Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, ![]()
ráda bych se dnes zeptala na váš názor ohledně hodnocení nepovinných předmětů.
Domníváte se, že by měly být známkovány, nebo považujete toto hodnocení za zbytečné?
Osobně si myslím, že děti by neměly být klasifikovány v nepovinných předmětech, jako je například tělesná výchova, hudební výchova či výtvarná výchova.
Sama jsem zažila negativní dopad známky z tělesné výchovy již v první třídě, kdy mě dvojka velmi mrzela
vzhledem k tomu, že ostatní žáci měli samé jedničky. ![]()
Výchovy přeci nejsou standardně nepovinné. A pokud jsou opravdu nepovinné, nemusí se na ně dítě hlásit a být znamkovano.
Jinak já už mám děti starší, takže známky nehrotím a dokud nemíří k propadnutí, tak jsou mi vcelku fuk ![]()
Matkabagristy prosím, abyste přestali negativně odpovídat na mé diskuze. Nejsem si jistá, kdo je andrus, pouze se snažím zahájit diskuzi. ![]()
Pokud jsem svůj názor na nepovinné předměty vyjádřila nejasně nebo nevhodně, omlouvám se. Ráda bych však požádala o vaše názory a zpětnou vazbu. Děkuji. ![]()
Výchovy jsou povinné uplne stejne jako čeština, matika atp. Ale znamkuji se i volitelné předměty. Když si predmet dítě z nabídky vybere, stává se pro něj povinným. Systém znamkovani ma škola ve školním radu.
Nebuď trapná, Andromedo. Víš, že tady tvé výblitky každý pozná, přestože se vydáváš za jiné. Pořád stejné vemeno.
Tebou uvedené předměty nejsou nepovinné. Jsou nedílnou součástí učebních osnov. Stejně tak další volitelné předměty, které se výběrem stávají povinnými. V našich školských osnovách v podstatě nepovinné předměty neexistují. Fakt si nejdříve něco nastuduje a pak zakládej diskuse, které aspoň dávají smysl. A je úplně v pořádku, že se všechny předměty známkují. Ano, můžeš si pro vzdělávání vybrat školy alternativní. Ale ne všude je dostačující kvalita výuky, aby pak byly děti schopné pokračovat na slušné střední škole.
@Kelsey1 Já se nejmenuji andromeda a ani žádnou andromendu neznám. Prosím přestaňte. Nesnažím se hádat.
@nozu Omlouvám se že jsem to řekla špatně, teprve dneska jsem začínala vytvářet diskuze (to mě neobhajuje měla jsem si to více prostudovat) ale tím chci říct že se s Vámi nechci hádat a jenom se ptám na Váš názor. Vím že jsou to povinné předměty v tom slova smyslu, že se jich musí všichni žáci účastnit stejně jako na ostatních předmětech. Myslela jsem takové ty volnější předměty. Moje chyba.
@Ninja_Bandaska to nejsou nepovinné předměty. To jsou výchovy a známkují se jako ostatní předměty
vždyť z toho musí dostat horší známku než 1 jen totální lempl ![]()
@Kriss Tina
Už jsem řekla že jsem se vyjádřila špatně. Prosím žádný hate.
@Kriss Tina
Prosím neoznačujte mě jako lempla. Snažila jsem se. Prostě mi to nešlo. ![]()
Je to nešťastně položená otázka, ale taky bych výchovy nehodnotila.
@Kriss Tina píše: Více
Neřekla bych, že dvojku z výchov musí dostat jen lempl, měla jsem dvojku z Tv i VV. Měla jsem dokonce i trojku z TV. Nemám sportovní nadání a učitelka hodnotila striktně podle tabulek a způsobem - neskocis přes kozu - 5, nejde ti volejbal - 5… Mám z toho jen odpor ke sportu. Z VV si na mě zasedla, takže jsem měla dvojku. Další rok jsme ji neměli a měla jsem 1.
@Kriss Tina
Jak můžete takto hodnotit dítě, které vůbec neznáte a nemáte informace o případných fyzických obtížích či handicapu? Tento přístup o Vás vypovídá mnoho. ![]()