Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A dítě chce hrát nebo ho to nebaví? Asi bych hledala jinou školu. na učiteli záleží taky hodně.
@Markéta80 píše: Více
Bavi a hrát chce. U nás jiná škola není. Museli bychom požádat vedení o jiného učitele.
@Anonymní píše: Více
tak ale pokud chcete pokračovat, tak to jinak nepůjde. Současný učitel dal svůj názor jasně najevo, na něj bych netlačila…
a na vysvědčení má dítě co? ZUŠ není tak úplně kroužek, je to škola, tak přece podle známek musíte poznat, jestli mu to jde nebo ne.
A jestli tam zlobí nebo mu to spíš nejde - to byste měli zjistit, jinak hra na kytaru se dá chodit opravdu do kroužku pod DDM, pro děti, které to „jen“ baví, jak píšu na ZUŠ se předpokládá větší zaujetí dítěte a talent, že třeba někdy bude hrát profesionálně- ale to je těžké, když nevíte, kde se stal problém
tak se divím že to s Vámi nikdo neřešil kde je problém? vyřešila bych to s vedením školy, určitě těch učitelů bude víc. Byla by to škoda pokud to dítě baví ![]()
ale jak píšu ZUŠ není jen o tom, že ho to baví, je to výběrová škola a dítě musí také mít nějaký talent a píli, když ho to „jen“ baví, tak ať ho maminka přihlásí do kroužku pod DDM - ten je pro ty, které to baví a nemusí být zrovna virtuoz
@stinga nám na ZUŠ řekli že je hlavní aby to dítě bavilo. učitel říká že 80% dětí moc netrénuje ani doma. Sám říkal že i děti co nemají hudební sluch to zvládnou, ale musí se o to víc učit a ten sluch vytrénovat. Vali vlastně má 2 kroužky v jednom- hudební nástroj a jelikož se chtěla pochlubit jak umí malovat tak dostává každou hodiny i zadání kresby do skicáku
. Jen nevím jestli zvládne obrázek z dneška do pátku, to moc času nemá
Dneska se ptal jestli zase budeme chtít chodit v pátek, asi jo to je škola kratší a nauka snad v pátek nebude
A to tam jde ještě 1.9. na talentový na výtvarný obor tak ten v pátek snad taky nebude.
A nauka mu jde? ta většinou děti moc nebaví.
To je nějaké prazvláštní.. Přeci jsou hodiny známkované, děti dostávají vysvědčení. Za nás byly každý rok postupové zkoušky do dalšího ročníku..
Tady to nemá smysl řešit, to musíte probrat s učitelem. Pokud Vás dopředu nijak neinformoval, neřešil to s Vámi, asi bych se po rozhovoru s učitelem dotázala i vedení. Tohle mi v pořádku nepřijde a nějak tomu nemůžu uvěřit..
@stinga má jedničky i v žákovské knížce i na vysvědčení. U nás DDM není, jediná možnost hry na hudební nástroj je ZUŠ. Cvičí každý den, za celé dva roky mě učitel o ničem neinformoval, i když jsem se ptala, jestli je vše v pořádku, vždy byla odpověď, že ano.
nevím, u nás to ZUŠ bere docela vážně, jak píše @Lojzísek hodiny jsou známkované, přece zakladatelka musela za dva roky vidět, jaké známky syn má, a normálně dostávají vysvědčení, není to kroužek - je to výběrová umělecká škola jen pro ty nejlepší z nejlepších a komu to nejde nebo ho to nebaví, ten zabírá místo talentovanějšímu, který se nedostal z důvodu místa - ZUŠ je prestižní škola,
na brnkání jen tak pro zábavu jsou kroužky pod DDM
tak to je velice zvláštní, chtěla bych novou schůzku s učitelem, co se stalo - musel ho syn něčím hrozně naštvat,
a pokud to není průchozí, tak žádat o hodiny u jiného učitele
Vždyť se dělají v červnu postupové zkoušky. Tak jak se dva roky neozval učitel? Tady nás asi někdo vodí za nos.
@Kelsey1 postupové zkoušky má za 1. V žákovské knížce i na vysvědčení jedničky.
Dítě nám chodí dva roky na kytaru. Nebude virtuóz, ale tak nějak to jde. Cvičí, baví ho to, za mě nehraje úplně nejhůř, ale na druhou stranu je to svehlavicka, má komplikovanou povahu, to jsme řekli hned na začátku. Za dva roky mi učitel ani jednou nezavolal a nekontaktoval mě, že je něco špatně. Dneska jsme se byli rozloučit a dozvěděla jsem se, že bude lepší, když od září najdeme jiný kroužek. Důvod jsem se pořádně nedozvěděla. Má cenu to řešit u vedení a chtít třeba jiného učitele, nebo to nemám řešit a prostě dítě stáhnout?