Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já to nechápu, co řešíš? Vždyť už se to řešilo, o co teď jde?
Psala jsi, že jsou s tím v pohodě, tak to asi nikdo nepředpokládal, že by to nabralo zvrat. Lidi se divili, to jo, měli docela proč- je to neobvyklé. Jinak to beru jako takové oprášení vlastní důležitosti, ne jako téma, kde by si prostý lid mohl pokecat.
@Velryba černá píše: Více
Jsi divná, máš pociťovat vlastní důležitost, a Ty jí nepociťuješ.
![]()
Dej se vyšetřit, to může být něco vážného!
![]()
Já jsem zvědavá na absenci naší druhačky. Jsme na dovolené, vysvědčení dostane až v červenci. V druhém pololetí má zameškaných víc než 9 týdnů, v prvním méně, ale určitě nad 5.
Koukala jsem se na vysvědčení dítěte. Jeden rok mělo 350 zameškaných hodin za pololetí ze zdravotních důvodů - taky postoupilo do dalšího ročníku. Na základě lékařské zprávy od odborníků mělo povoleno neřešit školou absenci. Muselo mít jen známky schopné k uzavření klasifikace.
@Janča6 píše: Více
Však máš počet zameškaných hodin v bakaláři během roku běžně k vidění.
@Zeoli píše: Více
Bakaláře bude mít až od září. A nejstarší dcera má Bakaláře, ale absenci v nich nemá vyplněnou.
@Takyjedna píše: Více
pro me je to zajimava informace a mozna to i nekdo jiny resi
jako prezentaci vlastni osoby beru diskuse „mam silně nadane dite, nezakrni mi na zš?“ a nebo já jsem na šechny tak hodná a oni jsou na mě zlí a hlavně blbě koukají.
@Pudloslava píše: Více
Už to právě řešila, vyřešilo se to vcelku samo - prozradila, že to učitelky díkybohu kvůli zdravotním důvodům neřeší, tak jsem to brala jako takovou informaci pro zpestření, že to lze brát na pohodu, pak diskuzi sama zamkla, teď diskuze č. 2, ty samé info,
připadlo mi to jako taková klopotkovština ( ne obsahem, formou). Kdyby rovnou napsala, že jí trápí nemocnost dítka, a že si chce postěžovat, tak ok, to by mohla i víckrát. Ale bylo to podáno takovou formou, jakože srandičky, kdo má z prvňáků víc neomluvených hodin
. To je dobrý, ale jednou to stačí - bohatě.
@Takyjedna ano, máš pravdu, minulou diskusi jsem nechala zamknout, protože mi příspěvky v ní nejspíš stačily.
Ano, nějak to brát s humorem musím, jinak bych se možná zbláznila.
@Takyjedna víš, například po kontrolním ultrazvuku v půli června víme, že stále nemá v pořádku jednu ledvinu po únorovém masivním zánětu. Čekáme na termín operace jiného problému. Když to psychicky nedám já, strhnu s sebou i to dítě. Naprosto ale chápu rodiče, kteří se v podobné situaci složí.
V dubnu jsem založila diskusi o vysoké absenci našeho prvňáka. Jelikož v ní někteří tvrdili, že není možné, aby škola něco takového neřešila, doplňuji, jak jsme dopadli.
Ve finále 236 zameškaných hodin, průměr absence cca 60%. Postoupil normálně do dalšího ročníku jako všichni jeho spolužáci.
Pokusím se od PLDD získat potvrzení o dlouhodobém zdravotním stavu dítěte - klinicky imunodeficitní totiž evidentně je.
Pro doplnění - ano, podstoupilo řadu nejrůznějších vyšetření.
Přeji všem krásné léto, spoustu úžasných zážitků a buďte hlavně zdraví.