Druhé ano či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24
28.8.10 15:46

Druhé ano či ne?

Ahoj,
vím, že tady nějaké diskuze na toto téma jsou, ale nějak jsem v nich nenašla, co hledám. Vím, že konečné rozhodnutí bude na nás, ale názor zvenčí pomůže.
Máme už de facto dvě děti. Vychovávám dítě z prvního manželství mého přítele, už 14 let. Je to kluk a je mu 17. Vloni se nám narodila Míša a já tak nějak pořád toužím po druhém dítěti. Kamarádka sice tvrdí, že počet dětí není otázkou peněz, na tarším ale vidím, jak náročný je „růst“ takového dítěte, co všecho potřebuje do školy a tak. Přítel je částečně invalidní, momentálně nemá stabilní zaměstnání, bydlíme v 3+1 zatíženém hypotékou. Zatím to taktak vychází, pokud má přítel práci, ale to je starší syn teprve na střední…
Jsem rozpolcená, nevím, jestli není sobecké chtít za každou cenu druhé „vlastní“ dítě, není lepší mít možnost dát víc těm dvěma dosavadním? Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
28.8.10 15:51

ahojky, já mám vlastního sedmiletého syna a holčičku, kterou má v péči manžel, devítiletou, navíc s mentálním postižením. rozhodně chci další dítě, moje odnošené druhé a hlavně naše s manželem společné. takže u mě je volba jasná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
28.8.10 16:16

Máte dcerku malou, určitě by další dítko mohlo dědit, ještě nemáte prodáno… A syn by si měl nejdýl po maturitě přivydělávat, ne? Alespoň já jsem tak byla zvyklá - sice jsem doma bydlela, většinou jedla (já vím, z kluka je i to drahé), ale oblečení, boty a vůbec všechno jsem dostávala jen k narozkám a Vánocům, jinak jsem si musela vydělat. Taky bych chtěla další dítko, dcerka může mít sourozence (17letého už ani nepočítám, jsou to vlastně 2 jedináčci). Jestli je váš byt schopný pojmout mírové soužití 2 prcků a 1 skoro dospělého kluka, chtěla bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.8.10 16:32

Určitě nemáš lehké rozhodování, ale kluk má i maminku, ne? Taky by měla přispívat, když už vychováváš ty. Navíc, pokud bys mimi opravdu chtěla, jen tak tě ten pocit nepustí a bude ti jenom čím dál víc smutno, když uvidíš jiná miminka a než se pak jednou rozhoupeš, třeba to nepůjde tak lehce. Takže za mě- milujte se a množte se! :pankac: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.10 16:54

Moje mamka toto řešila, kdy jsem byla malá. S taťkou měli v péči moji o 7 let starší sestru. Mamka se furt rozhodovala, zda si pořídit ještě další dítě a nakonec se bála, že by to finančně neutáhli a říkala a co, mám doma dvě holky. Jenže starší v 15 odešla k mamince a ze mě se stal tím pádem jedináček. Z důvodu, že mě měli až po 30 roce tak se po 40 už báli mít další dítě a mamka toho dlouho litovala. Takže za mě jdi do druhého svého dítka. Než tyhle dvě malé půjdou na střední školu tak starší už bude mít dávno rodinu a finančně se osamostatní.

• Citovat
  • Upravit
4092
8.9.10 13:22

Dala bych na intuici pokud intuitivně cítíš, že to další bude v poho šla bych do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
8.9.10 17:33

Za me bych do toho sla, rikam si mozna naivne, ze se to vzdycky nejak udela a litovala bys treba pozdeji. Starsi nevlastni syn pujde treba brzo z domu, mimimalne si muze najit brigadu a kdo vi jak to bude za par let. Pokud je pro i pritel, tak bych do dalsiho miminka sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarasara
5.4.12 12:50

Myslete nekdy hlavou"

Já teda nevím, ale když ani jeden nemá stabilní zaměstnání a nemají ani splaceno bydlení, tak je třeba nasadit rozum a ne intuici!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin