Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bambusukral píše: Více
A za tebe se to nedělalo?
My tohle dělali běžně a naopak jsme byli rádi, že se nemusíme být ve škole.
A dokonce jsme „museli“ o prázdninách přijít na jeden den do školy na brigádu.
Ročníky nad námi chodily dokonce na celý týden.
no synku, asi jsi zlobil, tak jsi na výlet nejel za trest, a vytrhávání trávy ještě nikoho nezabilo
Ze by se skole zachtelo zdarma pracovni sily?
Tak to jsem jeste neslysela.
Dcera letos taky nejela a sla normalne do jine tridy v tom samem rocniku.. ![]()
A vám to vadí? ![]()
Nejel na školní výlet, tak asi udělala škola brigádu. Pokud je v tom problém, řešit třeba přes třídního. U nás je naprosto normální, že se dělají ke konci roku různé práce. Dokonce mají taky Polytechnu, něco jako dílny. Kde třeba skládají nábytek nebo něco vyrábí přes 3D tiskárnu. Jim ty ručičky neupadnou.
Za nás se to dělalo běžně každý rok a ještě jsme si brousili a natírali lavice, uklizeli třídu. Občas někdo dobrovolně přišel pomoct v srpnu před začátkem roku, znovu kkidit a připravit třídy. Většinou vyšší třídy, ti co bydleli nedaleko. V rámci pracovní výchovy se dělala zahrada. Byla úhledná brigáda, úklid po povodní, po školních akcích. Dokonce na střední jsme byli při úklidu po školní akci a to dobrovolně, odcházeli jsme tenkrát opravdu dlouho domu.
Já nevím co máte teď všichni proti tomu aby si děcka svůj bordel uklidili. Vždyť jsou v těch školách polovinu nynějšího života.
No, aby se chudáček náhodou nepředřel. ![]()
Za nás se to dělalo běžně. A nikdo neskuhral. Byli jsme rádi, že se nemusíme učit ![]()
Byla bych ráda, že se dítě zapojí do práce. Nikomu to neuškodí. Nebude přece sedět ve škole a dívat se na film? Nebo co by tam asi tak jiného dělal. ![]()
@marcellia píše: Více
Nevidím v tom problém. Já jsem ráda, vedení k práci je důležité. Děcko v deváté třídě chodí normálně na brigády. Loni archivovali učebnice pro první stupeň, kluci sbírali od učitelů ze tříd a holky zakládaly. ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Stížnost, že syn ( deváťák ) nejel na školní výlet. A škola ho nutí dělat práce na pozemku školy ( plevel atd. ) ![]()
@Silwinka87 píše: Více
To si teda dovolili moc už za nás, taky jsme dělali kolem třídy a školy, co bylo potřeba
A hele, žijeme ![]()
.
Příspěvek upraven 23.06.25 v 19:56