůžek, ráda bych si udělala (nebo se o to alespoň pokusila) noty na motorku taky. Motorku prakticky řídit neumím, zkoušela jsem si to jen na synovcové malé motorce (hlavně řazení). Proto bych se ráda zeptala jestli některá z Vás začínala od píky, není mi už přece jen 18, takže uvítám veškeré postřehy, na co si dát pozor apod. Nejhorší bude asi udržet motorku (včera jsem seděla na naší a vůbec nemám ponětí, jak zvládnout 200 kg při zastavení), další problém bude moje výška (161 cm) a v neposlední řadě začít používat zadní brzdu :mrgreen:. No, jak jsem to tu teď sesumarizovala a vypsala, tak nevím jestli má vůbec cenu se do toho pouště :D :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2965
15.7.15 11:47

Čtrnáct let zpátky jsem na tom byla stejně jako ty a dala jsem to v pohodě. jediný postřeh, protože jsem malá jako ty (164cm), je si pořídit motorku, ze které opravdu pohodlně dosáhneš na zem. pak se ti 200kg mašina bude řídit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
15.7.15 11:49

Nj, jenže v autoškole si kvůli mě nebudou pořizovat motorku :D, tam musím brát co je a to je Honda Hornet nebo Suzuki SV 650. Ty jsi začínala postupně - co se týče kubatury nebo jsi šla rovnou do A (neomezeně)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
15.7.15 11:50

To všechno by tě měli naučit v základu, zbytek už je o hlavě a cviku. Pokud jde o to zastavení, musíš ji zastavit rovně, aby se ty dva metráky držely samy :). Jestli to stojí za to - ta holka, co jezdí po republice na vozíčku a propaguje bezpečnost, říká, že jo :)
Výška by neměl být problém, pokud koupíš správně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.7.15 11:54

A neplatíš si autoškolu proto, aby tě to naučili? Nevidím v tom problém, prostě bych do toho šla a neřešila, oni vědí, jak na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
15.7.15 12:00
@Lvice1985 píše:
Ahoj! Žen motorkářek neustále přibývá, a protože miluju motorky a ráda dělám svému muži na motorce batůžek, ráda bych si udělala (nebo se o to alespoň pokusila) noty na motorku taky. Motorku prakticky řídit neumím, zkoušela jsem si to jen na synovcové malé motorce (hlavně řazení). Proto bych se ráda zeptala jestli některá z Vás začínala od píky, není mi už přece jen 18, takže uvítám veškeré postřehy, na co si dát pozor apod. Nejhorší bude asi udržet motorku (včera jsem seděla na naší a vůbec nemám ponětí, jak zvládnout 200 kg při zastavení), další problém bude moje výška (161 cm) a v neposlední řadě začít používat zadní brzdu :mrgreen:. No, jak jsem to tu teď sesumarizovala a vypsala, tak nevím jestli má vůbec cenu se do toho pouště :D :think:

ja mam prvni jizdu na motorce zitra tak se pak podelim:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
15.7.15 12:00

@Lvice1985 rovnou jsem jezdila na velké mašině. naštěstí měli jako výcvikové motorky choppery, takže na zem jsem krásně dosáhla. no zrovna na tom Banďourovi jsem byla nucená jet jeden rok do Chorvatska a měla jsem s ním, co dělat. dosáhla jsem akorát na špičkách, takže sice je krásný, že tě naučí v autoškole brzdit, ale když pak máš s motorkou někde vycouvat (nejlépe na štěrku), tak to fakt nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
15.7.15 12:32
@radkka píše:
A neplatíš si autoškolu proto, aby tě to naučili? Nevidím v tom problém, prostě bych do toho šla a neřešila, oni vědí, jak na to ;)

Já vím, jen jsem nechtěla být při první hodině za blbce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
15.7.15 12:33
@lolla.jones píše:
ja mam prvni jizdu na motorce zitra tak se pak podelim:D

OK, budu čekat na info. Jsem domluvená, že dnes nebo zítra večer se pojedu na motorky do autoškoly podívat, ale učitel mě uklidnil tím, že právě teď tam má podobný případ jak jsem já - slečna začínala na malé, ale zítra už pojede na velké :). A propo - jak to probíhalo? A jaké jsou dojmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.7.15 12:36
@Lvice1985 píše:
Já vím, jen jsem nechtěla být při první hodině za blbce :)

Tím se vůbec netrap a jdi do toho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
15.7.15 12:37
@radkka píše:
A neplatíš si autoškolu proto, aby tě to naučili? Nevidím v tom problém, prostě bych do toho šla a neřešila, oni vědí, jak na to ;)
:mrgreen: :mrgreen: A tebe v autoškole naučili řídit? Motorku? Hlavním účelem autoškoly je získat papíry… pokud máš štěstí, tak tě naučí i řídit, resp. řeknou Ti, na co si dát pozor, ale to je spíš přijemnej bonus, než pravidlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.7.15 12:40
@WontTell píše: :mrgreen: :mrgreen: A tebe v autoškole naučili řídit? Motorku? Hlavním účelem autoškoly je získat papíry… pokud máš štěstí, tak tě naučí i řídit, resp. řeknou Ti, na co si dát pozor, ale to je spíš přijemnej bonus, než pravidlo.

Ano naučili :nevim: A z devíti autoškol v mém okolí, mezi kterými jsem vybírala to byla ta nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
15.7.15 12:43
@radkka píše:
Tím se vůbec netrap a jdi do toho :kytka:

Zítra budu moudřejší, třeba dnes zjistím, že neudržím ani tu nejmenší a bude rozhodnuto :mrgreen:. Dodali jste mi tady odvahu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.7.15 12:45
@Lvice1985 píše:
Zítra budu moudřejší, třeba dnes zjistím, že neudržím ani tu nejmenší a bude rozhodnuto :mrgreen:. Dodali jste mi tady odvahu :kytka:

Ale prosim tě, ne plaš, to bude ok ;) Dej vědět, jak to jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
15.7.15 12:50
@WontTell píše: :mrgreen: :mrgreen: A tebe v autoškole naučili řídit? Motorku? Hlavním účelem autoškoly je získat papíry… pokud máš štěstí, tak tě naučí i řídit, resp. řeknou Ti, na co si dát pozor, ale to je spíš přijemnej bonus, než pravidlo.

souhlasím, autoškola je jen na papíry, naučí tě tam max. rozjet a nějak zastavit, ale zbytek buď sama získáš dál praxí nebo i na tohle jsou „školy“.
Jinak já jezdila v 15 na simsonu a ve 24 jsem si dělala papíry na velkou a rovnou jezdila na velké. Dobrý je, pokud jezdíš autem a jsi vyježděná, můžeš se věnovat jen řízení motorky, pravidla už dáváš automaticky. Jinak naše autoškola měla motorku, ze které jsem nedosáhla prakticky vůbec na zem :mrgreen: Při koupi je dobrý, abys dobře dosáhla, jako ono stačí i jen na špičku, motorka se drží sama, ty jen maličko dorovnáváš balanc, ale stačí potom, aby tam byl kanál, který je o 5 cm zapuštěný, nebo to bylo do strany z kopce, navíc ještě s pískem a ležíš :mrgreen: Bývala taková knížka s nějakými základy, už nevím jak se jmenovala, někde jí mám, byly tam i snad nějaké cviky na to základní ovládání s motorkou. Potom nejlíp, ať tě vezme někdo na letiště a tam se uč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze