Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ninja_Bandaska píše: Více
Ja přece nehodnotím žádné konkrétní dítě
pokud má nějaký handicap, tak o tom snad učitel ví a bere na to ohled. Ale co vidím v okolí, tak stačí trocha snahy, dítě nemusí být olympijský atlet nebo picaso a má jedničky. Dvojky a hůř mají ti, co nenosí pomůcky, tak pak nemůžou pracovat, nespolupracují v hodině, dělají co nemají… pokud je tam nějaký osobní problém s učitelem, tak to má řešit rodič s vedením školy.
Pokud je to standardní přemet - výchova, tak se hodnotit má.
Ano, pokud ne někdo poleno, nebo nemehlo, tak má z TV blbou známku, to je přece logické.
Přece nebude mít úlevy, protože je neobratný, co to je za nesmysl?
Nebo někdo neumí kreslit, tak má prostě horší znamku z VV.
Vždyť to je přece princip hodnocení.
Kdybych byla blbá na matiku, jakože jsem, tak budu chtít taky úlevu, protože na to nemám nadání? Co ti ostatní? Kteří makaji, aby měli dobré hodnocení? Třeba taky nemají nadání, ale snaží se, místo vydobývání si úlev.
Když má někdo hendikep, má na to mít papír od lékaře, či jiného odborníka - psychologa atd…
Problém je, že dnes má hendikep (čti úlevu z TV) každé třetí obézní dítě s digitální demencí.
Hodinu tělocviku tráví sezením na zadku s mobilem v ruce někdy až 2/3 třídy. Přitom většině by těch pár hodin pohybu v týdnu prospělo. Pro zbytek je to bohužel občas jediný pohyb, který mají.
@Kriss Tina píše: Více
Hm. Taky nejsem sportovec a to ani ničím. Snažila jsem se, chodila na hodiny a stejně jsem nezvládla to, co ostatní. Kozu jsem nikdy nepřeskočila, na lano nevylezla. V běhu jsem byla poslední z posledních. Za co bych jako měla dostat jedničku? Za nepreskoceni kozy? Jak by k tomu přišli ostatní?
Proč by měli mít stejnou známku jako ti, kterým to nejde?
Já zase byla dobrá v hudebně, šlo mi to samo, jak teorie tak jsem velice rychle pochopila hru v praxi na základní nástroje jako je kytara, flétna a klávesy.
někteří vůbec netušili, která cvaká. Neslyšeli.
Jenže učiteli stačilo, že byli v hodině a sem tam něco napsali. Ale rozhodně neměl jedničku každý.
Tak tu laskavě nemluv o kemplech! Tobě taky určitě něco nešlo ![]()
@Rádkyně píše: Více
My měli zdravotní tělocvik. Protahování, cvičení s míčem, v posilovně… Žádné honění.
Pleteš si nepovinné předměty a výchovy. Za mě by výchovy měly být hodnocené systémem pracoval, nepracoval. Sama je takto hodnotím a když vidím snahu, nemám problém dát za 1. Na druhou stranu, když se žák fláká a jen prudí, tak bych ho klidně nechala i propadnout.
Tak je to předmět a mají tam nějaké určite povinné věci které se musí splnit..v tv třeba nějaké cviky..hod, skok do výšky, běh na určitou vzdálenost apod…v hudebce se zase učí o skladatelích a hudebních stylech..ve výtvarce probírají výtvarné techniky -kresba tužkou, uhlem, křídou, malba akvarel, tuž apod…moje mamka tyhle předměty učí, tak o tom něco vim…takže tam prostě jsou nějaké věci které s dětmi musí probrat a dát nějaký výstup jak to žák zvládnul…ale třeba to že je dítě nesportovec a není výtvarné nadaný neznamená že nedostane taky jedničku…záleží teda taky na učiteli..pokud je to pitomec tak se bude držet toho že když žák nepoda požadovaný výkon tak dostane špatnou známku…ale moje mamka třeba to tldela tak že ok, neubehnes tolik ale snažíš se, neděláš bordel, cvičíš/malujes zpivas s ostatními. Děláš úkoly a referáty a zapojuje s se? Já ti tu jedničku dám…děláš bordel, schválně vyrusujes, nechceš dělat? Fajn zabehnes si dvanactiminutovku, dáš si skok do dálky a hod kladivem a oznamkuju ti to podle tabulek… ![]()
Blablabla, fňukfňukfňuk… Andruš, vybodni se na to a jdi se ven vyvenčit.
@Ninja_Bandaska
přestaň tady zakládat nesmyslné diskuze, jestli máš problém se školou, vyřeš si to a neotravuj tady
A proč ve dvojce vidí člověk jen negativum? Buď jsi hloupy rodič, který to hrotí, nebo jsi rodič pohodář, který dítě podpoří. Syn nikdy nebyl a nebude „trestaný“ za známky, pokud vidím, že se snaží a chce. A pokud dostane z „výchovy“ horší známku, tak zjistím, co mu nešlo, proč ji dostal, a pokud je mu to líto, tak řeknu nevadí Pavlíku, občas se něco ne vždy podaří na jedničku. A to vůbec nevadí. Naši to nikdy nehrotili, nebudu hrotit ani já. Svět není jen o jedničkách.
@Vladusxx píše: Více
Moje slova. Pokud je učitel kkt, tak s tím člověk nic neudělá. Ale u nás je to přesně jak píšete. Snažíš se, zapojujes se, nekazíš to schválně, tak proč by sis jedničku nezasloužil.
Od kdy jsou tohle nepovinné předměty?!
A víš, že kdyby se tyto předměty neznámkovaly, tak mnoho bobánků nikdy nedosáhne na vyznamenání??? ![]()
Tvl
Tvoje starosti bych fakt chtěla mít ![]()