Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey1 píše: Více
Ano, je to doporučení, ale nemyslím si, že je vhodné nechat tam dal chodit syna. Pokud učitelovi z jakéhokoliv důvodu vadí, tak to není dobré prostředí na učení čehokoliv.
@Anonymní píše: Více
to jsem si taky říkala hlavně at natrefíme na fajn učitele a povedlo se. asi učí dlouho tak rychle přišel u dcery jak jí hned na začátku rozpovídat. Zjistil že řeší známky tak se zeptal kolik bylo jedniček
a pak to šlo tak nějak samo. Sice jí řekl že on jedničky nedávávala když si tam donesla žákovskou tak jí jedničky taky píše. vše to bere tak nějak v klidu a s humorem
tak se tam vždy dcera těší a dokonce když mu řekla že je hrůza když kvůli Velikonocům nebudou housle tak jí dal náhradní hodinu. prý tohle ještě nezažil aby dítě chtělo nahradit hodinu ![]()
taky cekam, ze pokud by byl problem, tak mu da alespon dvojku.. moje netalentovane necvicici dite dostava tez stale jedničky a doufala jsem, ze pred vyhazovem bude nejake varování. nase zus teda neni prestizni. o kytaru je ale zahem i tady, vsichni chteji kytaru.
oni se v ZUS uci akordovy doprovod k pisnickam? Cekala bych opravdove hrani, jen akordy prave spis v tom kroužku. Ale nevim, moje deti na kytaru nechodi.
@Pudloslava V nasi ZUS to tak nejak stridaji, vybrnkavani i akordy. Deti teda nemam na kytare, ale vim z koncertu. I ti ucitele vedou deti k tomu, aby si ke kytare - pokud hraji pisnicku - sami zpivali. Coz mi prijde fajn. Supertalentu maji malo. Ja mam holky asi nadprumerne talntovane, ale zas asi zadne budouci profi muzikantky - ale cvici denne. A na tech koncertech je to znat. S tim do toho sly, ja jsem taky muzikantka, rovnou jsem jim rekla, ze pokud to chteji umet a nekam se posouvat, nebudu jim trpet cviceni jen na pred hodinou. Sama jsem ucila klavir a temer nulove cviceni doma byla realita nejmene poloviny deti.
Nevím jestli to tady už nepadlo. Ale mě zarazilo, že to zakladatelce jen tak mezi řečí sdělil sám učitel. Brala bych to tak, že ZUŠ je instituce, kam byli moje dítě přijaté a kam dochází a že o případném vyhazovu mě škola bude informovat nějakou oficiálnější cestou. Minimálně emailem vedení školy ![]()
Pak bych se na něho neohlížela a dítě by chodilo dál. Podle toho.co píšeš, je to divný. Divný bude buď ten učitel, nebo jsi ho divně pochopila ty. Vyloučení byste museli převzít. Převzali?
@ivašot. to není žádný vyhazov ani zříkání se učitele žáka, to je na úrovni postěžování si mezi dveřmi.
@Cuddy píše: Více
Jako jo, ale je neprijemna situace. Zazila jsem neco podobneho s lektorkou anglictiny, ktera mi ze dne na den oznamila, ze uz jedno (me nejatypictejsi) dite ucit nebude. Pak se ukazalo, ze dite uz pul roku nespolupracuje, lektorka ho neni schopna nijak primet ke spolupraci, ja platim jak mourovata a nic nevim. A moje dite neni nevychovane, ale ne vzdy na nej plati bezne mainstreamove postupy. Kdyby se me ta lektorka zeptala, dam ji klidne nejake typy
. Ale takhle to skoncilo fakt s pachuti. Vylozene si ta lektorka s jednim z mych deti nesedla, s temi dalsimi dvema ok.
@Hobitka jasné, příjemné to není a pachut to má, ale spíš mně překvapily závěry diskutujících, jako že v září nedostane rozvrh apod. Já bych to dnes řešila s ředitelkou, stejne jako zakladatelka, jak psala. Zkusit změnit učitele, pokud by to nebylo možné, tak to nechat usadit přes prázdniny.
Ja Te zcela chapu, je to proste hloupa a neprijemna situace. Kdy jsi bez varovani postavena pred nejakou „hotovou vec“. Nejakeho soukromeho ucitele bys u vas nesehnala, pokud v ZUS jiny neni? Vypadate na malou ZUS…
Pokud by byla možná změna, tak ne, to bych zvolila jineho vyucujiciho. Pokud by nebyla a dítě chce chodit, tak bych to nechala usadit přes prázdniny a řešila později, pokud by se vyskytly nějaké další stížnosti. Po jedné nečekané reakci bych dítě ze ZUS nestahovala, pokud ono samo chce hrat a bavi ho to. Je konec roku, vsichni toho mame plne kecky, v ZUS jel jeden koncert za druhym, bude unaveny i ucitel.
@Cuddy Me nejvic vytaci takove ty nazory, ze dite je nutne nevychovane. Ja mam nejstarsi se znaky PAS, diagnozu nema, delame co muzeme, ale nejaka specifika tam jsou. Je to holka, s nadprumernym IQ, dobre maskuje. Meli jsme zatim ohromne stesti na vsechny pedagogy, trenery, ze dokazali zahrat na spravnou strunu, krom prave te lektorky anglictiny a jedne ucitelky ve skolce (te take lezla na nervy…). Ja to beru, ale stve me, kdyz se o tom vcas nekomunikuje a nehleda se reseni. Kdo u dcery zahraje na spravnou strunu, dostane od ni zpet maximalni nasazeni a zaujeti pro vec. Ale stejne tak se umi nastvat na nejakou kravinu, jako zakladatelcin syn na akord, a pak je to spatne. IMHO predstava, ze vsichni pedagogove jsou 100% dokonali profesionalove, je dost naivni.
Jej, proc jste se do zakladatelky tak pustili? Uplne zbytecne. Jako clovek, jehoz pulka rodiny a pratel uci na ZUS, vcetne manzela, absolutne nesouhlasim, ze jde o nejakou “super prestizni” zalezitost, ani zdaleka tam nejsou vsechny deti super talentovane. Ale velmi souhlasim s tim, ze je to hodne o uciteli a jeho pristupu k detem. Muj manzel ucil i autisty (lehke), deti s ruznymi dalsimi diagnozami a problemy a vzdy je to jen o tom, jaky pristup k tomu ma ten ucitel. Od manzela casto slychavam, ze nektere sve kolegyne by s prominutim nakopal za to, jak se k detem chovaji. Schuzka s vedenim je naprosto na miste, nechala bych si to vysvetlit a pripadne pozadala o zmenu ucitele, pokud tam uci na kytaru jeste nekdo jiny a dite to hrani bavi. A jeste navic, kdyz nosi z hodin jednicky, proboha! Protoze to, ze to to dite bavi, je prave to, na cem nejvic zalezi! Anonym z duvodu velmi osobnich informaci.