Druhák na OA, je těžší?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Zany716
24.7.25 14:10

Druhak na OA

Ahoj, teď po prázdninách jdu do druhaku na obchodce a začne účetnictví, učitelé i lidi z vyšších ročníků říkají, že je těžké, tak se chci zeptat, kdo ho měl, jestli je fakt těžké a je třeba umět matiku. Základku jsem zvládala docela v pohodě, ale za to prvak už byl docela boj. Hádám, že asi druhak je těžší, že?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15026
24.7.25 14:20

@Zany716 Ne neni to těžké, účetnictví má logiku, není žádná neznáma. Ja matematiku nesnášela, nechapala, ale účetnictví úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
24.7.25 14:27
@Zany716 píše: Více
účetnictví s matikou nijak nesouvisí, akorát že účty mají čísla :), ne matiku k tomu opravdu nepotřebuješ, já jsem s účetnictvím neměla žádný problém, s matikou jo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
24.7.25 16:12

@Zany716 účetnictví není o matematice :) pokud mas dobre zaklady z EKA z prvaku, druhak je hodne o opakovani a prohlubovani znalosti. Nejtěžší ročník na OA, je za mě tretak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
24.7.25 21:07

Ahoj, učím na OA a mám ji shodou okolností za sebou jako SŠ :mrgreen: každá škola to má jinak.. ale u nás je to takto, co se týče účta, jede se od úplných základů, důležité je nenechat si to utéct. Prostě se uč průběžně a když něčemu nebudeš rozumět, určitě se to douč - tam to na sebe navazuje a když ti něco uteče, je to průšvih. Matika s tím úplně nesouvisí, když jsem byla na OA jako žák, tak jsem v matice byla lempl a účto perfektní. U nás je nejtěžší třeťák, co se týče objemu učiva.

Kdybys chtěla tak klidně napiš sz. A neboj, zvládneš to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí