Nepovinné předměty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18.7.25 12:52

Nepovinné Předměty

Ahoj maminky, :mavam:
ráda bych se dnes zeptala na váš názor ohledně hodnocení nepovinných předmětů. ;) Domníváte se, že by měly být známkovány, nebo považujete toto hodnocení za zbytečné? :think: Osobně si myslím, že děti by neměly být klasifikovány v nepovinných předmětech, jako je například tělesná výchova, hudební výchova či výtvarná výchova. :dance: Sama jsem zažila negativní dopad známky z tělesné výchovy již v první třídě, kdy mě dvojka velmi mrzela :,( vzhledem k tomu, že ostatní žáci měli samé jedničky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9652
18.7.25 12:56

Výchovy přeci nejsou standardně nepovinné. A pokud jsou opravdu nepovinné, nemusí se na ně dítě hlásit a být znamkovano.
Jinak já už mám děti starší, takže známky nehrotím a dokud nemíří k propadnutí, tak jsou mi vcelku fuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
18.7.25 12:59

Andrus, zjisti si, co je nepovinny predmet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:13

Matkabagristy prosím, abyste přestali negativně odpovídat na mé diskuze. Nejsem si jistá, kdo je andrus, pouze se snažím zahájit diskuzi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:17

Pokud jsem svůj názor na nepovinné předměty vyjádřila nejasně nebo nevhodně, omlouvám se. Ráda bych však požádala o vaše názory a zpětnou vazbu. Děkuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8637
18.7.25 13:19

Výchovy jsou povinné uplne stejne jako čeština, matika atp. Ale znamkuji se i volitelné předměty. Když si predmet dítě z nabídky vybere, stává se pro něj povinným. Systém znamkovani ma škola ve školním radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8857
18.7.25 13:30

Nebuď trapná, Andromedo. Víš, že tady tvé výblitky každý pozná, přestože se vydáváš za jiné. Pořád stejné vemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
18.7.25 13:30

Tebou uvedené předměty nejsou nepovinné. Jsou nedílnou součástí učebních osnov. Stejně tak další volitelné předměty, které se výběrem stávají povinnými. V našich školských osnovách v podstatě nepovinné předměty neexistují. Fakt si nejdříve něco nastuduje a pak zakládej diskuse, které aspoň dávají smysl. A je úplně v pořádku, že se všechny předměty známkují. Ano, můžeš si pro vzdělávání vybrat školy alternativní. Ale ne všude je dostačující kvalita výuky, aby pak byly děti schopné pokračovat na slušné střední škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:33

@Kelsey1 Já se nejmenuji andromeda a ani žádnou andromendu neznám. Prosím přestaňte. Nesnažím se hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:36

@nozu Omlouvám se že jsem to řekla špatně, teprve dneska jsem začínala vytvářet diskuze (to mě neobhajuje měla jsem si to více prostudovat) ale tím chci říct že se s Vámi nechci hádat a jenom se ptám na Váš názor. Vím že jsou to povinné předměty v tom slova smyslu, že se jich musí všichni žáci účastnit stejně jako na ostatních předmětech. Myslela jsem takové ty volnější předměty. Moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
18.7.25 13:36

@Ninja_Bandaska to nejsou nepovinné předměty. To jsou výchovy a známkují se jako ostatní předměty :nevim: vždyť z toho musí dostat horší známku než 1 jen totální lempl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:39

@Kriss Tina
Už jsem řekla že jsem se vyjádřila špatně. Prosím žádný hate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.25 13:40

@Kriss Tina
Prosím neoznačujte mě jako lempla. Snažila jsem se. Prostě mi to nešlo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.25 13:52

Je to nešťastně položená otázka, ale taky bych výchovy nehodnotila.

@Kriss Tina píše: Více

Neřekla bych, že dvojku z výchov musí dostat jen lempl, měla jsem dvojku z Tv i VV. Měla jsem dokonce i trojku z TV. Nemám sportovní nadání a učitelka hodnotila striktně podle tabulek a způsobem - neskocis přes kozu - 5, nejde ti volejbal - 5… Mám z toho jen odpor ke sportu. Z VV si na mě zasedla, takže jsem měla dvojku. Další rok jsme ji neměli a měla jsem 1.

• Citovat
  • Upravit
18.7.25 13:55

@Kriss Tina
Jak můžete takto hodnotit dítě, které vůbec neznáte a nemáte informace o případných fyzických obtížích či handicapu? Tento přístup o Vás vypovídá mnoho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí